این خرس ایرانی معروف‌ترین سرباز جنگ جهانی دوم بود+ عکس

کدخبر: ۴۹۴۹۷۷
وُیتک یک خرس قهوه‌ای ایرانی بود که در ارتش لهستان به خدمت مشغول شد و در نبرد مونته کاسینو در جنگ جهانی دوم شرکت کرد.
این خرس ایرانی معروف‌ترین سرباز جنگ جهانی دوم بود+ عکس

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، شاید باورتان نشود که معروف‌ترین سرباز جنگ جهانی دوم یک خرس ایرانی بود، اما این موضوع واقعیت دارد. این خرس در ارتش لهستان به خدمت مشغول شد. سربازان لهستانی در سال ۱۹۴۲ میلادی این خرس را در قبال ۲ قوطی کنسرو از پسر بچه‌ای در نزدیکی همدان معامله کردند.

این خرس قهوه‌ای بین سربازان لهستانی بسیار محبوب بود. سربازان به این خرس غذاهایی مثل میوه، عسل، شربت، مارمالاد می‌دادند، اما نکته جالب توجه این بود که این خرس به سیگار و خوردن آن علاقه نشان می‌داد. نکته جالب توجه این بود که این خرس مهربان در چادر کنار سربازان یا در جعبه چوبی مخصوص خود می‌خوابید.

ماجرای خرس ایرانی که معروف‌ترین سرباز جنگ جهانی دوم بود | وُیتک؛ خرسی که عضو ارتش لهستان شد

 

کم‌کم این خرس قهوه‌ای صاحب نام و درجه شد. ماجرای نامگذاری نیز از این قرار بود؛ زمانی که سربازان لهستانی از مصر قصد عزیمت به ایتالیا را داشتند باید سوار کشتی می‌شدند، اما کارکنان بندر اجازه ورود هیچ حیوانی را به کشتی نمی‌دادند. به تبع این خرس قهوه‌ای هم شامل این قانون می‌شد. سربازان لهستانی که به این خرس قهوه‌ای علاقه‌مند شده بودند حاضر نشدند که تن به این قانون بدهند. برای همین از رئیسِ ستاد ارتش خود در مصر اجازه رسمی گرفتند تا خرس را به خدمتِ سربازی درآورند و برای همین برای ثبت نامش باید نامی برای او انتخاب می‌کردند.

درنهایت نام این خرس را وُیتِک ثبت کردند که به زبان لهستانی به معنیِ جنگجوی خندان یا کسی که جنگ را دوست دارد، است. همچنین به ویتک درجه سرجوخه داده شد تا توانست سوار کشتی شود.

 

ویتک در نبرد بسیار مهم مونت کازینو شرکت کرد و به دلیل حمل و جابه‌جایی جعبه مهمات و خمپاره‌های سنگین خطر را به جان می‌خرید. ویتک هیچ وقت سبب افتادن جعبه‌ای که حمل می‌کرد نیز نشد.

این فداکاری ویتک سبب شد تا به اسطوره‌ای در جنگ تبدیل شود و بین مردم و سربازان محبوبیت و شهرت فراوانی کسب کند؛ تا حدی که فرماندهان ارتش، نماد گروهانِ ۲۲ پشتیبانی توپخانۀ ارتش لهستان را به شکل یک خرس که خمپاره‌ای را حمل می‌کند طراحی کردند. جابه‌جایی ویتک در جنگ‌ها هم به وسیلهٔ کامیون‌های بارکش انجام می‌شد.

ویتک بعد از پایان جنگ جهانی دوم به باغ وحش سپرده شد. این خرس نظر مطبوعات را هم به سمت خود جلب کرده بود و به برنامه‌های مختلف دعوت و چندین بار مهمان بی‌بی‌سی شد. برای همین روزنامه‌نگاران و هم‌رزمانش زمانی که ویتک در باغ وحش بود به او سر می‌زدند و برایش سیگار پرتاب می‌کردند.

در نهایت ویتک در دسامبر ۱۹۶۳ درگذشت.

ماجرای خرس ایرانی که معروف‌ترین سرباز جنگ جهانی دوم بود | وُیتک؛ خرسی که عضو ارتش لهستان شد

 
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید