نارضایتی کیهان از سفر گزارشگر سازمان ملل در امور تحریمهای یکجانبه به ایران؛
به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه نوشت: ۱- در خبرها آمده است که خانم «آلنا دوهان»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به تحریمهای قهری و یکجانبه، از ۱۷ تا ۲۸ اردیبهشت ماه و به مدت ۱۱ روز برای تحقیق درباره آثار تحریمهای یکجانبه بر حقوق انسانی شهروندان به ایران سفر میکند! در برنامه سفر خانم دوهان دیدار با سازمانهای غیردولتی، جامعه تجاری و جامعه مدنی، دانشگاهیان و سازمانهایی که فعالیتهایشان ممکن است تحت تأثیر اقدامات قهری یکجانبه قرار گرفته باشد و... گنجانده شده است، و همچنین ملاقات خصوصی با آژانسهای سازمان ملل در ایران و سازمانهای بینالمللی، سازمانهای منطقهای، نهادهای مالی بینالمللی، نهاد ملی حقوق بشر و نمایندگان جامعه دیپلماتیک حاضر در تهران نیز بخشی از برنامه سفر ۱۱ روزه او به ایران و چند شهر دیگر کشورمان خواهد بود! این سفر با چه منظوری صورت میپذیرد و صورت ظاهری و چهره پنهان آن چیست؟! بخوانید!
۲- ظاهر قضیه آنگونه که اعلام شده، آن است که خانم گزارشگر ویژه قصد دارد درباره آثار تحریمهای آمریکا و اروپا بر مردم ایران دست به تحقیق و بررسی بزند و گزارش خود را در سپتامبر سال ۲۰۲۲ (شهریور و مهر ماه سال جاری) به پنجاه و یکمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کند! این صورت ظاهری مسئله است که درباره آن اشاره به چند نکته ضروری است:
الف- گزارش خانم آلنا دوهان حتی در صورتی که بدون غرض و مرض
(که بعید است) نیز تهیه و ارائه شود، هیچ تاثیری در روند تحریمها نخواهد داشت و سازمان ملل خود را ملزم به پیگیری آن نمیداند و در نهایت به عنوان یک گزارش در شورای حقوق بشر سازمان ملل قرائت خواهد شد. مانند دهها گزارش مشابه دیگر از آثار تحریمها بر مردم سایر کشورهای درگیر با آمریکا و اروپا که هیچکدام -تاکید میشود که هیچکدام- تاثیری نداشته است!
ب- خانم آلنا دوهان پیش از این نیز گزارشهای مبسوطی درباره تاثیر تحریمهای آمریکا و اروپا بر مردم سوریه، ونزوئلا و... به سازمان ملل ارائه کرده بود که کمترین تاثیری درپی نداشته است. گفتنی است که خانم دوهان در گزارش خود از ونزوئلا به صراحت مینویسد؛ «اتحادیه اروپا چند ماه بعد از گزارش من، تحریمهای جدیدتری علیه ونزوئلا تصویب کرده و به اجرا گذاشت»! و یا در دسامبر ۲۰۲۰ گزارشی درباره آثار تحریمهای آمریکا بر مردم سوریه ارائه کرد و نوشت؛ «این تحریمها حقوق بشر مردم سوریه را نقض کرده است» ولی فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گزارش خانم دوهان را غیرواقعی دانسته و نفی کرد!
با توجه به نکات یاد شده این سؤال جدی در میان است که گزارشگر ویژه سازمان ملل با چه منظور و هدف تعریف شدهای رهسپار کشورمان شده است؟!
۳- کالیبراسیون «CALIBRATION» در صنعت به معنای سنجش میزان دقت دستگاهها و ادوات اندازهگیری است و در سیاست به معنای سنجش و ارزیابی میزان اثر و نتیجه میدانی یک طرح یا برنامه با اهدافی است که برای آن تعریف و در نظر گرفته شده است. اکنون با در نظر گرفتن مواردی که
در بند دوم یادداشت پیشروی به آن اشاره شده و در آن از بیتاثیر و تشریفاتی بودن اینگونه گزارشها یاد شده است، اهداف واقعی و پنهان سفر گزارشگر سازمان ملل به کشورمان را ارزیابی کنید.
۴- مقامات آمریکایی و اروپایی بارها به صراحت اعلام کردهاند که طرح فشار حداکثری آنها به ایران بهگونهای مفتضحانه با شکست روبهرو شده است و از تدابیر دولت سیزدهم در تکیه بر امکانات و ظرفیتهای داخلی، مقاومت در مقابل باجخواهی غرب، خنثیسازی تحریمها از طریق گسترش روابط اقتصادی با دولتهای غیرغربی و دور زدن تحریمها بهعنوان ۴ عامل مؤثر در شکست طرح فشار حداکثری یاد میکنند. حالا به سفر یازده روزه خانم دوهان، برنامه سفر و مراکزی که برای ملاقات و رایزنی با آنها در نظر گرفته شده توجه کنید. آیا سفر خانم گزارشگر با هدف ارزیابی عوامل شکست طرح فشار حداکثری و یافتن راهکارهای مورد نیاز آمریکا و اروپا برای سد کردن مسیر دور زدن تحریمها (کالیبراسیون- CALIBRATION) تهیه و ارائه نمیشود؟! با توجه به ماهیت آمریکا و عملکرد ضدحقوق بشری سازمان ملل، آیا میتوان در دورترین افق ذهن نیز اهدافی غیر از این را تعریف کرد؟! اگر چنین است که به یقین غیر از این نیست چرا به او اجازه ورود و تهیه گزارش داده شده است؟!
۵- گفته میشود که سازمان ملل اصرار داشته است «جاوید رحمان» گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان را به کشورمان بفرستد که ایران با توجه به دروغپردازیها و نیز رابطه برملا شده او با عوامل موساد، از پذیرش وی خودداری کرده است و حالا مسئولان محترم برای جبران! مخالفت خود با سفر جاوید رحمان، از سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به تحریمهای قهری و یکجانبه موافقت کردهاند! انگار به سازمان ملل (با آن عملکرد زشت و پلشت) بدهکار هستیم و حالا که با سفر «جاوید رحمان» عامل موساد مخالفت کردهایم، باید با سفر آلنا دوهان موافقت کنیم! ... جل الخالق!!
۶- طرفه آنکه برای ترغیب ایران به پذیرش گزارشگر مورد اشاره، یازده سازمان بهاصطلاح حقوق بشری نیز در بیانیه مشترکی اعلام کردهاند که ایران «با هدف دور کردن توجه جهانی از موارد متعدد نقض حقوق بشر در این کشور» به این گزارشگر اجازه سفر داده است!!
۷- گفتنی است که « ستاد حقوق بشر قوه قضائیه» به مدیریت برادر عزیزمان آقای غریبآبادی میزبان گزارشگر ویژه سازمان ملل است! و هنوز دقیقاً توضیح داده نشده است که این دعوت بر اساس کدام محاسبه منطقی و علمی صورت پذیرفته است؟! دو روز قبل (روز جمعه) خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه گزارشی درباره این سفر منتشر کرد در این گزارش از شخصیت علمی! خانم آلنا دوهان یاد شده بود! به اذعان صریح او درباره بیاثر بودن برخی از گزارشهای مشابهی که تهیه و به سازمان ملل ارائه کرده بود، اشارهای نشده بود! به عنوان مثال خبرگزاری میزان از تهیه گزارش خانم آلنا دوهان درباره سوریه و ونزوئلا بهعنوان یک اقدام مثبت یاد میکند ولی به اظهارات او که گفته بود:
«اتحادیه اروپا چند ماه بعد از گزارش من درباره ونزوئلا، تحریمهای جدیدتری علیه ونزوئلا تصویب کرده و به اجرا گذاشت»! اشارهای نمیکند! و یا به گزارش خانم دوهان از سوریه اشاره میکند ولی توضیح نمیدهد که نماینده ویژه همان سازمان ملل در امور سوریه، گزارش او را غیرواقعی دانسته و نفی کرده بود! و ... انتظار آن است که برادرانمان در خبرگزاری میزان دقت بیشتری داشته باشند.
۸- جناب غریبآبادی نمایندگی دائم ایران در دفتر سازمان ملل متحد در وین، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سفارت ایران در هلند را برعهده داشتهاند و به یقین با ترفندهای آمریکا و متحدانش ناآشنا نیستند و بارها شاهد اقدامات خصمانه آنها در پوششهای فریبنده بودهاند و به خوبی میدانند که سازمان ملل برخلاف ادعای دهان پُرکن آن مستقل نیست و بیرون از آنچه آمریکا به این سازمان دیکته میکند هویتی ندارد. از این روی و با توجه به آنچه گذشت، انتظار آن بود که سفر نماینده ویژه لغو شود تا به قول شهید سلیمانی عزیز برای دشمن کوچه باز نشده و به آمریکا و اروپا اجازه داده نشود از مکانیسم و چگونگی دور زدن تحریمها با خبر شده و آن را سد کنند... راهکار برای
لغو این سفر، بسیار آسان، منطقی و قانونی است. بخوانید!
۹- آقای غریبآبادی میتوانند و باید چند پرسش، از جمله پرسشهای زیر را با دبیر کل سازمان ملل در میان گذارده و پاسخ منطقی و قانونی بخواهند؛
اول آنکه؛ چرا سازمان ملل طی چندین و چند سال که از تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و اروپا میگذرد به فکر اعزام گزارشگر ویژه (با برنامه مورد اشاره) نیفتاده و اکنون که به اعتراف مقامات آمریکایی و اروپایی فشار حداکثری با شکست مفتضحانه روبهرو شده است اصرار بر اعزام گزارشگر ویژه دارد؟!
دوم اینکه؛ چرا تاکنون به اذعان و اعتراف همین خانم آلنا دوهان، به هیچیک از گزارشهای مشابه نظیر گزارش درباره ونزوئلا و سوریه و ... ترتیب اثر داده نشده؟!
سوم اینکه؛ چرا آقای گوترش، دبیرکل سازمان ملل ابتدا عربستان را بهعنوان نقض حقوق بشر و جنایت علیه مردم یمن محکوم کرد و سپس به دستور آمریکا و پس از تهدید آلسعود به قطع کمکهای مالی خود به سازمان ملل، نه فقط عربستان کودککش را از فهرست ناقضان حقوق بشر خارج کرد بلکه این کشور را به دبیری کمیته حقوق بشر سازمان ملل نیز منصوب کرد؟!
چهارم آنکه؛ چرا سازمان ملل برای تهیه گزارش از آثار تحریمها بر مردم مظلوم یمن و جنایات هولناک و بیشرمانهای که از سوی ائتلاف سعودی و امارات و تحت مدیریت آمریکا و اروپا بر ملت مظلوم یمن تحمیل شده و میشود، گزارشگر ویژه نمیفرستد؟! و...
۱۰- جناب غریبآبادی! ابتدا پاسخ این پرسشها و دهها پرسش مشابه دیگر را از دبیرکل سازمان ملل بخواهند و چنانچه برای این سؤالات منطقی و قانونی پاسخ قانعکنندهای داشتند (که هرگز ندارند) به گزارشگر ویژه اجازه حضور داده شود و در غیراینصورت عذر او را بخواهند و انجام مأموریتش را به دریافت پاسخ رسمی پرسشهای یاد شده موکول کنند. ضمن آنکه از برادر عزیز و بزرگوارمان حضرت آقای محسنی اژهای که در تعهد و انقلابی بودن کمنظیرند نیز انتظار میرود که در این خصوص با همان صلابت همیشگی وارد عمل شوند.