علت زلزله شدید در هرمزگان مشخص شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، در ساعت ۲ و ۴۵ دقیقه و ۴۴ ثانیه بامداد امروز ۲۶ اسفندماه زلزلهای به بزرگای ۶ در کوخرد استان هرمزگان رخ داد. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و به فاصله ۲۹ کیلومتری لمزان، ۳۹ کیلومتری جناح و ۴۱ کیلومتری چارک این استان و در فاصله مستقیم ۱۰۲۶ کیلومتری تهران رخ داد.
علی بیت اللهی، شدت احتمالی این زلزله کوخرد استان هرمزگان را ۶ ذکر کرد و گفت: تعداد ۶ شهر تا شعاع حدود ۵۵ کیلومتری اطراف رومرکز زلزله قرار گرفتهاند که از آن جمله میتوان به لمزان با جمعیت ۲۷۴۵ نفر و با تعداد ۵۲۶ واحد مسکونی، جناح با جمعیت ۶۹۱۰ نفر و با تعداد ۱۷۶۵ واحد مسکونی و چارک با جمعیت ۴۰۶۶ نفر و با تعداد ۹۱۵ واحد مسکونی اشاره کرد.
همچنین در اکوایران ببینید : هیاهو مجلس برای تقریبا هیچ
وی با اشاره به گسل مسبب زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان توضیح داد: رومرکز زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان بر روی نقشه گسلههای ایران برهمنهی شد و بر این اساس گسل احتمالی مسبب زلزله حدس زده شده است. برآورد میشود که سگمنتهایی از گسل "پیش ژرفای زاگرس" در مجاورت رومرکز زلزله امتداد دارد و احتمالا جنبایی آن قطعه گسلی موجب رخداد زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان شده است.
به گفته مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از زمان وقوع زلزله تا زمان تدوین این خبر، تعداد ۳ پسلرزه در محدوده رومرکز زلزله رخ داده است که بزرگی بزرگترین آن ۴.۱ است.
بیت اللهی ادامه داد: براساس دادههای نوین لرزهخیزی ایران از اوایل سال ۱۳۸۵ و در شعاع یک درجه از رومرکز زلزله، زمینلرزههای ۱۶ سال اخیر جمع آوری شده است که معرف لرزه خیزی گستره رومرکز زلزله هستند. بر اساس داده های جمع آوری شده در این مدت تعداد ۱۲۲۸ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۱۷ زمینلرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۳۴ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزهها کوچکتر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شدهاند.
وی تاکید کرد: با توجه به لرزهخیزی بالای کشور و همچنین پهنه رومرکزی و ریسک لرزهای محدوده اطراف محل رخداد زلزله پیشنهاد میشود که روستاهای حارسین، لاوردین، کوران، بن کوه و چشم چمپه که از آبادیهای نزدیک به رومرکز اعلام شدهاند و روستاهای کوخرد، چاه مسلم، انجیره، مهرگان بالا، ارمک، لاور، خورچاه، کندران و گارستانه که از سکونتگاههای با جمعیت بالاتری نسبت به سایر آبادیهای اطراف رومرکز زلزله برخوردارند و در این میان روستای گارستانه به دلیل برآورد خسارت نسبی بیشتر، در اولویت رسیدگی مدیریت بحران استان قرار گیرند. همچنین شهرهای لمزان و جناح نیز به دلیل نزدیکی نسبی به رومرکز زلزله ضرورت بازدید میدانی را دارند.