این کشور روابط دیپلماتیک با تایوان را قطع کرد

کدخبر: ۵۶۳۳۷۴
در بیانیه وزارت خارجه هندوراس در خصوص قطع روابط دیپلماتیک با تایوان نوشته شده است: «دولت هندوراس، موجودیت فقط چین واحد در جهان را به رسمیت می‌شناسد»
این کشور روابط دیپلماتیک با تایوان را قطع کرد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، وزارت امور خارجه هندوراس روز گذشته (شنبه) به وقت محلی در بیانیه‌ای که در صفحه توییتر منتشر شد از قطع روابط دیپلماتیک این کشور با جزیره تایوان خبر داد.

بنا بر گزارش شبکه الجزیره، در بیانیه وزارت خارجه هندوراس در خصوص قطع روابط دیپلماتیک با تایوان نوشته شده است: «دولت هندوراس، موجودیت فقط چین واحد در جهان را به رسمیت می‌شناسد».

در این گزارش آمده است که هندوراس به روابط دیپلماتیک چندین دهه خود با تایوان پایان داد و راه را برای این کشور آمریکای مرکزی برای برقراری روابط رسمی با چین هموار کرد.

وزارت خارجه هندوراس با تأکید بر به رسمیت شناختن «چین واحد» ادامه داد: «و دولت جمهوری خلق چین تنها دولت قانونی است که نماینده تمام چین است. تایوان بخشی جدایی ناپذیر از قلمرو چین است».

وزارت خارجه هندوراس تصریح کرد که این کشور تایوان را در جریان تصمیم خود برای قطع روابط با این جزیره، قرار داده است و هندوراس به هیچ عنوان به رابطه یا تماس رسمی با تایپه بازنمی‌گردد.

طبق این گزارش، با قطع روابط هندوراس با تایوان، تعداد کشورهایی که این جزیره را بعنوان کشور مستقل به رسمیت می‌شناسند به 13 کشور کاهش پیدا می‌کند.

پس از این که وزیر امور خارجه هندوراس هفته گذشته برای افتتاح روابط به چین سفر کرد و «سیومارا کاسترو» رئیس جمهور هندوراس تصریح کرد که دولت او روابط را با پکن آغاز خواهد کرد، انتظار می‌رفت که این کشور آمریکای مرکزی روابط رسمی با تایوان را قطع کند.

پکن هنوز در خصوص اعلامیه هندوراس برای قطع روابط دیپلماتیک با تایوان اظهارنظر نکرده است اما هفته گذشته اعلام کرد که آماده برقراری روابط با هندوراس است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اندکی پس از اعلامیه روز شنبه، پرچم هندوراس از داخل وزارت خارجه تایوان برداشته شد.

بر اساس این گزارش، «جوزف وو» وزیر امور خارجه تایوان در یک کنفرانس خبری، قطع روابط با هندوراس را تأیید کرد و گفت سفارت خود در هندوراس را تعطیل می‌کند و سفیر خود را از این کشور خارج می‌کند.

وی ادامه داد: «وزارت خارجه و سفارتخانه اطلاعات مربوطه را دریافت و آن را به دقت مدیریت کردند با این حال، دولت کاسترو  از ما تقاضای میلیاردها دلار کمک اقتصادی هنگفت کرد و مبالغ کمکی تایوان و چین را با یکدیگر مقایسه کرد».

بر اساس این گزارش، تایوان همچنان با بلیز، پاراگوئه و گواتمالا در آمریکای لاتین و شهر واتیکان روابط دارد. اکثر شرکای باقیمانده آن کشورهای جزیره‌ای در دریای کارائیب و اقیانوس آرام جنوبی، همراه با سواتینی در جنوب آفریقا هستند که پیش از این به عنوان سوازیلند شناخته می‌شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید