چرا فلسطینی ها باید افکارعمومی جهان را با خود همراه کنند؟
به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه نوشت:عملیات توفان الاقصی اگرچه بنا بر حق مبارزه نیروهای تحت اشغال با اشغالگران، توجیه حقوقی دارد، اما برخی ابعاد آن از جمله جان باختن تعداد زیادی زن و کودک و غیرنظامیان و به اسارت بردن برخی از آنها، موجب نقدهای اخلاقی و حیرت و تاثر بخشی از افکار عمومی شده است. آنها اگرچه مقاومت و حتی جنگ را حق فلسطینیان میدانند، اما خواهان حفظ برتری اخلاقی آنها و عدم خدشه بر اسطوره مظلومیت و مروت فلسطینیان و عدم فرصت مظلومنمایی برای رژیم آپارتایدی اسراییل هستند و برخی اقدامات حماس علیه غیرنظامیان را غیرقابل دفاع میدانند.
لذا برخی که این اصل را در برخی تصاویر وایرال شده از عملیات اخیر حماس مخدوش شده دیدهاند، ترجیح به تداوم حمایت از حقوق مظلومان فلسطین اما سکوت یا نقد نسبت به عملیات توفانالاقصی دارند.
کسانی هم که قصد حمایت مطلق دارند باید بتوانند به این بخش از نقدهای افکار عمومی و پرسشهایی که درباره ناسازگاری این موضع با دیگر مواضع مدنی، حقوق بشری و صلحخواهانه آنهاست به نحوی پاسخ دهند. این مطالبه به عینه در روزهای اخیر دیده میشود. هرچند با گذر زمان ابعاد دیگری از وقایع آن روز به مرور روشن میشود تا آثار تبلیغات یکسویه را تعدیل کند .
تشدید کم سابقه کشتار فلسطینیان بیگناه و ویرانی غزه، خطری است که پس از توفان الاقصی شاهد وقوع آن هستیم. اگر کسی به فلسطینیان حق واکنشی مانند اتفاقات آن عملیات را در برابر اشغال و ویرانی منازلشان نمیدهد، طبعا نباید نسبت به بمباران و موشکباران وسیع غزه هم بیتفاوت باشد و برای ممانعت از آن هر آنچه میتواند انجام دهد.
باید مراقب بود که بین مواضع انسانی و مدنی و حقوقی با مواضع حاکمیتی خلط نشود. اصل ضروری برای حاکمیت، عدم ورود مستقیم به مناقشه و دور نگه داشتن کشور از ترکشها و پیامدهای احتمالی آن است. ملاحظهای که خوشبختانه در مواضع رسمی مقامات ارشد نظام تاکنون دیده شده است.
حرف آخر آنکه سرمایه اصلی بسیاری از نیروهای مظلوم و تحت ستم، افکار عمومی است. این افکار عمومی اغلب تبدیل به قدرتی متناسب در توازن واقعی قوا نمیشود اما این دلیل کافی برای نادیده گرفتن آن نیست. این نکتهای است که هم فلسطینیان و هم حامیان آرمان فلسطین باید درنظر بگیرند و از آن به مثابه نماد شرافت مقاومت پاسداری کنند.