نمره 6 سیاستمدار اصولگرا و اصلاح طلب به عملکرد دولت رئیسی
به گزارش اقتصادنیوز، نزدیک به دو سال از آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی که با وعده های متنوعی در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، و سیاست خارجی روی کار آمد، می گذرد.
در یک سال گذشته، دولت سیزدهم با فراز و فرودهای زیادی رو به رو بود. از یک سو، مذاکرات احیای برجام به نتیجه نرسید و سونامی تحریم ها از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا علیه ایران به راه افتاد، از سوی دیگر، ایران و عربستان پس از سال های طولانی به توافق رسیدند و قرار بر بازگشایی سفارتخانه ها گذاشته شده است.
در فضای اقتصادی نیز افزایش نرخ دلار و تورم و عدم تحقق برنامه دولت برای کنترل بازرها منجر به انتقادات زیادی شده است. اعتراضات مردم در پاییز 1401 و فیلترینگ شبکه های مجازی از دیگر چالش های دولت در یک سال اخیر بوده است.
امضای چند طرح مختلف برای استیضاح وزرا، درگیری بین بهارستان نشینان و پاستورنشینان بر سر افزایش حقوق ها و ...نیز از دیگر حواشی دولت رئیسی در سال گذشته بود.
دولت رئیسی، ضعیف ترین دولت بعد از انقلاب؟
اما سوال اینجاست که دولت در مدت زمانی که از عمرش می گذرد چه نمره ای را می گیرد؟ رسول منتجب نیا، سیاستمدار اصلاح طلب در این باره به اقتصادنیوز گفت: «علی رغم تاکید و اذعان به این که دولت قدم هایی را بر می دارد و برخی اقدامات آن قابل تحسین است اما، مجموعه دولت را ناکارامد و ناتوان می بینم . شخص رئیس جمهور و اغلب وزرا تخصص و کارآمدی لازم را ندارند بنابراین، خروجی تصمیمات دولت را مثبت ارزیابی نمی کنم. در حال حاضر همه مردم آثار این ناکارآمدی را مشاهده می کنند و علی رعم تبلیغات گسترده ای که در صدا و سیما به نفع دولت انجام می شود اما نمره بالایی ندارد و جز ضعیف ترین دولت ها محسوب می شود و ادامه این روند برای نظام مشکلات زیادی را ایجاد می کند.»
سید رضا اکرمی، سیاستمدار اصولگرا و عضو جامعه روحانیت مبارز هم بیان کرد: «ما دو نگاه باید به عملکرد دولت داشته باشیم که اولی نگاه شخصی و دومی نگاه توقع و انتظار است. ما می خواهیم دستگاه ادرای کشور رو به ترقی و بهره گیری باشد اما، گاهی مسائل بیرونی مانع پیشرفت و انجام کار دولت است. نمره متوسطی را به عملکرد دولت می دهم.»
تیم اقتصادی باید تغییر کند
همچنین، بهترین و بدترین عملکرد دولت رئیسی در سال 1401 یکی دیگر از سوالات اقتصادنیوز از چهره های سیاسی بود که اکثرا از شرایط اقتصادی و نوع مدیریت دولت انتقاد کردند. غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح طلب در این باره گفت: «در شرایط بحران رئیس جمهور باید دولت قوی تری می چید و تیم اقتصادی باید تغییر کند. سفر آقای شمخانی به کشورهای منطقه نشان ضعف وزارت خارجه است و این حرکت از سوی رهبری آغاز شده و دولت تماشاچی است. ما در زمان دولت آقای روحانی از این حرکت ها نداشتیم و آقای ظریف قدرتمند بودند.»
* در جدول زیر پاسخ برخی سیاسیون را به سوالات اقتصادنیوز درباره عملکرد دولت و بهترین و بدترین عملکرد دولت در سال گذشته را بخوانید؛