چرا دلار در بازار با افت مواجه شد؟/ پای مذاکرات هسته ای در میان است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد ، تحلیلگران ۳عامل مختلف سیاسی-اقتصادی را بهعنوان محرکهای کاهشی نرخ ارز مطرح میکنند.
نخست کاهش سطح ریسکهای سیاسی، دوم وجود احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هستهای و سوم اخبار مثبت درآمدهای نفتی.
نرخ دلار آزاد در حال ادامه دادن به روند کاهشی خود است. تحلیلگران 3 عامل مختلف را برای توجیه این روند کاهشی ارائه میدهند. خروج ریسکهای غیراقتصادی از بازار، خبرهای جستهوگریخته مبنی بر مذاکرات هستهای و آمار خوب صادرات نفتی این عوامل را تشکیل میدهند. دلار در بازار دیروز به مرز کانالهای 61 و 62هزار تومانی رسید. روند کاهشی بازار ارز تشدید شد.
دلار در بازار روز گذشته از کانال 63 خارج شد و سطوح قیمتی کانال 62 را نیز پشت سر گذاشت. بسیاری از تحلیلگران ارزی روند نرخ دلار در سال جدید را با مدت مشابه سال گذشته مقایسه میکنند.
در بازار ماههای ابتدایی سال گذشته نیز قیمت شاخصهای ارزی پس از یک دوره نوسانات افزایشی دچار افت شد و پس از آن به ثبات رسید. بهطور مثال نوسانات افزایشی و کاهشی دلار در سال گذشته تا روزهای ابتدایی تابستان به طول انجامید و پس از آن قیمت اسکناس آمریکایی زیر سقف 50 هزار تومانی به ثبات نسبی رسید.
علل آغاز روند افزایشی در سال جدید عمدتا به سیگنالهای منفی و ریسکهای سیاسی باز میگردد. این موارد با تشدید انتظارات تورمی سبب ایجاد تقاضای کاذب در بازار شد و قیمتها را افزایش داد.