هوش مصنوعی و تولید محتوای جعلی

کدخبر: ۵۷۱۵۲۳
مایکل نونیز مدیر تحریریه «VentureBeat» توضیح داد که از فناوری «Bing Chat» مایکروسافت استفاده می‌کند تا به ویرایش و نوشتن مقالات کمک کند.
هوش مصنوعی و تولید محتوای جعلی
خبرنگار: محسن محمد رضایی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ؛ هوش مصنوعی چه تاثیری در حرفه خبرنگاری و نویسندگی می‌گذارد. محتوایی که ربات هوش مصنوعی تولید می‌کند چه مشکلاتی دارد.

چقدر برای شما مهم است اخباری که می خوانید را یک انسان نوشته باشد؟

مانند بسیاری از مردم، تمایل دارم در مورد راه‌هایی فکر کنم که هوش مصنوعی چگونه می‌تواند در بهتر یا بدتر شدن دنیای ما اثر گذار باشد.

 اما این موضوع برای من وقتی شخصی‌تر شد که هیئتی را برای باشگاه مطبوعاتی سانفرانسیسکو در مورد هوش مصنوعی و روزنامه‌نگاری همراهی کردم و با تعدادی از نویسندگان دیگر در مورد اینکه چگونه فناوری در حال تغییر حرفه ما است صحبت کردم.

از آنجایی که ابزارهای مولد هوش مصنوعی مانند «OpenAI's DALL-E» و «ChatGPT» به طور فزاینده‌ای محبوب می‌شوند و تصاویری واقعی و متون انسان‌گونه ایجاد می‌کنند، اتاق‌های خبر و روزنامه‌نگاران مستقل مجبور شدند تا به‌سرعت با آن سازگار شوند.

اما این کمکی نمی‌کند که صنعت پر فراز و نشیب ما با اخراج فراوان مواجه نشود که می‌تواند خبرنگاران شاغل را مجبور کند تا با امکانات کمتر، کارهای بیشتری انجام دهند.

همه اینها در ذهن من بود، وقتی از روزنامه‌نگاران رسانه‌هایی از جمله رویترز و خبرگزاری فرانسه خواستم توضیح دهند که چگونه با هوش مصنوعی تعامل می‌کنند. پاسخ یکی از اعضای میزگرد مرا غافلگیر کرد. مایکل نونیز مدیر تحریریه «VentureBeat» توضیح داد که از فناوری «Bing Chat» مایکروسافت استفاده می‌کند تا به ویرایش و نوشتن مقالات کمک کند.

bing-chat

او گفت به عنوان یک ویرایشگر می‌تواند از چت‌بات برای پردازش و خلاصه کردن اطلاعات در چند ثانیه استفاده کند و  ساعت‌ها در وقت صرفه جویی کند، او همچنین افزود که انگار که یک نفر دیگر هم در تیم حضور دارد.

نونیز گفت: «VentureBeat» خبرنگاران را تشویق می‌کند تا از ابزارهای هوش مصنوعی قدرتمندی که در حال حاضر در دسترس هستند استفاده کنند، و بخشی از مقاله‌ را با استفاده از ربات چت بنویسند؛ به شرطی که درست باشد و به طور مستقل تأیید شده باشد.

او گفت: اگر بخواهم صادق باشم، فکر نمی‌کنم خوانندگان ما به این موضوع اهمیت دهند، اگر می‌خواهید توییت کنید و بپرسید.

زمان زیادی را صرف فکر کردن درباره صحبت‌های نونیز کردم، مخصوصاً که همین چند ماه پیش نشریات «CNET» و «Men’s Journal» تعداد زیادی از اشتباهات نوشته شده با هوش مصنوعی را تصحیح کردند.

من مطمئن نیستم که پاسخ‌های کافی داشته باشیم، اما واضح است که نام نویسنده، منبع، و افشاگری‌ها به خوانندگان کمک می‌کند تا تصمیم بگیرند که چقدر به اطلاعات اعتماد کنند. این امر امروزه با فراوانی اطلاعات نادرست، حیاتی‌تر شده و فراموش نکنیم که جدیدترین چت‌بات‌ها و تولیدکننده‌های تصویر، تولید محتوای جعلی با ظاهری قابل‌قبول را آسان‌تر از همیشه کردند.

چنین افشاگری‌هایی ممکن است برای من اهمیت مضاعف داشته باشد، زیرا من هم خواننده هستم و هم خبرنگار، اما به نظر من تنها کسی نیستم که می‌خواهم بدانم چه کسی نویسنده خبری است که می‌خوانم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید