قاضی‌زاده‌هاشمی؛

اختیارات هیئت وزیران را به فرمانداران می‌دهم

کدخبر: ۴۱۸۲۵۹
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت سلام ما یک سامانه طراحی کرده‌ایم که اگر یک سوم مردم منطقه‌ای از عملکرد یک مدیر ناراضی باشند آن مدیر عزل خواهد شد.
اختیارات هیئت وزیران را به فرمانداران می‌دهم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛  سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی  نامزد انتخابات ریاست جمهوری در شبکه البرز خطاب به شهروندان این استان گفت: البرز که با نام ایران کوچک شناخته می‌شود مرکزی از تنوع اقوام و زبان‌هاست و با اینکه یک استان جدید محسوب می‌شود اما استانی سریع‌الرشد و دارای امتیازات و البته مشکلات زیادی است.

 قاضی‌زاده‌هاشمی ادامه داد: تصور همگان بر این است که البرز به دلیل نام آن یک استان کوهستانی است اما این استان همانطور که از نظر حضور اقوام تنوع زیادی دارد از نظر جغرافیایی و اقلیمی نیز متنوع است و علاوه کوهستان دارای کویر هم هست.

وی در ادامه با اشاره به اینکه البرز از نظر وسعت سی و یکمین استان کشور و فقط ۵۲۳۴ کیلومتر مربع مساحت دارد، افزود: اما در همین محدوده دو میلیون و ۷۱۲ هزار نفر حضور دارند و باعث شده البرز تراکم جمعیت بالایی داشته باشد و در هر کیلومتر مربع ۲۳ هزار و ۵۱۸ نفر حضور داشته باشند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: کرج به عنوان مرکز البرز سومین کلانشهر بزرگ کشور محسوب می‌شود. ۶۵ درصد جمعیت این استان نیز شهرنشین هستند.

وی در ادامه گردشگری را یکی از مزیت‌های اصلی این استان عنوان و تصریح کرد: البرز علاوه بر کوه‌های بالای ۴۰۰۰ متر و پیست اسکی، از امکانات کویرنوردی هم برخوردار است. از نمونه‌های دیگر گردشگری این استان می‌توان به جاده چالوس، باغ سیب مهرشهر، کاخ مروارید، روستای آتشگاه، کاخ سلیمانیه، کاروانسرای شاه عباسی و ... اشاره کرد.

قاضی‌زاده‌هاشمی در خصوص وضعیت اشتغال در البرز هم گفت: البرز یکی از صنعتی‌ترین استان‌های کشور است که حجم زیادی از صنایع استراتژیک کشور را در خود جای داده است. این موضوع باعث شده البرز با نرخ بالایی از مهاجرت مواجه باشد و به همین دلیل نرخ بیکاری در این استان موج می‌زند و علی رغم سرمایه‌گذاری‌ها باز هم بیکاری رو به رشد است.

وی در ادامه وجود فرودگاه بین المللی پیام، منطقه ویژه اقتصادی برای محصولات دارویی و پیشرو بودن در به کارگیری فناوری‌های جدید را از مزیت‌های البرز عنوان کرد و گفت: اما متأسفانه با این وجود از تعداد شهرک‌ها و ناحیه‌های صنعتی مصوب، تعداد کمی از به طور کلامل فعال هستند خیلی از آنها نیمه فعال هستند. همچنین ۲۱ درصد از مجوزهای صادر شده غیر فعال است این یعنی افراد مجوز دریافت کرده‌اند ولی قادر به جذب سرمایه گذار نبوده‌اند. علاوه بر این ۴۰ تا ۵۰ درصد زمین‌های واگذاری هم راکد مانده که این یعنی اهلیت لازم در فردی که زمین به وی واگذار شده وجود نداشته یا اینکه موانعی برای توسعه سرمایه گذاری وجود داشته است.

وی با اشاره به ترافیک در البرز خاطرنشان کرد: محورهای ارتباطی البرز ترافیک عجیب و غریبی دارد و عمر مردم در آن تلف می‌شود. باید برای این ترافیک کاری جدی انجام داد.

وی در خصوص مشکلات زیست محیطی ناشی از فعالیت‌های صنعتی و تولیدی در البرز هم اشاره و اعلام کرد: استان البرز به پالایش صنعتی برای کاهش واحدهای آلاینده، آب‌بر و انرژی‌بر نیاز دارد. این استان با محدودیت جدی منابع آب مواجه است و اراضی کشاورزی آن به سرعت در حال تغییر کاربری و باغ‌های آن در حال از بین رفتن است. ما ضمن اینکه به اشتغال نیاز داریم باید با محیط زیست هم خوش رفتاری کنیم.

قاضی‌زاده‌هاشمی با انتقاد از برنامه‌ریزی غلط طی سال‌های گذشته در کشور گفت: ما در دولت سلام مدلی را طراحی کرده‌ایم تا با دادن اختیارات هیئت دولت به شهرستان‌ها، شهرستان‌ها بتوانند با دادن امتیاز سرمایه‌گذار جذب کنند، مجوز بگیرند و سرمایه‌ها را به سمت خود بکشانند. هر چه به سمت مناطق دورتر برویم بودجه بیشتر به آنها خواهیم داد و صدور مجوز برای توسعه کشاورزی و صنعت را تسهیل خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه چالش آلودگی‌های زیست محیطی در این منطقه بسیار جدی است، گفت: یکی از مسائل جدی در البرز با اینکه منابع آبی به ظاهر فراوانی دارد کمبود آب است. وضعیت آب در این استان بحرانی است و برخی از دشت‌های ما مثل دشت کرج، اشتهارد، هشتگرد و حتی دشت‌های مجاور این استان در بحران قرار گرفته است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مشکل پسماندهای شهری و صنعتی در البرز هم جدی است. روزانه بیش از ۱۷۰۰ تن  زباله در البرز تولید  می‌شود که متاسفانه ۹۰ درصد آن در سایت‌ها دفن می‌شود باید کار جدی در این ماجرا انجام داد.

وی ادامه داد: این مشکلات به خاطر این است که ما گرفتار یک توع دولت تمرکزگرا هستیم که به خاطر آن همه امور در تهرام رقم می‌خورد. تهران پایتخت به صنعتی، سیاسی، ورزشی و ... تبدیل و همین هم باعث شده توسعه سرزمینی دچار مشکل شود و مردم خاک آبا و اجدادی خود را رها می‌کنند و برای شغل دست دوم و سوم مجبور هستند در کرج و حاشیه تهران ساکن شوند.

قاضی‌زاده‌هاشمی گفت: ما در دولت سلام برنامه ریزی کرده‌ایم که ۴۸۵ پایتخت داشته باشیم یعنی همه شهرستان‌ها اختیارات داشته باشند. فرماندار اختیارات وزیر آموزش و پرورش، وزیر بهداشت، وزیر جهاد کشاورزی و سایر وزرات را داشته باشد و اگرچه سیاستگذاری کلی در وزارتخانه‌ها انجام شود ولی سیاست‌های اجرایی از جمله دادن مجوز، به کار گرفتن نیروی انسانی، تصدی امور و ... در اختیار شهرستان‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه دلیلی ندارد برای دریافت یک مجوز از شهرستان به مرکز کشور مراجعه شود، گفت: تصویب بودجه به صورت منطقه‌ای باید جایگزین تصویب  بودجه به صورت بخشی شود و تخصیص آن در اختیار شهرستان قرار گیرد. مدیران استانی را هم استانداران باید منصوب کنند و مردم در مورد عملکرد مدیران اظهار نظر کنند. برای این موضوع ما یک سامانه طراحی کرده‌ایم که اگر یک سوم مردم یک منطقه از عملکرد یک مدیر ناراضی باشند آن مدیر عزل خواهد شد.

وی ادامه داد: بر این اساس هر شهرستان براساس مزیتی که دارد به عنوان پایتخت مطرح خواهد شد به عنوان نمونه کرج می‌تواند پایتخت صنعتی کشور باشد. این موضوع می‌تواند شیب ۱۰۰ ساله‌ای که همه امور کشور را به سمت تهران گسیل می‌کند را کاهش دهد.

قاضی‌زاده‌هاشمی در پایان با بیان اینکه ما برای ساختن چند پروژه نیامده‌ایم بلکه آمده‌ایم تا رویه مدیریتی کشور را تغییر دهیم، گفت: نظام برنامه‌ریزی در کشور ما مشکل داشته است. دولت باید به جای دخالت در امور هماهنگ کننده باشد. دولت سلام از مردم خواهش می‌کند تا دستش را بگیرند تا با یک انرژی جدید و نفس تازه و با تغییر ریل اداره کشور، بسیاری از مشکل بهبود یابد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید