تیر غیب در بازار دلار
به گزارش اقتصادنیوز، نرخ هر دلار آمریکا در روز پنجشنبه تا چند قدمی 30 هزار تومان پیش رفته بود. اگرچه لباس 30 هزار تومانی بر تن دلار ننشست، اما در کانالها و فضای مجازی، دلار آمریکا با 30 هزار تومان صدا زده میشد. واکنشهای طنزآمیز نیز به دلار 30 هزار تومانی و ارزش پول پایین کشور آغاز شده بود؛ واکنشهایی که البته برای هضم درد شدید، به طنز روی آورده بودند. اما واقعیت بازار این بود که دلار هنوز به 30 هزار تومان نرسیده بود، اگر 29,960 تومان با دلار تنها 40 تومان فاصله دارد و این فاصله از نظر مردم کاملا بیمعنا است؛ اما واقعیت بازار این است که اعداد و کانالهای جدید، حکم اعداد مقدس را دارند و تابوشکنی در بازار به راحتی اتفاق نمیافتد. کما اینکه در طول روزهای گذشته دلار با سرعت بسیار کندی به سمت سطح 30 هزار تومان حرکت کرد، در حالیکه اعداد 26،27، 28 و 29 به راحتی لمس شد. در نتیجه 30 هزار تومان عدد مقدس دلار در شرایط فعلی به حساب میآید.
خبر ترامپ کافی بود که ترس معاملهگران از سطح 30 هزار تومان تشدید شود. پیش از این، بسیاری معتقد بودند که نرخ فراتر از 30 هزار تومان، برای بسیاری ترسآور خواهد بود. بسیاری از تحلیلگران تکنیکال، مرز 30 هزار تومان را پایان رالی صعودی دلار میدانستند و معتقد بودند که بازار منتظر یک خبر بنیادی برای ریزش است. برای برخی، این خبر بنیادی انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا بود. اما از آن طرف برخی تحلیلگران معتقد بودند که بازار فعلا، ترامپ را رئیس جمهور آتی میداند و این خبر هیچگاه در واقعیت اتفاق نمیافتد. اما به نظر تیر غیب از راه رسید؛ خبر ابتلای ترامپ به کرونا، شوکی بود که در روز تعطیل هم حتی بر معاملات پشتخطی موثر بود و آثارش را میشد دید. حداقل اکنون فاصله دلار از مرز 30 هزار تومان از چند ده تومان، به چند صد تومان افزایش یافته است. اگر برنامههای انتخاباتی ترامپ مختل شود، تلقی بازار از برنده انتخابات 13 آبان نیز تغییر خواهد کرد و این یعنی، علامت انتظارات منفی به مثبت تغییر میکند و بازار فاصله بیشتری از مرز 30 هزار تومان خواهد گرفت. اما اگر ترامپ به کارزار انتخاباتی با قوت ادامه دهد یا از موقعیت جدید، بتواند فرصتی برای خودش خلق کند، کماکان انتظارات تا برگزاری انتخابات آمریکا معلق خواهد ماند.
در همین زمینه بخوانید:
ریزش قیمت سکه و دلار در معاملات پشت خطی
پیامد انتخاباتی ابتلای ترامپ به کرونا
یک حالت دیگر هم این است که با وجود ابتلای ترامپ به کرونا، بازار آن را جدی نگیرد. در این حالت، بازار نشان خواهد داد که علاوه بر ریسک سیاسی انتخابات آمریکا، فاکتورهای دیگری نیز بر تهییج انتظارات موثر بوده است. یکی از این فاکتورها میتواند ضعفها در سمت عرضه بازار باشد که البته رئیس کل بانک مرکزی در روز گذشته خبر از تقویت سمت عرضه بازار در نیما را داد؛ اگر بازار نیما در سمت عرضه تقویت شده باشد و ابتلای ترامپ به کرونا بر شانسش در انتخابات ماه آینده اثر محسوس بگذارد، بازار ارز از شر انتظارات منفی برای مدتی خلاص خواهد شد و اصلاح قیمتها کلید میخورد.