لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران/ باید کنگره آمریکا را علیه توافق با ایران بسیج کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی ضمن این ادعا که سیاست دولت کنونی آمریکا علیه ایران ضعیف است، خواستار انجام هر اقدامی علیه توافق احتمالی با ایران در نتیجه مذاکرات وین شد.
وی در مصاحبه با شبکه «آی ۲۴» گفت: فکر میکنم آنچه مهم است این است که سیاست درست چیست و سیاست غلط چیست نه این که چه کسی آن را انجام میدهد. وقتی من در طول سالها میدیدم دولتهای آمریکا سیاستهایی را اتخاذ میکنند که فکر میکردم برای ما مضر یا خطرناک بودند، با آنها مخالفت میکردم، (این دولتها) گاهی جمهوریخواه بودند گاهی دموکرات.
نتانیاهو افزود: بنابراین فکر میکنم مسئله هویت دولت نیست بلکه سیاستهاست است و اکنون فکر میکنم سیاست ضعیف است و سیاست درست از نقطه نظر اسرائیل باید این باشد که علیه آن صحبت کند.
او در ادامه به سخنرانیاش در کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۵ علیه توافق هستهای ایران اشاره کرد و گفت: به کنگره رفتم تا علیه رئیسجمهور وقت آمریکا صحبت کنم. این کار را از روی سرخوشی انجام ندادم، میدانستم که کاری بیسابقه انجام میدهم ولی این را هم میدانستم که بقای کشورم (رژیم صهیونیستی) و به نظرم بقای بسیاری از کشورها در خطر بود، پس این کار را کردم، در فرمت سازمان ملل صحبت کردم، در مصاحبهها ی بیشماری درباره آن حرف زدم هر کاری میتوانستم برای بسیج کردن سنا و کنگره علیه آنچه که فکر میکردم توافق خطرناکی برای آمریکا، اسرائیل و هر کسی دیگری بود، انجام دادم. این کاری است که فکر میکنم اکنون باید انجام شود. اگر اکنون انجام شود، مردم توجه خواهند کرد.
نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی سپس به اتهامزنی تکراری علیه برنامه هستهای صلحآمیز ایران پرداخت و مدعی شد که اگر اقدامات دوران او چه به شکل عملیاتی و چه در زمینه سیاسی و اقتصادی علیه ایران انجام نشده بود، ایران به زرادخانه اتمی با صدها و شاید هزاران بمب اتمی دست یافته بود و افزود: فکر میکنم اکنون زمان اقدامات بیشتر (علیه ایران) است.
«نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم دیروز (یکشنبه) درباره مذاکرات وین اظهارنظر کرد و مدعی شد مذاکرات جاری در وین ممکن است «به زودی با توافقی به پایان برسد که به اندازه کافی در قبال ایران سختگیرانه نیست».
بنت گفت: «مذاکرات بین ایران و قدرتهای [جهانی] برای بازگشت به توافق ایران بسیار پیشرفته است. ممکن است در مدت کوتاهی شاهد یک توافق باشیم». وی سپس مدعی شد که ظاهراً «توافق جدید کوتاهتر و ضعیفتر از توافق قبلی است». بنت در توضیح این ادعا گفت برجام که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، ۱۰ ساله بود، به این معنی که بازگشت به آن به معنای توافقی است که در آن بیشتر محدودیتها بر غنیسازی اورانیوم ایران تا ۲.۵ سال دیگر منقضی میشود.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی سپس با بیان این که «در مقابل، ایرانیها در حال حاضر دهها میلیارد دلار دریافت خواهند کرد و تحریمها برداشته میشود، به لفاظی علیه ایران پرداخت و گفت «در نهایت، این پول به تررویسم در منطقه خواهد رسید».
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهای خود متهم کردهاند که ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است. تهران تاکید دارد که به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
ایران در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد و علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
در حالی که دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها علیه ایران در وین جاری است، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز خوشبینی نسبت به رسیدن به یک توافق خوب در مذاکرات وین، در دیدار «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مونیخ اظهار داشت: اکنون وقت آن رسیده که آمریکا و سه کشور اروپایی با اخذ تصمیمهای سیاسی لازم، نشان دهند اراده واقعی برای رسیدن به توافق در کمترین زمان را دارند. اگر ابتکارات ایران نبود، تا این حد به توافق نزدیک نبودیم، ولی طرف مقابل باید بداند تهران خطوط قرمز خود را نادیده نخواهد گرفت.