پوکر بورس در یک پدیده منفی
به گزارش اقتصادنیوز، در روز سهشنبه شاخص کل بورس افت 25 هزار و 169 واحدی داشت و به رقم یک میلیون و 412 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با افت 3 هزار و 657 واحد در رقم 465 هزار و 482 واحد ایستاد.
شاخص کل در نقطه ای قرار گرفته که پایین ترین سطح از 9 آذر به بعد بوده است برخی اعتقاد دارند این شاخص نقطه مهمی در بازار است اگر روند به زیر مرز یک میلیون و 400 هزار برسد برخی از اصلاح بیشتر سخن می گویند.در بازار حالت دو قطبی حاکم شده است یک سو بازار خشکی نقدینگی دارد و در سوی دیگر ارزش معاملات به شدت بالا رفته است. دیدگاهی در بورس کماکان این اتفاق را نتیجه عملکرد حقوقی ها می داند اما گروهی دیگر اعتقاد دارد بازار تمایل به حرکت به سوی شرکت های کوچک و متوسط دارد. با این حال در بورس یک نقطه ضعف برای بار چهارم تکرار شد تا آخرین روز هفته را در فشای تردید و دلهره قرار دهد.
بیشترین افزایش قیمت
روز سهشنبه در بورس شرکتهای کربن ایران (شکربن)، سرمایهگذاری توسعه آذربایجان (با نماد معاملاتی وآذر) و ایران تایر (پتایر) با رشد 5 درصدی بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان (زگلدشت)، صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر)، اوراق مشارکت دولتی، اشاد2، اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی803 و تملی806 بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
شرکتهای سرمایهگذاری مسکن (با نماد ثمسکن)، مگسال (زمگسا) و فنرسازی زر (خزر) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکتهای کشت و صنعت دشت خرمدره (زدشت)، برق و انرژی پیوندگستر پارس (بپیوند) و توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
بررسی عرضه و تقاضاهای پایانی روز سهشنبه، به تشخیص روند حرکتی بورس کمک میکند. نمادهایی که در پایان معاملات با صف خرید همراه هستند در روز بعد هم پرتقاضا هستند و نمادهای دارای صف فروش در پایان معاملات، در روز بعد هم با عرضه بالایی مواجه میشوند.
افت ارزش صف های خرید
در پایان معاملات روز سهشنبه، ارزش صفهای خرید هزار و 224 میلیارد تومان شد که نسبت به روز دوشنبه کاهش 17 درصدی را نشان میدهد.
کاهش ارزش صف های فروش
دیروز ارزش صفهای فروش 36 درصد کاهش یافت و به رقم هزار و 110 میلیارد تومان رسید.
بیشترین تقاضاها
دیروز شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (وکبهمن) با صف خرید 118 میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از چخزر، شرکت دارویی برکت (برکت) و سرمایهگذاری توسعه آذربایجان (وآذر) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
دیروز بیشترین صف فروش برای دومین روز متوالی به نماد بوعلی (شرکت پتروشیمی بوعلی سینا) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 332 میلیارد تومانی داشت. پس از بوعلی، پتروشیمی ارومیه (شاروم) و بیزینگ پارسیان (ولپارس) بیشترین صف فروش را داشتند.
رویدادهای چهارشنبه
امروز مجمع عمومی 4 شرکت بازار سرمایه برگزار خواهد شد. صبح امروز مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه منتهی به 30/12/1399 شرکت سرمایهگذاری توسعه صنایع سیمان (سیدکو) با موضوع افزایش سرمایه 26 درصدی برگزار میشود. امروز مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه منتهی به 30/12/1399 شرکت داروسازی زهراوی (دزهراوی) نیز با موضوع افزایش سرمایه 28 درصدی برگزار میشود. مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه منتهی به 30/12/1399 شرکت ایران ارقام (مرقام) با موضوع تصویب صورتهای مالی و تقسیم سود نیز امروز برگزار میشود. همچنین مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده شرکت کشت و صنعت آب شیرین با موضوع تصویب صورتهای مالی و تقسیم سود امروز برگزار میشود.
پیش بینی بورس امروز
دیروز شاخص کل و شاخص هموزن هر دو ریزش کردند. ۲۹۶ نماد معادل ۶۱ درصد بازار افت قیمت داشتند. علاوه بر این، بزرگان بازار سهام نیز افت قیمت داشتند. قیمت سهام شرکتهای فارس، شستا، فملی، فخوز، شپنا، شتران، شبندر، خودرو، فولاد و خساپا افت کرد. معاملات دیروز دو علامت مثبت و منفی برای معاملهگران بورس داشت.
مازاد تقاضا
در پایان معاملات دیروز ارزش صفهای خرید و فروش هر دو کاهش یافت. اما پس از یک روز وقفه، باز هم بازار با مازاد تقاضا بسته شد. در معاملات دیروز، ارزش صفهای فروش هزار و 110 میلیارد تومان داشت و ارزش صفهای خرید به هزار و 224 میلیارد تومان رسید تا شاهد مازاد تقاضای 114 میلیارد تومانی در بازار باشیم. وجود مازاد تقاضا در پایان معاملات بورس به عنوان عاملی در جهت بالا کشیدن شاخص در معاملات امروز عمل خواهد کرد.
خروج پول حقیقی
نکته منفی معاملات دیروز برای سهامداران خروج پول حقیقی از بورس بود که برای چهارمین روز پیاپی رخ داد. دیروز 515 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. بیشترین خروج پول حقیقی را سهام شستا داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 96 میلیارد تومان بود. پس از شستا، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و خودرو (ایران خودرو) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. خروج پول حقیقی عامل کاهنده شاخصهای بورس خواهد بود.
در مجموع میتوان گفت امروز اگر روند خروج پول حقیقی متوقف شود، با توجه به وجود مازاد تقاضا در بازار میتوان به رشد شاخصها در آخرین روز کاری هفته امید داشت. اما با توجه به روند نزولی ارزش صفهای بازار در روز سهشنبه، اگر تقاضای بازار کاهش یابد بورس هفته را نزولی به پایان خواهد برد.