نیم‌قرن با اقتصاد ایران، 17 آبان

صادرات سمند به زودی آغاز می‌شود

کدخبر: ۵۳۳۱۴۷
اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند.شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.
صادرات سمند به زودی آغاز می‌شود

ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.« اقتصادنیوز » از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان می‌شود.

17 آبان 1352؛ به دنبال بیانات شاهنشاه، قانون مالیات بر ارث تغییر می‌کند

به دنبال بیانات شاهنشاه آریامهر در مورد مالیات بر ارث، وزارت دارایی مقدماتی را در زمینه تغییر نرخ مالیات بر ارث آغاز کرده و احتمالا قبل از پایان سال‌جاری لایحه آن تقدیم مجلس می‌شود.

به همین منظور در وزارت دارایی کمیسیونی از کارشناسان مالیاتی تشکیل می شود و مقررات محاسبه وصول مالیات بر ارث را مورد بررسی قرار خواهد داد و براساس آن ضوابط تازه مالیات بر ارث تعیین خواهد شد.

کارشناسان تاکید می‌کنند در مقررات جاری وراث به سه طبق تقسیم شده‌اند و مالیات بر ارث گروه اول که مادر، پدر، زن، شوهر، اولاد و نوه را شامل می‌شود حداکثر 35 درصد است.

حداکثر مالیات بر ارث این عده از وراث در مواردی است که میزان ماترک بیش از یک میلیون تومان باشد.

به علاوه‌ در صورتی که برخی از این وراث صغیر یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشند، تا 600 هزار ریال سهم‌الارث آنان مالیات نخواهد داشت.

تغییراتی که در آینده در میزان مالیات بر ارث داده می‌شود بیشتر در مورد مالیات بر ارث وراث طبقه اول است که حداکثر آن از 35 درصد بیشتر خواهد شد و در میزان سهم‌الارث مشمول مالیات نیز تجدیدنظر می‌شود.

17 آبان 1362؛ احداث مترو در شهر دیگری غیر از تهران در اولویت قرار می‌گیرد

مهندس مدد، معاون شهرسازی و معماری تهران در راس هیاتی مرکب از آقایان: مهندس سیفیان شهردار سابق تهران، مهندس لطفی مدیرعامل سازمان مترو و چهپور مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی از خطوط مترو در کشورهای سوئیس، اتریش و آلمان فدرال بازدید کردند.

وی افزود: در این بازدیدها و مطالعه تکنولوژی‌های پیشرفته توانستیم ضمن تکمیل اطلاعات لازم و مقایسه طرح کارشناسان ایرانی با طرح‌های کشورهای پیشرفته به نتایجی دست یابیم که پس از جمع‌بندی این نتایج و دستاوردهای دیگر گروه‌های کارشناسی که از دیگر کشورها بازدید کرده‌اند نتیجه نهایی و سیستم موردقبول به اطلاع امت شهیدپرور خواهد رسید.

وی گفت: قبلا قرار بود در ادامه این سفر از خطوط مترو شهر کاراکاس مرکز کشور «ونزوئلا» نیز که شرایطی مشابه تهران دارد دیدن کنیم، ولی چون در این بازدیدها به نتایج مطلوب دست یافتیم سفر به ونزوئلا بی‌مورد بود.

مهندس مدد در مورد اهمیت، حساسیت و سختی کار ایجاد مترو گفت: در شهر «زوریخ» سوئیس برای ایجاد یک قطعه 12 کیلومتری خط مترو سه سال وقت صرف مطالعه و چهار سال نیز صرف اجرای آن شده است و در اتریش نیز علی‌رغم کلیه امکانات فنی و علمی و اینکه خود ماشین‌آلات مربوط را می‌سازد و مبتکر طرح سیستم مخصوص به خود نیز می‌باشد. حداکثر سرعت کار اجرایی مترو در برخی نقاط (50) سانتی‌متر در روز بوده است.

مهندس مدد در مدت مدت زمان اجرای طرح مترو در تهران گفت: پس از تعیین سیستم موردنظر یک گروه کارشناسی باید طرح مترو در تهران و دیگر شهرهای بزرگ کشور را به‌طور دقیق مطالعه و بررسی کند که تصور می‌شود این کار 5 سال وقت بگیرد و ممکن است ایجاد مترو در شهر دیگری غیر از تهران در اولویت قرار گیرد.

مهندس مدد در پاسخ به این سوال که هزینه ایجاد مترو در هر کیلومتر چقدر خواهد بود، گفت: براساس بررسی‌هایی که تاکنون به عمل آورده‌ایم هزینه هر کیلومتر خط مترو و با کلیه تاسیسات و قطارها در نقاطی که احتیاج به تونل‌کنی باشد 60 میلیون دلار در نقاطی که احتیاج به روکنی باشد، کیلومتری 30 میلیون دلار و روی پل ها کیلومتری 15 میلیون دلار هزینه خواهد شد.

وی افزود: در بررسی‌های گذشته برای 32 کیلومتر خطر مترو در تهران چهل میلیارد تومان هزینه برآوردشده بود، درحالیکه تهران بزرگ احتیاج به 100 کیلومتر خط مترو دارد.

17 آبان 1372؛ اختصاص شعب ویژه بانکی برای ارائه ارز به متقاضیان واقعی

شعب خاصی از بانک‌های کشور برای ارائه تسهیلات بیشتر به متقاضیان واقعی ارز مسافری، دانشجویی، بیمار و ماموریت اختصاص یافت.

این گونه متقاضیان می‌توانند از 17 ابان برای استفاده از این تسهیلات به شعب اعلام‌ شده زیر مراجعه و با ارائه مدارک لازم ارز موردنیاز را دریافت دارند.

بنا به این گزارش، فروش ارز غیربازرگانی در سایر شعبی که به این منظور اختصاص یافته بود، کماکان ادامه خواهد یافت.

اسامی شعب مذکور به این شرح است:

بانک ملی ایران، شعب: ایثار، اسکان، بازار، خیابان ملت، خشایار، خجسته، سعدی، عارف، فردوسی، نادری، وحدت، حافظ، میدان امام حسین، شاهین، تهرانپارس و پاچنار.

بانک صادرات ایران، شعب: بلوار کشاورز، جمهوری اسلامی، 31 شهریور، اکباتان، نبش فجر و میدان امام حسین.

بانک تجارت، شعب: میرداماد، پتروشیمی، قدس، سرهنگ سخایی، سعدی، بازار، دایره ویژه طالقانی.

17 آبان 1382؛ نخستین کشتی ساخت آلمان تحویل ایران شد

نخستین کشتی از 6 فروند کشتی کانتینربر tEU2500 سفارش داده‌شده به آلمان تحویل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران شد.

یک مقام آگاه در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: در پی تحویل نخستین کشتی جدید کانتینربر TEU از آلمان، قرار است 5 فروند دیگر نیز به فاصله هر دو ماه یک کشتی تحویل ایران شود.

وی همچنین از افزوده شدن 7 فروند کشتی کانتینربر دیگر به ناوگان حمل و نقل دریایی کشور در یک سال آینده خبر داد و افزود: سفارش‌های دیگری نیز در دست اقدام است که 2 تا 3 سال آینده تحویل خواهد شد.

صادرات سمند به زودی آغاز می‌شود

مدیرعامل شرکت توسعه صنایع خودرو گفت: هم‌اکنون این شرکت در حال مطالعه بازار برخی کشورها برای صادرات سمند است و صادرات این خودرو به زودی آغاز خواهد شد.

بیوک علیمراد گفت: تاکنون تقویت تولید این خودرو برای تامین نیازهای داخلی بوده و از این پس بازارهای صادراتی این خودرو مورد توجه قرار می‌گیرد که بر همین اساس مطالعاتی بر روی بازار کشورهای مصر، لیبی، سودان و سوریه در حال انجام است.

وی همچنین با بیان اینکه تمامی ارتباطات شرکت پروتون مالزی با ایران تنها از طریق شرکت توسعه صنایع خودرو زاگرس خودرو است، گفت: تاکنون این شرکت به جز قرارداد اخیر خود با سازمان گسترش و نوسازی صنایع با هیچ شرکت دیگری رابطه نداشته است؛ چراکه هر گونه همکاری آن با شرکت‌های سایپا و ایران‌خودرو تنها از طریق شرکت توسعه صنایع خودرو خواهد بود.

علیمراد با تاکید بر لزوم داشتن یک «برند» داخلی در خودروسازی اظهار کرد: این یکی از انگیزه‌هایی است برای استفاده از امکانات پروتون و لوتوس تا بتوان یک «برند» کاملی داشته باشیم.

به اعتقاد وی، یکی از دلایل استقبال شرکت‌های خارجی از سمند به دلیل داخلی بودن این خودرو است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید