درمان سرگیجه در خانه

کدخبر: ۱۶۳۵۸۱
بروز این پدیده در افراد مختلف ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد. علت سرگیجه ممکن است کاهش ناگهانی فشار خون, مصرف بعضی غذاها و مسمومیت ناشی از آن یا دلایل دیگری باشد

به گزارش بهداشت نیوز، به عدم تعادل و احساس سنگینی در ناحیه سر, سرگیجه می گویند. سرگیجه ها عموما به صورت طولانی و حاد نیستند, مگر اینکه نشانه های اولیه بیماری جدی باشند. اکثر سرگیجه ها در مدت کوتاهی از بین رفته و نیاز به داروهای شیمیایی ندارند. در این مطلب چند درمان گیاهی سرگیجه را برای شما همراهان آورده ایم.

بروز این پدیده در افراد مختلف ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد. علت سرگیجه ممکن است کاهش ناگهانی فشار خون, مصرف بعضی غذاها و مسمومیت ناشی از آن باشد یا دلایل دیگری مانند: ضربه مغزی در اثر تصادف, ناراحتی های قلبی, سرما خوردگی و آنفولانزا, خونریزی داخلی و مشکلات عصبی از مهمترین علل سرگیجه هستند. گفتنی است درمان گیاهی سرگیجه برای هر کدام از موارد ذکر شده ممکن است متفاوت باشد.

روش های درمان گیاهی سرگیجه

همانطور که گفته شد سرگیجه به راحتی و با داروهای گیاهی در منزل درمان می شود. چند نمونه از این درمان گیاهی سرگیجه و روش استفاده از آن را در ادامه می خوانید.

اسطوخودوس

اسطوخودوس به دو نوع گیاهی و روغن یافت می شود. برای درمان سرگیجه می توانید از هر دو روش بهره ببرید. از گیاه اسطوخودوس می توانید دمنوش تهیه کرده و در مواقع بروز سرگیجه آن را میل کنید. برای تهیه این دمنوش کافی است چند قاشق گیاه خشک شده اسطوخودوس را در یک لیوان آبجوش ریخته و بگذارید بیست دقیقه دم بکشد. چون طعم این دمنوش تلخ است میتوانید آن را با عسل مخلوط کنید. همچنین برای تسکین سر گیجه و سر درد می توانید از روغن اسطوخودوس استفاده کرده و سرتان را با آن ماساژ دهید. این کار باعث می شود تا خون بهتر در سر جریان پیدا کند و سرگیجه رفع شود.

زنجبیل

یکی از بهترین درمان گیاهی سرگیجه زنجبیل است که به عنوان تنظیم کننده خون هم به شمار می رود و فشار خون را کنترل کرده و در حد مطلوبی نگه می دارد. به همین خاطر برای رفع سر گیجه هایی که ممکن است ناشی از افت فشار باشد موثر است. هم چنین زنجیبل باعث تقویت سلولهای مغز شده و انرژی زا می باشد. تهیه دمنوش زنجبیل بسیار راحت است, برای اینکار کافی است مقداری از زنجبیل تازه یا پودر آن را در آب جوش و عسل حل کرده و میل کنید.

 

درمان سرگیجه با مرکبات

مرکبات غنی از ویتامین ث هستند و بارها توصیه شده است که در رژیم های غذایی روزانه انواع مرکبات گنجانده شود. نارنج یکی از میوه هایی است که خواص بی شماری دارد و در درمان خانگی سرگیجه بسیار توصیه شده است. خصوصا سرگیجه های ناشی از آنفولانزا و بیماری سرما خوردگی. می توانید همراه غذا آب نارنج میل کنید و در هنگام سرگیجه می توانید چند قطره آب نارنج را در لیوانی آب ریخته و میل کنید. غلطت آب نارنج بسته به ذائقه افراد داشته و می توان از عسل هم برای شیرین کردن آن استفاده کرد.

یکی دیگر از درمانهای خانگی موثر برای رفع سرگیجه, لیموترش یا آبلیمو تازه است. اگر سرگیجه همراه با احساس کسالت و خستگی همراه باشد ممکن است ناشی از ضعف بدن و از دست رفتن انرژی باشد در این صورت یکی از درمانهای موثر شربت آبلیمو است. برای تهیه این شربت می توانید چند قاشق آبلیمو تازه را در یک لیوان آب خنک ریخته و مقداری نمک هم به آن اضافه کنید تا فشار خون افت نکند. شربت آبلیمو موثر در تسکین سرگیجه را حتما امتحان کنید.

سیاه دانه

اگر به مدت طولانی به سرگیجه دچار می شوید حتما به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که پزشک مورد مشکوکی را تشخیص نداد و فقط برایتان داروهای شیمیایی تجویز کرد, می توانید به جای استفاده از داروهای شیمایی, درمان گیاهی سرگیجه با روغن سیاه دانه را مورد استفاده قرار دهید. چند قطره از این روغن را با چند قاشق عسل مخلوط کرده و صبح ها به مدت ده روز ناشتا میل کنید.

تسکین سرگیجه با فلفل

اگر سرگیجه به علت کمبود انرژی بدن باشد می توان با ترکیب نمک, فلفل, خردل و سرکه, آن را درمان کرد. کافیست یک قاشق از هرکدام از این مواد را در یک لیوان آب ریخته تا کاملا حل شده و سپس میل کنید. این نوشیدنی قادر است انرژی از دست رفته را جبران کرده و به گردش بهتر خون و درمان سرگیجه کمک می کند.

عرق بیدمشک

یکی از روش های مفید برای درمان گیاهی سرگیجه, استفاده از عرق بید مشک است. از این عرق گیاهی می توانید در هر فصلی استفاده کرده و از خواص آن برای سلامتی بهره مند شوید.

لازم به ذکر است گفته شود چند خوراکی ممکن است باعث بروز و تشدید سرگیجه شوند مانند: زعفران, دخانیات و نوشیدنی های الکلی و آب انار. اگر به سرگیجه های مکرر دچار می شوید, مصرف این خوراکی ها را محدود کنید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید