زمستان بورس سر میآید؟
به گزارش اقتصادنیوز ، در بهمن ماه بورس تهران برخلاف روند کلی سه ماه پیشین در مسیر نزولی قرار گرفت. در حالی که در آبان ماه شاخص کل بورس تهران 7.6 درصد صعود کرده بود و در آذر رشد 6.2 درصدی و در دی ماه جهش 12.9 درصدی را پشت سر گذاشته بود.
اما در بهمن ماه، شاخص کل تهران در مجموع بیش از 164 هزار واحد ریزش کرد و افت نزدیک به 10 درصد را به ثبت رساند.
شاخص کل هم وزن بورس نیز در بهمن ماه 51 هزار و 405 واحد پائین آمده که نسبت به پایان دی ماه افت 9.7 درصدی داشته است.
ناظران یکی از عوامل اصلی ریزش بازار را شوکهای منفی سیاستگذار قلمداد میکنند. اختلاف نظرها درباره عرضه خودرو در بورس کالا، تصمیمات شبانه و مواضع ضد ونقیض دستگاههای اجرائی در نهایت بر بازار سهام اثر منفی داشت.
علاوه بر این گزارشهای مالی 9 ماهه شرکتها نیز در اغلب موارد نشان از افت عملکرد شرکتها داشت که موجب ریزش قیمت سهام آنها شد.
رکود معاملاتی
معاملات بهمن ماه خصوصا در دو هفته پایانی با رکود همراه بود. میانگین روزانه ارزش معاملات خرد سهام در ماه اخیر 6 هزار و 274 میلیارد تومان بود که نسبت به دی ماه افت 31 درصدی را نشان میدهد.
خروج پول حقیقی
رکود معاملاتی با خروج سرمایه حقیقی از بورس همراه شد. در حالی که در مجموع معاملات دی ماه شاهد ورود پول حقیقی به بازار سهام بودیم، در مجموع 18 روز کاری اخیر بهمن ماه در مجموع 10 هزار و 52 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است. میانگین روزانه ورود پول در دی ماه 142 میلیارد تومان بود و میانگین روزانه خروج پول در بهمن 558 میلیارد تومان بود.
چشم انداز بازار سهام
خروج پول از بازار و کوچ سرمایهها به بازارهای دارایی موازی نشان از بیاعتمادی سرمایه گذاران به بازار سهام دارد. با این حال برخی از کارشناسان معتقدند بازار متأثر از انتظارات تورمی رشد خواهد کرد. در 20 روز معاملاتی باقی مانده تا پایان سال برخی امیدوارند بازار به سمت بالا برگردد اما همچنان چالش اصلی بورسیها، بیاعتمادی به این بازار و خروج سرمایه از آن است.