خبر بد علی ربیعی درباره ناترازی گاز و برق کشور

کدخبر: ۶۸۸۳۱۶
اقتصادنیوز: دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری می‌گوید، دولت چهاردهم کار خود را در شرایطی آغاز کرد که کشور با ۲۵ درصد کسری برق، ۴۰ درصد کسری گاز، ۲۵ درصد کسری بنزین و کمبودهای دیگر در حوزه انرژی روبه‌رو بود.
خبر بد علی ربیعی درباره ناترازی گاز و برق کشور

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری با تأکید بر شفافیت دولت در مواجهه با مشکلات انرژی، گفت: دولت نه‌تنها مشکلاتی همچون ناترازی انرژی را پنهان نکرده است، بلکه برای مدیریت این چالش‌ها تصمیمات سختی گرفته است؛ یکی از این تصمیمات، توقف مصرف سوخت مازوت در نیروگاه‌هاست، که به گفته او با هدف کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت مردم اتخاذ شده است.

 ربیعی گفت: «امروزه با ناترازی قابل‌توجهی در حوزه سوخت، چه بنزین و چه گاز، مواجه هستیم. این چالش‌ها نتیجه کمبود سرمایه‌گذاری‌های اساسی در سال‌های گذشته و تأثیر تحریم‌ها بوده است. برای برطرف‌کردن این ناترازی‌ها، نیازمند سرمایه‌گذاری حدود ۳۰۰ میلیارد دلاری هستیم.»

او تحریم‌ها را یکی از عوامل مهم ناترازی دانست و تأکید کرد که رفع این معضل نیازمند بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا و همکاری بین‌المللی است. به گفته ربیعی، «نداشتن برنامه‌ریزی صحیح» نیز عامل دیگری بوده که ناترازی انرژی را تشدید کرده است.

به گفته دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری، در آغاز به کار دولت چهاردهم، ذخایر سوخت مایع کشور به نصف سال گذشته کاهش یافته بود. او همچنین با استناد به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، به چالش‌های نیروگاه‌های حرارتی کشور اشاره کرد که در تابستان با ۴ میلیارد مترمکعب کمبود گاز مواجه شدند.

بنا به گزارش ایرنا، ربیعی افزود: «دولت چهاردهم کشور را با ۲۵ درصد کسری برق، ۴۰ درصد کسری گاز، ۲۵ درصد کسری بنزین و کسری‌های دیگر تحویل گرفته است. برای جبران این ناترازی‌ها، بخشی از سوخت‌های آلاینده نظیر مازوت استفاده می‌شد که با خطرات جدی برای سلامت مردم همراه بود.»

او با اشاره به سالانه ۵۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور گفت: «استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها، مرگ خاموش را برای مردم به ارمغان می‌آورد. دولت تصمیم گرفت به‌جای افزایش مصرف سوخت‌های آلاینده، مازوت‌سوزی را در سه نیروگاه متوقف و در سایر نیروگاه‌ها کاهش دهد.»

به گفته ربیعی، این تصمیم به کاهش آلودگی و آگاهی‌بخشی به جامعه کمک کرده است. او تأکید کرد که همراهی جامعه در مواجهه با چنین تصمیمات سختی از طریق شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی، امکان‌پذیر است.

ربیعی با اشاره به لزوم مدیریت مصرف برق و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: «دولت چهاردهم در شرایطی قرار دارد که باید تصمیمات دشواری اتخاذ کند، اما این تصمیمات در نهایت به نفع مردم خواهد بود.»

او در پایان افزود: «ناترازی انرژی و کاهش آلودگی هوا، مسائل پیچیده‌ای هستند که نیازمند اقدامات جامع و برنامه‌ریزی بلندمدت هستند. توقف مازوت‌سوزی تنها یکی از گام‌های مؤثر در این مسیر است.»

 با وجود تصمیمات جدید دولت برای کاهش آلودگی هوا، از جمله محدودیت در مصرف مازوت، همچنان این بحران ادامه دارد؛ بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا امروز (سه‌شنبه، 6 آذر) بر روی عدد 119 قرار گرفته و هوای تهران برای گروه‌های حساس جامعه آلوده است.

طی ۲۴ ساعت گذشته نیز شاخص کیفیت هوا روی عدد 141 قرار داشت و وضعیت هوای تهران همچنان در محدوده ناسالم بود.

از ابتدای سال جاری تاکنون، تهران ۵ روز هوای پاک، ۱۶۸ روز هوای قابل قبول، ۷۵ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۳ روز هوای ناسالم برای همه افراد را تجربه کرده است.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، تعداد روزهای پاک ۸ روز و روزهای هوای قابل قبول ۱۷۶ روز بوده است. همچنین تعداد روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس ۶۰ روز و برای همه افراد ۶ روز ثبت شده بود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید