با حضور برخی مقامات و کارشناسان اقتصادی

«اقتصادنیوز» رسما آغاز به کار کرد

کدخبر: ۱۰۲۶۷۶
یکی دیگر از اجزای هلدینگ رسانه ای دنیای اقتصاد با عنوان «پایگاه خبری اقتصادنیوز» رسما افتتاح شد.
«اقتصادنیوز» رسما آغاز به کار کرد

به گزارش اقتصادنیوز، این مراسم با حضور مقاماتی چون عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، مسعود نیلی مشاور رئیس جمهور، حسین عبده تبریزی مشاور وزیر راه و شهرسازی، یحیی آل‌اسحاق رئیس اتاق تهران و کارشناسانی از جمله موسی غنی‌نژاد، محمد مهدی بهکیش، داود دانش‌جعفری، پرویز عقیلی کرمانی، علی‌نقی مشایخی، غلامرضا سلامی، مهدی عسلی و غلامرضا فرجادی همراه بود.

در این مراسم که در یک فضای صمیمی انجام شد از کارآفرینی علیرضا بختیاری در حوزه رسانه و حضور قدرتمند در عرصه رسانه آن‌هم در قامت یک بنگاه خصوصی تقدیر شد. به گفته او، هلدینگ رسانه‌ای دنیای اقتصاد با فعالیت بیش از شش رکن و با تجربه‌ای12 ساله در پی توسعه خود است و دانستن را حق مردم می‌پندارد.

کارآفرینی در رسانه
علیرضا بختیاری، مدیر عامل شرکت دنیای اقتصادتابان،در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم که در جمع فرهیخته‌ای به افتتاح یکی دیگر از مجموعه‌های هلدینگ دنیای اقتصاد اقدام می‌کنیم. مجموعه روزنامه دنیای اقتصاد پس از اینکه به ثبات رسید و ستون‌های این روزنامه به قوتی پایدار رسیدند بنا را بر آن دید تا از جهاتی هم نقاط ضعف ذاتی روزنامه را پوشش دهد و هم برنامه توسعه‌‌ای خود را پیگیری کند.

وی ادامه داد: در اولین اقدام با وجود اینکه مرکز پژوهش‌ها تقریباً از ابتدای شکل‌گیری همراه مجموعه دنیای اقتصاد بوده، برای آنکه در روزنامه پتانسیل ارائه مقالات، گزارش‌ها و محتوای تحلیلی که از عمق بیشتری برخوردار هستند را نداشتیم، تصمیم گرفتیم تا هفته‌نامه تجارت‌فردا را راه‌اندازی کنیم. اینبار دیگر مدل، یکی از مدل‌های بین‌المللی است و استفاده از این الگوهای بین‌المللی در دستور کار قرار گرفت. هفته نامه‌ای به سبک "economist" .

بختیاری افزود: هرچند در ابتدا به باورمان شکل‌گیری هفته‌نامه تجارت‌فردا بسیار سخت می‌نمود اما با انتشار این مجموعه و بازخوردها و فروش‌هایی که داشتیم متوجه شدیم که در هر حال توانسته‌ایم در این راه به موفقیت دست یابیم.

وی تصریح کرد: این بُعد از ضعف ذاتی یک روزنامه یعنی تحلیل‌های عمیق را با هفته‌نامه تحلیلی تجارت‌فردا پوشش دادیم. بُعد دیگر مساله نیازهای آن‌لاین فعالان اقتصادی است. یک فعال اقتصادی به هر ترتیب در فرآیند کاری خود در طول روز به اطلاعاتی نیاز پیدا خواهد کرد که نه در قالب روزنامه و نه در قالب هفته‌نامه نمی‌گنجد. پکیجی موجز از اخبار، گزارش و تحلیل در قالب بسته‌ای قابل استفاده هم در لپ‌تاب‌ها و کامپیوترهای شخصی و هم موبایل‌های هوشمند می‌تواند کارایی گردش باز اطلاعات را برای فعالان بخش خصوصی و بنگاه‌ها افزایش دهد.

وی اضافه کرد: به هر ترتیب مجموعه دنیای اقتصاد بر اساس مزیتی که داشت به توسعه بخشی  ارکان هلدینگ خود پرداخت. مرکز پژوهش‌ها، انتشارات، مرکز همایش‌ها در کنار روزنامه و هفته‌نامه و حالا پایگاه خبری اقتصادنیوز از این جمله‌اند.

به گفته بختیاری، یکی دیگر از چالش‌های رسانه در ایران در بُعد اقتصادی این است که واقعاً سرمایه‌گذار خارجی در صورت ورود به ایران به منبعی به زبان اصلی دسترسی ندارد که بتواند از آن منبع کسب اطلاعات کند.

مدیر عامل شرکت دنیای اقتصادتابان اظهار کرد: برای رفع این چالش هم یکی از اجزای هلدینگ یعنی روزنامه انگلیسی "financial tribune" را برای فعالان اقتصادی و بنگاه‌ها مدنظر داریم که تا مدت زمان کوتاهی به این بخش از مخاطبان عرضه خواهد شد.

جای خالی تحلیل‌های دقیق از جنس اقتصاد سیاسی
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی هم در ادامه این مراسم در سخنانی عنوان کرد: صحبت کردن تکلیفی آن هم این ساعت از شب دقیقاً مثل بندهای تکلیفی بودجه می‌ماند. امیدوار هستم سرنوشتی که آن بندهای تکلیفی در بودجه پیدا می‌کنند، سخنرانی بنده پیدا نکند.

وی ادامه داد: به هر ترتیب تشکر می‌کنم از مجموعه روزنامه دنیای اقتصاد. با وجود همه کاستی‌های جامعه در حوزه رسانه در کشورمان روزنامه دنیای اقتصاد به خوبی توانسته جای خود را پیدا کردهو جای خالی بسیاری را نیز پر کند. در بُعد رسانه و مخصوصاً تحلیل‌های اقتصادی ضعف‌های بسیاری داریم. این ضعف زمانی که به مجموعه تحلیل‌های اقتصادی بر حوزه اقتصاد سیاسی می‌رسد نیز از ضعفی دوچندان برخوردار است. هنوز به عنوان یک فردی که مسئولیت اجرایی دارد نتوانستم تحلیل اقتصاد سیاسی خوبی را پیدا کنم. متاسفانه در نشریات خبر می‌خوانیم و آن هم اخبار تکراری. امیدوار هستم این مجموعه آنچنان که تا به امروز نشان داده بتواند این ضعف نشریات در حوزه تحلیل و مخصوصاً تحلیل اقتصاد سیاسی را پوشش دهد.

آخوندی در ادامه بیان کرد: دولت در وضعیت کنونی به شدت از نقطه نظر منابع در مضیقه است و راهبردی به‌جا و مناسب برای خروج از این وضعیت که در اصطلاح علم اقتصاد به وضعیت رکود-‌تورمی معروف شده می‌تواند به شدت از اتلاف منابعی که مخصوصاً در آن هشت سال انجام شد جلوگیری کند. به همت آقای دکتر نیلی بسته خروج از رکود تهیه شده است. خدمت آقای دکتر هم در نوبت‌های پیشین عرض کردم به جز این بسته و تعیین استراتژی اقتصادی برای دولت، در حال حاضر به مدیریت منابع نیازمندیم. جای یک نشریه یا پایگاه خبری که بتواند به نقد اقتصاد ایران بپردازد خالی بود که امیدوارم این اقدام توسط سایت اقتصادنیوز صورت گیرد تا اقتصاد ایران نقدی واقعی به خود گیرد و این سایت به منبعی برای دستیابی کارشناسان و صاحب‌نظران سراسر دنیا به آمار و اطلاعات اقتصادی ایران تبدیل شود. در هر حال این مساله و دست یافتن به موفقیت در رسیدن به اهداف این بسته‌ها و استراتژی‌ها به حمایت، پوشش و نقد جدی از سوی رسانه‌ها نیازمند است که جز این هم از مجموعه هلدینگ دنیای اقتصاد انتظار نمی‌رود.

احیای نفع ملی از حرفه‌ای شدن رسانه
مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور هم در این مراسم اظهار کرد: خیلی خوشحال هستم که زمان بیشتری به نسبت آقای آخوندی دارم و حداقل متوجه صحبت کردن در این جمع شدم. خوشحالم و به واقع از این پتانسیل این جمع جوان بسیار امیدوار شدم.

وی ادامه داد: تصور کنید این جمع جوان امشب در یک دهه آینده هر کدام پتانسیل شکل‌دهی به یک مجموعه جدید یا توسعه بهینه همین مجموعه را دارند. به عنوان یک شهروند از قبل این حرکت امیدوار به آینده‌ام.

در ادامه مراسم رونمایی از سایت اقتصاد‌نیوز مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور با بیان اینکه احساس خوشحالی و غرور دارم که بخش خصوصی توانسته نهادی را در کشور شکل دهد تا هلدینگ رسانه‌ای تاثیرگذاری در کشور به وجود آید، گفت: آن روزها که جوان‌تر بودم اگر سد یا جاده‌ای در کشور ساخته می‌شد احساس خوشحالی می‌کردم و آن را به نفع توسعه اقتصادی کشور می‌دانستم اما امروز خوشحالم که اتفاق بزرگی در رسانه‌های بخش خصوصی به وقوع پیوسته و توانسته بدون استفاده از یارانه و فروش محصولش روی پای خود بایستد.

نیلی گفت: هر وقت که از مقابل دکه روزنامه‌فروشی عبور می‌کنم و نگاهی به روزنامه‌های کشور می‌اندازم روزنامه‌های دنیای اقتصاد را متمایز از همه روزنامه‌ها می‌دانم. به هر ترتیب به این مجموعه از بابت راه‌اندازی این پایگاه خبری تبریک می‌گویم و می‌توانم بگویم امشب را با امیدواری به خواب می‌روم. دیدن این پتانسیل با این حجم از تخصص در حوزه رسانه و نشریه و کارایی که انتظار می‌رود جز امیدواری چیز دیگری به ذهن متبادر نمی‌سازد.

او با اشاره به افتتاح سایت اقتصادنیوز و انتشار قریب‌الوقوع روزنامه انگلیسی وابسته به موسسه دنیای اقتصاد گفت: می‌توانم بگویم امشب با خوشحالی خوابم خواهد برد چرا که فضایی در رسانه‌های کشور باز شده تا مسیر حرفه‌ای شدن را طی کند و به نفع مسائل اساسی بپردازد. باز هم از اندیشیدن به توسعه این مجموعه که به واقع نوعی اندیشیدن در راستای تامین منافع ملی است از همگان تشکر می‌کنم و ایمان دارم یکی از مجموعه های موفق در بُعد رسانه خواهد بود.

گرفتن اعتبار از دکتر نیلی کار بزرگی است
یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق تهران هم در این مراسم بیان کرد: بنا بر حرف زدن نداشتم اما چون ادب حکم می‌کرد که خدمت دوستان برسم‌ آمدم و چند کلمه‌ای صحبت خواهم کرد. کلام را طولانی نمی‌کنم، شنیدن تایید آن هم از سوی دو تن از متخصصان اقتصادی کشور مساله کمی نیست.

وی ادامه داد: من هم آقای دکتر آخوندی را می‌شناسم و هم آقای دکتر نیلی را. هر دو از دانشگاهیان سختگیر هستند. این‌گونه این استادان که از شما تعریف کرده و شما را تایید کردند و به شما اعتبار این‌چنین دادند کاری است که از عهده تنها شما برمی‌‌آید و مطمئن هستم که حاصل یک کار جمعی است.

آل‌اسحاق با تبریک افتتاح سایت اقتصادنیوز گفت: بزرگانی مانند دکتر مسعود نیلی و دکتر عباس آخوندی به راحتی از کسی تعریف نمی‌کنند و به هر کسی نمره نمی‌دهند. وقتی مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور ابراز خوشحالی خود را بیان کرده و می‌گوید می‌توانم امشب با خوشحالی بخوابم نشان می‌دهد که مجموعه دنیای اقتصاد توانسته کاری بزرگ را انجام دهد و این بزرگان را جذب خود کند.

رئیس اتاق تهران افزود: در هر نهاد وقتی عقل و تدبیر با هم جمع می‌شوند موفقیت را به وجود می‌آورند که امروز دنیای اقتصاد به این موفقیت دست یافته است.

آل‌اسحاق افزود: از ابتدای انقلاب تا به امروز چه تعداد از مطبوعات کشور توانسته‌اند با استقلال و جسارت خود تاثیرگذاری‌شان را در مسائل مختلف کشور را حفظ کنند? نگاهی به عملکرد دنیای اقتصاد نشان می‌دهد که این مجموعه با عقل و تدبیر توانسته مجموعه‌ای مفید را برای فعالان عرصه اقتصادی کشور به وجود بیاورد.

رئیس اتاق تهران گفت: من اگر روزی روزنامه دنیای اقتصاد نخوانم احساس می‌کنم چیزی کم دارم. چون معتقدم روحیه کارشناسی در این نشریه حفظ شده و آن را در حوزه‌های مختلف مانند مجله، خبرگزاری، روزنامه انگلیسی و انتشارات بسط داده است.

آل‌اسحاق یادآور شد: اخیراً کتاب «چرا کشورها شکست می‌خورند» که از سوی انتشارات دنیای اقتصاد به چاپ رسیده است را مطالعه کرده‌ام و نکات فراوانی آموخته‌ام که این نشان می‌دهد مجموعه دنیای اقتصاد به جایی رسیده که تنها در حد یک روزنامه باقی نمانده و با توسعه فعالیت‌های خود محصولات گوناگونی را برای تشنه‌‌های آگاهی به تولید رسانده است. روزنامه دنیای اقتصاد به دور از مسائل سیاسی و جناحی اقتصاد کشور را رصد کرده که به نظر من این اقدام حرکت شایسته‌ای است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید