افت ترازها به سومین پله رسید!/پیش بینی بازار سهام امروز 2 مرداد 1403
به گزارش اقتصادنیوز، بازار سهام در شرایطی به استقبال معاملات روز سهشنبه میروند که روز دوشنبه شاخص کل بورس تهران برای سومین روز ریزش کرد. روز دوشنبه شاخص کل 3 هزار و 169 واحد افت کرد و شاخص کل هموزن 383 واحد رشد کرد. همچنین شاخص کل فرابورس 101 واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس افزایش 370 واحدی داشت.
بیشترین تغییرات قیمت
روز دوشنبه در بورس شرکت سیمان بهبهام (سبهان)، شرکت سازه پویش (خپویش) و شرکت سرمایه گذاری نیرو (ونیرو) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت جنرال مکانیک (رنیک)، شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا) و شرکت دارویی ره آورد تأمین (درهآور) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای ثشرق (شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال شرق)، غشان (شرکت پگاه خراسان) و وتوس (شرکت توسعه شهری توس گستر) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سنگ آهن گهر زمین (کگهر)، شرکت کی بی سی (کی.بی.سی) و شرکت ایران خودرو دیزل (خاور) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
در معاملات دوشنبه، 38 نماد صف خرید داشتند و 64 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 55 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 97 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با ریزش 26 درصدی به رقم 796 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس سهشنبه
روز دوشنبه شاخص بورس ریزش کرد و بیش از 3 هزار واحد پایین آمد و نمادهای فولاد، بفجر و خودرو بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند. از سوی دیگر نمادهای نوری، بوعلی و حکشتی اثر افزایشی داشتند. همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صفهای فروش و سرانه فروش هر کد حقیقی بیشتر بود. بنابراین به نظر میرسد در بازار میل به نزول قویتر است. از سوی دیگر رکود نسبی معاملات ادامه داشت و ارزش معاملات خرد سهام در سطح 2 همت باقی ماند.
ناظران معتقدند عملکرد ضعیف اغلب شرکتها در سه ماه ابتدایی سال علت اصلی ریزش بازار است. از سوی دیگر اثر انتظارات مثبت نسبت به دولت چهاردهم نیز به سرعت در بازار تخلیه شد و حال بازار در انتظار تشکیل کابینه است. اما کمبود انرژی در کشور دیگر عاملی است که انتظارات نسبت به سه ماهه دوم سال را نیز منفی کرده است. امروز جلسه شورای رقابت برای تعیین قیمت خود برگزار خواهد شد. قرار است شورای رقابت اجرای دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت را بررسی کند. در عین حال، این روزها فعالان اقتصادی به اخبار مربوط به واردات خودرو توجه دارند. ناظران منتظرند تا اثر این تصمیم بر بازار خودرو و سیاستهای دولت درباره خودرو را ببینند.