شفاف سازی اسناد مالیاتی ترامپ/ پای چینیها هم در میان است!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، هزاران صفحه سند از اظهارنامه مالیاتی فدرال شخصی و تجاری رئیسجمهور سابق - که از سالهای 2015 تا 2020 را شامل میشود - مجموعهای پیچیده از دادههای خام امور مالی ترامپ ارائه میدهد که ممکن است به سؤالات، تحقیقات و تسویهحسابهای سیاسی زیادی در مورد ثروت و درآمد او منجر شود. سیانان در گزارشی نگاهی مختصر به این اسناد داشته است:
شفافسازی حسابهای مالیاتی
گزارشهای مالیاتی ترامپ نشان میدهد که او چندین ادعا مطرح کرد که ممکن است توسط حسابرسان به چالش کشیده شود.
کمیته مشترک مالیات که این اظهارنامهها را بررسی کرد، اعلام کرد موارد مشکوک زیادی در حساب مالیاتی ترامپ دیده میشود، از جمله مبالغ سودی طبق ادعای او، از وامهایی به فرزندانش داده بود دریافت کرده است.
به عنوان مثال، ترامپ در هر سال ریاستجمهوری خود مدعی شد که دقیقاً 18000 دلار از دخترش ایوانکا ترامپ، 8715 دلار از پسرش دونالد ترامپ جونیور به عنوان سود وام دریافت کرده بود. در سالهای 2017 تا 2019 ترامپ ادعا کرد که دقیقاً 24000 دلار از پسرش اریک ترامپ بابت بهره وام دریافت کرد.
مارتین شیل، مأمور ویژه سابق سازمان امور مالیاتی گفت: رُند بودن عدد بهره وام خیلی عجیب و نادر است. حسابرسان باید به جزئیات این وامها نگاهی بیندازند.
در سال 2017، ترامپ ادعا کرد که یکی از شرکتهایش 42965 دلار درآمد داشت. همچنین دقیقاً همان مقدار - 42,965 دلار - را بخش هزینهها ذکر میکند. به عبارت دیگر، هر دلاری شرکت به دست آورده بود با هزینههای شرکت مانند حقوق و دستمزد و سایر موارد خرج شد. شرکت هیچ درآمدی نداشته و بنابراین مالیات ندهد.
شیل گفت: برابری درآمد با هزینهها اصلاً امکان ندارد. کمیته مشترک مالیاتی در گزارش خود چندین مورد مشابه را مطرح کرد.
سالها مبارزه حقوقی
پس از یک نبرد حقوقی چهارساله، سوابق مالیاتی ترامپ به دست کمیته امکانات مالی کنگره (به ریاست دموکراتها) رسید.
اظهارنامههای مالیاتی رئیسجمهورهای سابق ایالات متحده معمولاً به طور داوطلبانه توسط خود آنها منتشر میشدند. اما ترامپ و تیم حقوقی به دنبال مخفی نگهداشتن اظهارنامههای وی بودند.
ترامپ در بیانیهای گفت: دموکراتها هرگز نباید این کار را میکردند، دادگاه عالی هرگز نباید آن را تأیید میکرد و این مسئله پیامد وحشتناکی برای برخیها خواهد داشت. سوابق مالیاتی من بار دیگر نشان داد که چقدر موفق بودم و چگونه توانستهام با استفاده از استهلاک و معافیتهای مالیاتی مختلف هزاران شغل ایجاد کرده و بناها و کسبوکارهای بزرگی بسازم.
جمهوریخواهان از تلاش دموکراتها برای استفاده ابزاری از سوابق مالیاتی ترامپ انتقاد کردند. یک نماینده جمهوریخواه تگزاس گفت که این اقدام به منزله یک سلاح سیاسی خطرناک بوده که فراتر از رئیسجمهور سابق رفته و حفاظت از حریم شخصی آمریکاییها را به خطر خواهد انداخت.
حسابهای بانکی خارجی
سوابق مالیاتی او، از حسابهای بانکی خارجی از جمله حسابی در چین بین سالهای 2015 تا 2017 حکایت دارد.
ترامپ موظف بود این حسابها را به شبکه اجرای جرایم مالی (FinCEN) گزارش کند. اسناد نشان میدهد که رئیسجمهور سابق، کشورهایی مانند بریتانیا، ایرلند و چین حساب داشته است.
این گزارشها همچنین نشان میدهد که ترامپ در اولین سال ریاستجمهوری خود، مالیاتهای خارجی بیشتری نسبت به مالیات بر درآمد فدرال پرداخت کرد.
در سال 2017، به دلیل زیان ادعایی سال گذشته، ترامپ تنها 750 دلار مالیات بر درآمد فدرال پرداخت کرد. با این حال او در آن سال نزدیک به یک میلیون دلار کشورهای خارجی مالیات داد.
در اظهارنامه مالیاتی او آمده است که در آذربایجان، پاناما، کانادا، هند، قطر، کره جنوبی، بریتانیا، چین، جمهوری دومینیکن، امارات متحده عربی، فیلیپین، گرانادا، قلمرو ایالات متحده پورتوریکو، گرجستان، اسرائیل، برزیل، سنت مارتن، مکزیک، اندونزی، ایرلند، ترکیه، و سنت وینسنت، امورات مالی و درآمد قابلتوجهی دارد.
عدم گزارش معافیت مالیاتی خیریه در ۲۰۲۰
ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود متعهد شد که تمام حقوق 400 هزاردلاری خود را هر سال به امور خیریه اهدا کند.
اما او در اظهارنامه سال ۲۰۲۰، حقوق ریاستجمهوری خود را جزء اهدایی به خیریه ذکر نکرد.
وضعیت مالی ترامپ در سال 2020 به خاطر همهگیری کرونا و کاهش تقاضا برای هتل و مجتمعهای تفریحی، ضربه بزرگی دید. ترامپ در اظهارنامه سالهای 2018 و 2019، کمکهای بسیاری به خیریهها را ذکر کرد که به کاهش مالیات میلیونها دلاری او در آن منجر شد.
در سال 2020، ترامپ با ادعای زیان ۴.۸ میلیون دلاری از شمول مالیاتی فدرال خارج شد و آن سال چیزی پرداخت نکرد.
حسابرسی ریاستجمهوری
کمیته امکانات مالی کنگره که مسئول نظارت بر سازمان امور مالیاتی و نوشتن خطمشی مالیاتی است، تحت اختیار بخش 6103 قانون مالیاتی ایالات متحده، تسلیم سوابق مالیاتی ترامپ را خواستار شده بود. تحقیقات آنها در وهله اول بر این موضوع متمرکز بود که آیا اظهارنامههای مالیاتی ترامپ در دوران ریاستجمهوری وی، تحت روند سازمان امور مالیاتی برای رؤسای جمهور بررسی شده بود یا خیر.
این کمیته دریافت که سازمان امور مالیاتی تنها اظهارنامه سال ۲۰۱۶ ترامپ را بررسی کرده است. سال ۲۰۱۹ نیز نماینده دموکرات ماساچوست طی نامهای از سازمان مالیاتی درخواست کرد که اطلاعات مالی ترامپ را ارسال کند.
جمهوریخواهان با استدلال علیه انتشار عمومی سوابق مالیاتی ترامپ گفتند طبق اذعان دموکراتها لازم نیست برای تغییر روند حسابرسی مالیاتی رؤسای جمهور، اطلاعات مالیاتی خصوصی افراد منتشر شود.
آنها هشدار دادند سنت خطرناک دموکراتها باعث میشود بعداً برخی بخواهند اظهارنامههای شخصی مردم نیز منتشر شود.
هفته گذشته، مجلس نمایندگان آمریکا به شکلی نمادین لایحهای را تصویب کرد که بر اساس آن فرآیند حسابرسی ریاستجمهوری اصلاح میکند. انتظار نمیرود این قانون قبل از سوگندخوردن نمایندگان جدید کنگره توسط سنا تصویب پیگیری شود.