شرط حضور روس‌ها در پروژه راه‌آهن رشت-آستارا/ وام روسی به صرفه است؟

کدخبر: ۶۶۱۸۰۲
اقتصادنیوز: معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر نتوانیم از وام روسی استفاده کنیم، اساسا حضور روسیه در پروژه راه‌آهن رشت-آستارا معنی ندارد، حضور روسیه به این دلیل است که بتوانیم پروژه را از این محل تامین مالی کنیم وگرنه هیچ کمبود و مشکلی در توان فنی و اجرای پروژه نداریم، حتی با حضور روس‌ها هم قسمت عمده زیرساخت و ابنیه فنی این پروژه را طرف ایرانی انجام خواهد داد.
شرط حضور روس‌ها در پروژه راه‌آهن رشت-آستارا/ وام روسی به صرفه است؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، خیرالله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل درباره تامین مالی پروژه راه‌آهن رشت-آستارا از طریق وام روسیه یا تامین مالی داخلی از محل تهاتر نفتی اظهار داشت: اخذ وام روسیه برای اجرای این پروژه به نفع ایران است چراکه سود پایینی دارد و اگر این پروژه را با قیمت خوبی اجرا کنند بطور قطع استفاده از وام روسی روش بهتری است اما با قیمت نامتعارفی پروژه را اجرا کنند استفاده از وام روسیه به صرفه نیست. 

وی ادامه داد: البته هنوز قیمت نهایی پروژه تعیین نشده و به همین دلیل قرارداد تجاری هنوز منعقد نشده است که البته زمانبر بودن این روند، طبیعی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اگر نخواهیم از وام روسیه استفاده کنیم گزینه استفاده از استجازه رهبری برای تامین مالی از محل تهاتر نفتی پیش روی ماست. 

خادمی تاکید کرد: البته باید توجه داشت اگر نتوانیم از وام روسی استفاده کنیم، اساسا حضور روسیه در این پروژه معنی ندارد، حضور روسیه به این دلیل است که بتوانیم پروژه را از این محل تامین مالی کنیم وگرنه هیچ کمبود و مشکلی در توان فنی و اجرای پروژه نداریم، حتی با حضور روس‌ها هم قسمت عمده زیرساخت و ابنیه فنی این پروژه را طرف ایرانی انجام خواهد داد. 

خبر مرتبط
خبر مهم بذرپاش درباره راه آهن شلمچه _ بصره/ زمان پایان پروژه مشخص شد

اقتصادنیوز: وزیر راه و شهرسازی از آغاز عملیات اجرایی راه آهن شلمچه_ بصره خبر داد و گفت که این پروژه تا سه سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل افزود: معمولا روال اینگونه است که کشورهایی که وام دهنده هستند اجرای بخشی از پروژه را هم برعهده می‌گیرند. یکی از مشکلات پروژه راه آهن رشت-استارا تامین منابع است و مذاکرات با روسیه هم بر پایه تامین مالی از طرف آنها بوده است. 

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که اگر به هر دلیلی تامین مالی روسی لغو شود آیا روسیه از این پروژه حذف می‌شود، گفت: این موضوع که انعقاد قرارداد تجاری بین روسیه و ایران در اجرای این پروژه طولانی شده به این دلیل است که پروسه اداری در کشور روسیه هم مانند ایران زمانبر است و موضوع دوم این است که باید دو طرف به قرارداد تجاری هم برسند، طرف روسی باید قیمت نهایی را ارایه دهد که به قرارداد نهایی برسیم. البته قیمت اولیه را اخیرا اعلام کردند که قیمت خوبی بود اما از آنجایی که هنوز اراضی در اختیار قرار نگرفته که قیمت نهایی را ارزیابی کنند اعلام قیمت نهایی زمانبر شده است. باید نقشه پروژه نهایی شود با تامین اراضی با نقشه دقیق قیمت نهایی بررسی و اعلام شود. 

وی گفت:  ارزیابی سود وام روسی بر عهده وزارت اقتصاد است اما سود خوب بین‌الملل اعلام شده‌ است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید