آخرین خبر درباره کارت اعتباری سهام عدالت

کدخبر: ۴۴۸۸۶۳
جدیدترین پیگیری ها در مورد کارت اعتباری سهام عدالت از بانک مرکزی حاکی از آن است که بخشنامه ای به بانک «ملی ایران»، «ملت»، «صادرات ایران»، «تجارت» و «رفاه کارگران» ابلاغ شده است اما برخی از آن‌ها براساس سیاست اجرایی خود این کارت اعتباری را صادر می‌کنند یا نمی‌کنند.
آخرین خبر درباره کارت اعتباری  سهام عدالت

به گزارش اقتصادنیوز ، سهام عدالت از جمله خبر هایی است که مردم همیشه پیگیر آن هستند. مشمولان سهام عدالت می‌توانند از طریق نظام بانکی تا سقف ۵۰ تا ۶۰ درصد از ارزش دارایی سهام عدالت خود، کارت اعتباری دریافت کنند. با استفاده از آن می‌توانند با مراجعه به مراکز خرید، به صورت اعتباری خرید کنند. براساس این طرح، مشمولان سهام عدالت تا یکسال فرصت دارند وجه را به بانک تسویه کنند.

روند اعطای کارت اعتباری سهام عدالت از ۲۵ بهمن پارسال برای مشمولان سهام عدالت فراهم شده است.  تاکنون  فقط دو بانک ملی و تجارت برای صدور این کارت اعلام آمادگی کرده‌اند.

بنا به گزارش ایسنا، در اوایل تیرماه سال جاری بانک مرکزی در راستای افزایش قدرت خرید اقشار مختلف جامعه و بهبود فرایند تامین مالی زنجیره تولید، شیوه نامه اعطای کارت رفاهی و تامین مالی زنجیره تولید را به پنج بانک «ملی ایران»، «ملت»، «صادرات ایران»، «تجارت» و «رفاه کارگران» ابلاغ کرد که بر این اساس هر یک از بانک‌های نام برده شده می‌توانند حداقل ۲۰۰ هزار فقره کارت برای کلیه اشخاص حقیقی تا سقف هفت میلیون تومان از جمله دارندگان سهام عدالت که تاکنون هیچ میزان از سهام خود را نفروخته‌اند و کلیه سرپرستان خانوار که حداقل یکی از یارانه‌های نقدی یا معیشتی را دریافت می‌کنند، با سقف فردی معادل هفت میلیون تومان صادر کنند.

در این زمینه، سهام عدالت بر اساس ارزش یابی حداکثر ۶۰ درصد قیمت روز سهام مذکور( بر اساس اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه) و حساب‌های یارانه نقدی و معیشتی طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و با در نظر گرفتن کسورات مربوط به اقساط وام‌های پرداخت شده قبلی، می تواند به عنوان وثیقه‌های  قابل قبول از مشتری گرفته شود.
همچنین، مهلت بازپرداخت اعتبار اعطایی به تشخیص بانک حداکثر ۱۸ ماه است که اعتبار کارت رفاهی برای خرید کالا و خدمات در فروشگاه‌ها و پذیرنده کارت طی قرارداد اعلامی توسط بانک‌های عامل و طرف قرارداد در سامانه رفاهی ایرانیان امکانپذیر است و تراکنش‌های مالی دیگر چون برداشت وجه و انتقال وجه از کارت مزبور مجاز نیست.  

علاوه براین، نرخ سود تسهیلات کارت رفاهی ۱۸ درصد و مهلت بازپرداخت آن نیز ۱۸ ماهه است که با احتساب سود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بر مبلغ  هفت میلیونی کارت رفاهی هر یک از دریافت کنندگان این کارت باید ماهانه تقریبا ۴۵۸ هزار تومان بپردازند. 

از سوی دیگر، طبق گفته مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی در زمان ابلاغ این بخشنامه، فقط بانک ملی به طور مقدماتی طرح یاد شده را آغاز کرده و حداکثر تا دو هفته آینده سایر بانک‌های عامل نیز این امکان را خواهند داشت که کارت‌های رفاهی را در اختیار متقاضیان قرار دهند.

جدیدترین پیگیری ایسنا از بانک مرکزی نیز حاکی از آن است که این بخشنامه به تمام پنج بانک مذکور ابلاغ شده است اما برخی از آن‌ها براساس سیاست اجرایی خود این کارت اعتباری صادر می‌کنند یا نمی‌کنند.

اکنون با گذشت بیش از سه ماه، مشاهدات میدانی از پنج بانک مورد نظر برای اعطای کارت اعتباری حاکی از آن است که تنها دو بانک ملی و تجارت این کارت اعتباری را می‌دهند. البته مراجعه به شعبه دیگر از بانک تجارت بیانگر این موضوع بود که به دلیل نداشتن بودجه کارت رفاهی داده نمی‌شود.

درحالیکه طبق ابلاغیه بانک مرکزی، هم دارندگان سهام عدالت و هم سرپرستان خانوار که حداقل یکی از یارانه‌های نقدی یا معیشتی را دریافت می‌کنند، می‌توانند این کارت اعتباری بگیرند، مشاهدات میدانی از بانک‌ها درباره شرایط اعطای این کارت حاکی از آن است که تنها سهام عدالت را به عنوان وثیقه قبول می‌کنند.

همچنین، یکی از مسئولین شعب بانک تجارت اعلام کرد که بازپرداخت تسهیلات این کارت اعتباری ۲۴ ماهه است، درحالیکه طبق دستورالعمل بانک مرکزی، مهلت بازپرداخت اعتبار اعطایی به تشخیص بانک حداکثر ۱۸ ماه است.

در آخر، نکته حائر اهمیت در این زمینه این است که روند دریافت کارت اعتباری رفاهی از بانک‌های نام برده شده کاملا غیرحضوری است و متقاضیان دریافت این از بانک‌های تجارت و ملی باید اپلیکشین‌های زمرد و ایوا مراجعه کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۷ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید