قاضی‌زاده هاشمی:

باید توانمندسازی فرزندان شاهد و ایثارگر جایگزین اعطای سهمیه شود

کدخبر: ۵۳۶۷۹۹
اقتصادنیوز: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: به عقیده‌ من باید توانمندسازی فرزندان شاهد و ایثارگر جایگزین اعطای سهمیه شود اما ما در حال حاضر قانونی را اجرا می‌کنیم که طی ۴۰ سال گذشته به تدریج تدوین شده است.
باید توانمندسازی فرزندان شاهد و ایثارگر جایگزین اعطای سهمیه شود

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در دومین نشست مطالبه‌گری از مسئولان با عنوان «مسئولین پای میز مطالبه» که از سوی دانشجویان دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) و بسیج دانشجویی استان قزوین شامگاه چهارشنبه دوم آذر ۱۴۰۱ در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) برگزار شد حضور یافت. دانشجویان حاضر در جلسه خطاب به این مسئول به بیان مطالبات و دغدغه‌های خود در حوزه مسائل روز جامعه پرداختند.

انتقاد یک نماینده ولی فقیه از مدعیان پایبندی به نظام و انقلاب

 قاضی‌زاده هاشمی در این برنامه در پاسخ به مطالبه‌گری دانشجویان اظهار کرد: بسیاری از مطالبی که فرمودید درست و دقیق بود، سوال این است که در هر حوزه اشکالات معلوم است، قانون هم وجود دارد پس چرا به آن عمل نمی‌شود و یا در صورت عمل چرا نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود؟

وی ادامه داد: پاسخ این است که رشد، امری تدریجی است و ناگهانی اتفاق نمی‌افتد؛ ما با عامل انسانی مواجهیم، افرادی که بر اساس وضعیت و فرهنگ خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی مختلفی باور و رشد یافته و بر اساس آن هم رفتار می‌کنند و برآیند آن‌ها رفتار جامعه را شکل می‌دهد.

معاون رئیس جمهور عنوان کرد: باید بستری جامعه‌ پذیر برای اقدام و عمل پیدا کنیم که هم در چارچوب قوانین اسلامی باشد و هم خواست و رفتار عمومی را معیار عمل قرار داده و به جامعه جهت بدهد.

وی یادآوری کرد: امام خمینی (ره) مردم را مجاهد و مطالبه‌گر پرورش داد که در صورت اقناع، امری را اطاعت کنند چون جامعه‌ای که قانع شده دیگر توجیه و ایرادات مختلف و بهانه‌های واهی را نمی‌پذیرد اگر هم تفاوت نگاه و اختلاف نظری باشد بحث و گفت‌وگو پیرامون آن در چارچوب قانون صورت گرفته و قانون فصل‌الخطاب قرار می‌گیرد.

 

توانمندسازی فرزندان شاهد و ایثارگر به جای «سهمیه»

قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به دانشجویی که قائل به ارائه سهمیه با خانواده شاهد و ایثارگر کشور نبود، عنوان کرد: به لحاظ اخلاقی باید در برابر جانفشانی کسانی‌ که داوطلبانه برای حفظ آب و خاک و ناموس و امنیت این مرز و بوم فداکاری کرده‌اند تا ما در فضایی امن با آسایش زندگی کنیم و در این مسیر جان و سلامتی خود را هزینه کرده‌اند شاکر بود و برخورداری از سهمیه هم به پاس همین قدردانی است.

وی خاطرنشان کرد: عنوان «سهمیه» در افکار عمومی با آنچه به واقعیت بدل می‌شود بسیار متفاوت است و با قیود مختلفی که در بندها و تبصره‌های قانون وجود دارد عده کمی از این تسهیلات برخوردار می‌شوند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: به عقیده‌ من باید توانمندسازی فرزندان شاهد و ایثارگر جایگزین اعطای سهمیه شود اما ما در حال حاضر قانونی را اجرا می‌کنیم که طی ۴۰ سال گذشته به تدریج تدوین شده است. 

وی با بیان اینکه جامعه ذهنیت دقیقی در خصوص اختصاص سهمیه به خانواده ایثارگران ندارد خاطرنشان کرد: علی‌رغم آنکه در قانون عنوان شده که ۲۵ درصد کارکنان دولت باید از جامعه ایثارگران باشد اما برخلاف افکار عمومی در حال حاضر تنها ۷ درصد از کارکنان دولت را ایثارگران تشکیل می‌دهند، چراکه در قانون بندها و تبصره‌ها و قیود مختلفی قرار داده شده که عملاً به کارگیری خانواده شاهد و ایثارگر را محدود کرده است.

قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به انتقادات دانشجویان از سیستم آموزش و پرورش کشور گفت: اگر چه دولت یک مجموعه است و هر کسی در نهاد تخصصی خود عمل می‌کند اما من هم به سیستم آموزش و پرورش منتقدم، برخی کشورها آموزش و تربیت را از دوران نوزادی آغاز می‌کنند تا فرد در سن بلوغ مهارت‌های اولیه اشتغال و زندگی را داشته باشد در حالی که بسیاری از آموزه‌هایی که آموزش و پرورش برای ما در نظر گرفته، اصلا نیاز نبوده و کاربردی در وضع فعلی ما ندارد.

وی در پاسخ به علل فیلترینگ در ماه اخیر اظهار کرد: در مورد مسائل به وجود آمده مسئولین امنیتی تشخیص می‌دهند که جان مردم مهمتر از اینترنت است و حسب لزوم در برخی شهرها اینترنت به صورت موقت قطع می‌شود. 

این مسئول در مورد خروج نخبگان از کشور مطرح کرد: این امر موضوع جدیدی نیست در زمان جنگ و انقلاب هم خیلی از تحصیل‌کرده‌ها و بزرگان صنایع از کشور رفتند اما در حال حاضر طبق گزارش دکتر ستاری معاون سابق رئیس جمهور بازگشت دانشمندان به ایران سرعت گرفته است.

 

جدی‌ترین برنامه دولت کنترل تورم است

معاون رئیس جمهور گفت: جدی‌ترین برنامه دولت کنترل تورم است چون آثار زیان‌باری برای زندگی مردم دارد. ما دائما دنبال اشکال و مقصریم و کمتر به‌دنبال حل مسئله می‌رویم در حالیکه همه مسئولیم و وظیفه داریم. اتفاقات اخیر  به دلیل آن است که مشکل را می‌دانستیم اما علی‌رغم تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری برای حل آن اقدامی نکردیم.

کوپن بازگشت /جنوبی ها منتظر باشند +فیلم

وی تصریح کرد: یک ریال اختلاس نیز شایسته حکومت اسلامی نیست به همین سبب گشت‌ ارشاد مسئولین در دولت به‌راه افتاده و این مسئله وزارتخانه و سازمان به سازمان و استان به استان در حال انجام است. ادعا نداریم که نظام اداری بی‌نقصی داریم اما مسئله اصلی این است که با این فساد موجود کنار نمی‌آییم.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: در زمان حضرت علی(ع) هم مسئول فاسد وجود داشت اما حضرت با او برخورد می‌کرد و همین موضوع سبب شد که انسان فاسد به معاویه پناهنده شود؛ در حال حاضر هم مفسدین و اختلاسگران که جامعه اسلامی با آن‌ها برخورد کرده به کشورهای اروپایی و کانادا و دشمنان پناهنده می‌شوند. 

وی اظهار کرد: دشمنان ما وضع مطلوبی ندارند و در موضع ضعف هستند و در مقابل آن جمهوری اسلامی ایران به لطف خدا روز به روز در حال بالندگی و شکوفایی است، اما غالب ما داشته‌های خود را نمی‌بینیم که اگر کفران نعمت کنیم همان خدایی که با امت‌های سرکش گذشته تعارف نکرده با ما هم تعارف نخواهد کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید