واکنش سفیر سودان به همکاری نظامی کشورش با ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «عبدالعزیز حسن صالح طاها» سفیر سودان در ایران روز چهارشنبه و در یک نشست خبری در محل سفارت این کشور در تهران با حضور رسانهها اظهار کرد: سه ماه از آغاز فعالیت جدید سفارت سودان در تهران میگذرد و ما از همکاری جمهوری اسلامی ایران برای فعالیت این سفارتخانه در تهران تشکر میکنیم.
سفیر سودان با اشاره به ویدیویی که در این نشست از درگیریهای داخلی این کشور، پخش شد، گفت: در این مستند تصاویری از تجاوز و وحشیگریهای نیروهای تروریستی به نمایش گذاشته شده است.
اقتصادنیوز: سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به انتشار اخبار مربوط به ادامه درگیریها در سودان و کشتار غیرنظامیان و آواره شدن تعداد زیادی از مردم در مناطق مختلف سودان، این وضعیت را اندوهناک و تاسفبار توصیف کرد و تشدید شرایط وخیم انسانی در این کشور را بسیار نگرانکننده دانست.
عبدالعزیز طاها افزود: در شورای امنیت سازمان ملل نیز اعلام شد که کودکان هشت تا ۱۲ ساله در سودان توسط این تروریستها مورد تجاوز جنسی قرار گرفتهاند. این تروریستها به پاکسازی قومی و نژادی در سودان مشغول هستند.
او گفت: این جنایتها و وحشیگری در سایه سکوت رسانهها نسبت به این اقدامات تروریستی در حال انجام است. بخش زیادی از تروریست ها، مزدور از غرب آفریقا هستند.
سفیر سودان تاکید کرد: جنایتی که در سودان در حال رخ دادن است کمتر از غزه و لبنان نیست.
عبدالعزیز طاها در بخش دیگری از صحبتهای خود، تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران را محکوم و آن را «برخلاف تمام قوانین بینالمللی» توصیف کرد.
او همچنین از موضع ایران در محکومیت اقدامات شبهنظامیان شورشی در سودان و تاکید تهران بر ضرورت توقف درگیریها در این کشور تشکر و قدردانی کرد.
سفیر سودان در ایران گفت: اسرائیل و گروهای نیابتی اسرائیل در منطقه پشت این شبهنظامیان شورشی هستند و امارات نیز به این شورشیان پول و اسلحه میدهد و در اسلحههای که ارتش ما از این شبهنظامیان به دست آورده است، نام امارات درج شده و ما در این زمینه به شورای امنیت شکایت کردیم.
عبدالعزیز طاها گفت: این شبهنظامیان میخواهند مزدورانی از خارج از سودان بیاورند تا بر مردم سودان حکومت کنند.
او ادامه داد: در حال حاضر بخش عمدهای از سرزمین سودان تحت کنترل ارتش است.
این دیپلمات سودانی گفت: این شبهنظامیها، کمکهای انساندوستانه که برای مردم سودان بود را در اختیار گرفتند و نگذاشتند به دست مردم سودان برسد.مردم در سودان به سمت ارتش میروند تا در امان باشند.
سفیر سودان در ایران گفت: همانطور که گفتم این گروههای شبهنظامی به این سطح از قدرت نمیرسیدند، اگر حمایت برخی از کشورها بهخصوص امارات از آنها نبود.
عبدالعزیز طاها گفت: تمام هیاتهای دیپلماتیک از خارطوم به «پورت سودان» پایتخت اداری سودان منتقل شدهاند و در آنجا تحت حمایت ارتش سودان هستند.
سفیر سودان در ایران گفت: آمریکاییها در حالی تحریم علیه سودان و مقامات کشور ما اعمال میکند که ما شاهد اعمال هیچگونه تحریمی از سوی آمریکا علیه شبهنظامیان شورشی و کشورهای حامی آنها نیستیم.
او در پاسخ به این سوال که چرا دولت سودان با شبهنظامیان مذاکره نمیکند، گفت: در سال ۲۰۲۳ عهدنامهای بین دولت سودان و این گروههای شبهنظامی، زیر نظر آمریکا و عربستان امضا شد و از آن زمان تاکنون این گروههای شبه نظامی به هیچکدام از تعهدات خود در این عهدنامه عمل نکردهاند و از سوی هیچ نهاد بینالمللی برای اجرای تعهداتشان تحت فشار قرار نگرفتهاند و تا زمانیکه آنها به تعهداتشان در آن عهدنامه عمل نکنند، ما مذاکرهای با آنها نداریم.
عبدالعزیز طاها گفت: کشورهای حامی شبهنظامیان شورشی در سودان چشم به منابع معدنی و زیرزمینی سودان دوختهاند؛ سودان آب زیادی دارد و این موضوع بسیار مهمی است.
سفیر سودان در مورد همکاریهای نظامی ایران و سودان و برخی از ادعاهای منتشر شده در رسانهها مبنی بر حمایت نظامی ایران از ارتش سودان در جریان درگیریهای داخلی این کشور گفت: هشت سال روابط بین ایران و سودان قطع بود و بهتازگی برقرار شده است و شاید بتوان گفت که حدود یک ماه است که سفارت سودان در ایران به صورت رسمی و بعداز ارائه استوارنامه من به آقای پزشکیان شروع شده است
او ادامه داد: ارتش سودان با شبهنظامیان شورشی در حال مبارزه بود، قبل از اینکه روابط ایران و سودان مجددا برقرار شد. همکاری نظامی بین ایران و سودان برقرار نیست.
سفیر سودان در تهران در پایان صحبتهای خود با تاکید بر اینکه «ما مطمئن هستیم که ارتش سودان بر شبهنظامیان پیروز خواهد شد»، گفت: ما مایل به گسترش همکاریهای سیاسی، اقتصادی، تجاری و ... با ایران هستیم.