گزارش «اقتصادنیوز» از بازار ارز

طلا رکورد زد؛ دلار عقب نشست/ شناسایی 2 عامل موثر بر کاهش قیمت دلار/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۲۵ شهریور 1403

کدخبر: ۶۷۲۷۵۴
اقتصادنیوز: معامله‌گران معتقدند بازار ارز همچنان تحت تأثیر نوسانات داخلی و بین‌المللی است و دلار هرات و تهران هر دو در مرزهای حساس حمایتی قرار گرفته‌اند و هر گونه تغییر در وضعیت اقتصادی جهان یا تصمیمات سیاست‌گذاری می‌تواند منجر به نوسانات جدید در این بازار شود.
طلا رکورد زد؛ دلار عقب نشست/ شناسایی 2 عامل موثر بر کاهش قیمت دلار/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۲۵ شهریور 1403

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی امروز سر وقت معاملات خواهد رفت که قیمت دلار و سایر ارزها در نخستین روز هفته با نوسانات متعددی همراه شدند و از سطوح بالای هفته گذشته عقب‌نشینی کردند؛ روندی که در پی آن قیمت دلار هرات که هفته گذشته به بالای 59 هزار و 600 تومان رسیده بود، روز شنبه در 59 هزار و 430 تومان شروع به کار کرد و در نهایت بین پله چهارم و پنجم کانال 59 هزار تومان، به‌صورت رنج (نوسان کم) قرار گرفت. براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، برخی معامله‌گران فنی بر این باورند که اولین هدف دلار هرات سطح 59 هزار و 720 تومان است و عبور از این سطح می‌تواند به ادامه روند صعودی تا مرزهای بالاتر منجر شود.

قیمت دلار تهران هم همانند دلار هرات از سطوح بالایی هفته گذشته عقب‌نشینی کرد و در روز شنبه در میانه کانال 59 هزار تومان نوسان داشت. دلار تهران روز گذشته، معاملات خود را با 59 هزار و 450 تومان آغاز کرد و در ادامه معاملات تا 59 هزار و 650 تومان افزایش یافت. این صعود در بازار ارز تهران نشان‌دهنده حرکت موازی با دلار هرات است. به اعتقاد برخی از معامله‌گران، کانال 60 هزار تومان به یک سطح روانی مهم برای بازار تبدیل شده است و ورود دلار به این سطح نیازمند عبور از موانع بازارساز خواهد بود.

سرنوشت دلار هرات برای قیمت درهم امارات تکرار شد و این اسکناس که هفته گذشته به 16 هزار و 400 تومان رسیده بود، روز شنبه با گپ منفی 50 تومانی آغاز به کار کرد. قیمت درهم در ابتدا 16 هزار و 350 تومان بود و سپس با روند نزولی به 16 هزار 330 تومان رسید؛ کاهش قیمتی که نشان‌دهنده تأثیر مستقیم دلار بر این ارز است. به گزارش اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم همچنان بالای 300 تومان است که نشان می‌دهد دلار تهران زیر نرخ درهم معامله می‌شود. این اختلاف قیمت به دلیل تفاوت در تقاضا و عرضه دلار در بازارهای داخلی و بین‌المللی است. با توجه به این وضعیت، معامله‌گران معتقدند تا زمان رفع این حباب، نوسانات قیمتی بیشتری در دلار تهران و درهم مشاهده خواهد شد.

معامله گران در روز گذشته شاهد انتشار دو خبر مهم بودند که به عقیده برخی از فعالان بازار بر نوسانات ارزی اثرگذار خواهد بود. اول افزایش تعداد سفارش‌های ارز نیمایی در بازار آزاد همزمان با نزدیک شدن به مهلت رفع تعهد ارزی بود که از آن به‌عنوان عاملی برای نوسانات بازار یاد می‌شود. تعطیلی بازار ارز هرات به مناسبت میلاد پیامبر (ص) در روز یکشنبه هم دیگر موضوع مهمی بود که روز گذشته توجه معامله گران را به خود جلب کرد. براساس اعلام کانال های نرخ دهی هرات، به دلیل این تعطیلی، تسویه معاملات فردایی به دوشنبه موکول شد که می‌تواند به افزایش نوسانات در ابتدای هفته آینده منجر شود.

پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معامله‌گران نشان می‌دهد، بازار ارز همچنان تحت تأثیر نوسانات داخلی و بین‌المللی است و دلار هرات و تهران هر دو در مرزهای حساس حمایتی قرار گرفته‌اند و هر گونه تغییر در وضعیت اقتصادی جهان یا تصمیمات سیاست‌گذاری می‌تواند منجر به نوسانات جدید در این بازار شود. از سوی دیگر، کاهش قیمت درهم و ثابت ماندن نرخ دلار مبادله‌ای نشان از پایداری بازار رسمی در مقابل نوسانات بازار آزاد دارد.

به گزارش اقتصادنیوز، تحلیلگران معتقدند دلار هرات تحت فشار ناشی از «رشد اونس طلا» قرار گرفته و به سمت محدوده حمایتی 59 هزار تا 59 هزار و 200 تومان حرکت کرده است. بنابر ادعای این گروه، محدوده حمایت قوی بازار بین 59 هزار تا 58 هزار و 800 تومان پیش‌بینی شده است و انتظار می‌رود که از اوایل مهرماه، دلار هرات از این محدوده رشد مجدد خود را آغاز کند. برخی از معامله گران نیز معتقدند محدوده حمایتی 59 هزار و 300 تومان برای دلار هرات پایدار است و احتمال افزایش قیمت در روزهای آینده وجود دارد. محدوده 60 هزار تومان نیز به‌عنوان یک سطح روانی مهم برای معامله‌گران در نظر گرفته می‌شود، اما بازارساز تاکنون مانع از ورود دلار به این سطح شده است. همچنین بازار در انتظار تغییرات بیشتر از سمت فدرال رزرو و داده‌های اقتصادی آمریکاست که می‌تواند بر نرخ دلار و دیگر ارزهای مهم تأثیر بگذارد.

گروهی دیگر از معامله گران هم «بازارسازی بانک مرکزی»‌ و «عدم وجود ریسک در فضای اقتصاد کشور» را به عنوان دو عامل مهم که بر تمایلات کاهشی بازار ارز اثرگذار است،‌ بر شمردند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید