در نشست کمیسیون صنایع مطرح شد

نبود ثبات مدیریت چالش شهرک‌های صنعتی

کدخبر: ۳۹۴۲۹۶
در تازه‌ترین نشست کمیسیون صنایع اتاق ایران با محور بررسی مشکلات شهرک‌های صنعتی، حاضران در نشست با انتقاد از عدم ثبات مدیریت در شرکت شهرک‌های صنعتی نسبت به آینده این شرکت‌ها هشدار دادند و تاکید کردند با تداوم وضعیت موجود باید شاهد توقف فعالیت شهرک‌های صنعتی در آینده نزدیک باشیم.
نبود ثبات مدیریت چالش شهرک‌های صنعتی

به گزارش اقتصادنیوز؛ تازه‌ترین نشست کمیسیون صنایع اتاق ایران با محور بررسی عملکرد سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران با حضور مدیران این سازمان، برخی از نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون صنایع برگزار شد.

فعالان اقتصادی حاضر در این نشست، با انتقاد از عدم ثبات مدیریت در شرکت شهرک‌های صنعتی نسبت به آینده این شرکت‌ها هشدار دادند و تاکید کردند با تداوم وضعیت موجود باید شاهد توقف فعالیت شهرک‌های صنعتی در آینده نزدیک باشیم. در همین زمینه، راه‌حل مشکلات در ایجاد منطقه آزاد سیاست‌گذاری در سازمان صنایع کوچک فارغ از نظرهای شخصی افراد عنوان شد.

حاضران در نشست همچنین معتقدند اختصاص بخشی از ارزش‌افزوده باید برای تکمیل زیرساخت‌ها به شهرک‌ها برگردد تا در بازسازی مورداستفاده قرار گیرد.

عباس جبال بارزی، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: همان‌طور که از نام سازمان صنایع کوچک و متوسط برمی‌آید، قرار است این شرکت به صنایع کوچک و متوسط خدمت کند، اما متأسفانه مجوزهایی که در حال حاضر باید گرفته شود نزد وزارت صنعت است، درصورتی‌که این سازمان باید متولی مجوز و کلیه فرآیندهایی باشد که صنایع کوچک و متوسط نیازمند آن هستند.

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران همچنین به انتقاد از خدمات پولی ارائه‌شده از صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک پرداخت.

او با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر اداره شهرک‌های صنعتی توسط صاحبان صنایع، افزود: متأسفانه تأمین منابع مالی شهرک‌های صنعتی در شرایط فعلی غیرممکن است و در حال حاضر راه‌حل این مشکل این است که 50 درصد عوارض شهرداری‌ها برای مدیریت منابع مالی شهرک‌های صنعتی، مستقیماً به آن‌ها تخصیص یابد.

تسهیل تأمین مواد اولیه برای بنگاه‌های کوچک و متوسط از دیگر نکاتی بود که نایب‌رئیس کمیسیون صنایع مطرح کرد. او همچنین خواستار پذیرش صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک توسط کلیه بانک‌ها شد.

عباس جبال بارزی همچنین خواستار هدایت بنگاه‌های کوچک و متوسط به فرابورس شد که نقش بسیار مهمی در تأمین مالی این بنگاه‌ها ایفا می‌کند و گفت: با توجه به اینکه شاید بسیاری از صنعتگران و تولیدکنندگان از این قضیه مطلع نباشند ضروری است که این اطلاع‌رسانی صورت گیرد تا واحدهای کوچک و متوسط بدانند می‌توانند با حمایت صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران فرآیند پذیرش خود را دنبال و بر روی تابلو سهام خودشان را عرضه کنند.

تربیت نیروی ماهر و متخصص بازاریابی در کشورهای هدف توسط سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت با ایجاد شرکت‌های مدیریت صادراتی یکی دیگر از مهم‌ترین نکاتی بود که او مطرح کرد.

او همچنین با اشاره به‌ضرورت هدفمندی مشوق‌های صادراتی، تأکید کرد: مشوق‌های صادراتی باید به‌جای گستردگی، هدفمند باشند.

علاوه بر این، حرفه‌ای شدن نظام مشاوره‌ای در شرکت شهرک‌های صنعتی از دیگر نکاتی بود که توسط عباس جبال بارزی مطرح شد.

سادینا ابایی، نایب‌رئیس کمیسیون احداث، خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران به ارائه توضیحاتی در خصوص اهمیت طراحی مدل‌های جدید خودگردانی پرداخت و تأکید کرد: مشکلات همیشه هست و نه مجلس و نه دولت می‌توانند این مسئله را حل کنند. بلکه به نظر من برای حل مشکلاتی که امروز شرکت شهرک‌های صنعتی درگیر آن هستند، بخش خصوصی با همراهی مجلس طرحی نو در خودگردانی این شرکت‌ها ایجاد کنند.

حبیب‌الله انصاری، عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران نیز خواستار آسیب‌شناسی از مشکلات شهرک‌های صنعتی شد و بر ضرورت مدیریت واحد یکپارچه در این مجموعه‌ها تاکید کرد.

مسعود تأملی، مدیرعامل شرکت مهندسی راهبر جامعه کامپوزیت نیز ضعف زیرساخت‌های مدیریتی به‌خصوص کمبود آب، ضعف سرویس‌دهی مناسب شهرداری‌ها به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و بعضاً دریافت عوارض توسط بعضی از شهرداری‌ها را در شهرک‌های صنعتی موردتوجه قرارداد.

زهرا بختیاری معاون سازمان ملی کارآفرینی ایران، با توجه به تغییرات بین‌المللی، ضرورت بازنگری در اساسنامه سازمان صنایع کوچک و متوسط را موردتوجه قرارداد.

اصغر مصاحب معاون صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی با ارائه برخی توضیحات اعلام کرد سازمان صنایع کوچک و متوسط کاملاً در کنار صنعتگر قرار دارد و با طرحی که باهدف تأمین مالی صنایع کوچک در سازمان طراحی‌شده است، پیش‌بینی می‌شود مشکلات موجود برطرف شود.

او با توجه به پیشنهادهای برخی از حاضران در نشست از آمادگی سازمان صنایع کوچک برای واگذاری کارگزاری صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک به بخش خصوص خبر داد و تاکید کرد اگر در این مورد اتاق ایران و کمیسیون صنایع طرحی داشته باشند، سازمان صنایع کوچک از آن استقبال خواهد کرد.

او افزود: تا پایان نه‌ماهه سال جاری، 19 SME برای ورود به فرابورس پذیرش‌شده‌اند اما باید ابزارهای تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط با دقت بیشتری بررسی شود. ضمن اینکه موفقیت این شرکت‌ها در بازار فرابورس در گروی حمایت‌های لازم در دو حوزه کارگزاری و پذیرش است. مصاحب بر ضرورت اطلاع‌رسانی و آموزش شرکت‌های کوچک و متوسط برای ورود به بورس تأکید کرد و نقش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران را در تحقق این هدف بسیار کارآمد معرفی کرد.

مصاحب همچنین از پیگیری سازمان صنایع کوچک برای بازنگری اساسنامه این سازمان خبر داد و در همین زمینه هم تاکید کرد که سازمان از مشارکت بخش خصوصی برای انجام هرگونه اصلاح و بازنگری استقبال خواهد کرد.

بعد از ارائه توضیحات حاضران در نشست، اقبال شاکری، نماینده مجلس اظهار کرد: وظیفه مجلس مطالبه گری نیاز مردم از سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی است. او در همین زمینه بر ضرورت همکاری‌های بین مجلس و بخش خصوصی تاکید کرد.

شاکری همچنین معتقد است که بخش خصوصی باید وابستگی خود را به بخش دولتی کم کند و وظیفه دولت و مجلس تقویت بخش خصوصی باهدف رقابت در بازارهای بین‌المللی است.

او خودکفایی و خوداتکایی را در گروی تقویت بخش خصوصی با حمایت و سیاست‌گذاری دولت، نه دخالت آن عنوان و اظهار کرد مشکلات صنعت با تشکیل کمیته‌های مشترک مجلس و بخش خصوصی حل‌شدنی است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید