موضع پوتین درباره ایده جهان چندقطبی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «ولادیمیر پوتین» رییسجمهوری روسیه در سخنرانی خود در نهمین اجلاس فرهنگی بینالمللی سنپترزبورگ با اشاره به اینکه ثروت دنیای غرب مبتنی بر بیعدالتی و میراث استعمارگری و بردهداری است، ایده جهان چندقطبی را عادلانه عنوان کرد.
رییس دولت روسیه با اشاره به تلاشهای غرب برای حذف فرهنگ روسی، اقدامات این چنینی را محتوم به شکست و این سیاست را ضدفرهنگی و نژادپرستانه دانست. به گفته وی، فرهنگ با وجود اعمال تمام تحریمها و محدودیتها هیچ مرزی نمیشناسد.
واکنش کرملین به اتهامزنی هستهای علیه روسیه
منابع خبری روس گزارش دادند، وی با تشکر از فعالیتهای کارکنان موزه ارمیتاژ سنپترزبورگ در شهر پالمیرای سوریه، شرایط را برای انجام پروژههای مشابه در دیگر مناطق خاورمیانه مانند نوار غزه مناسب ندانست. پوتین گفت: «در حال حاضر در غزه و به طور فلسطین اتفاقات وحشتناکی در حال وقوع است و شرایط مناسبی برای بازسازی وجود ندارد».
پوتین در این اجلاس با اشاره به کار دشوار نظامیان و سیاستمداران برای ساخت پل ارتباطی میان ملتها، این موضوع را وظیفه اصلی فرهنگ و ورزش عنوان کرد. رئیسجمهوری روسیه همچنین آنهایی را که مشغول تخریب پلهای بین مردم کشورها هستند، کوتهبین و بیفرهنگ نامید.
این خبر در حال تکمیل است...
نهمین اجلاس فرهنگی بینالمللی سنپترزبورگ با شعار مجمع فرهنگهای متحد در حالی پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ در این شهر روسیه گشایش مییابد که نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران و حدود 40 کشور دیگر در این اجلاس حضور یافتهاند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت و در مجمع عمومی آن سخنرانی میکند.
غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ایمانی پور را در این رویداد فرهنگی همراهی میکند.
این نشست سه روزه که با حضور وزیران فرهنگ، معاونان وزیر و رؤسای سازمانهای فرهنگی بیش از ۳۰ کشور جهان در حال برگزاری است، حول چهار محور اصلی؛ نشست کانونی با عنوان «مجمع فرهنگهای متحد»، نشستهای فرهنگی و عمومی همچنین برنامه تجاری و جشنواره است.
هدف اصلی اجلاس فرهنگی سنپترزبورگ، یافتن راههایی برای غلبه بر اختلاف نظرها و اصلاح آن در حوزه فرهنگ و کشف ظرفیتهای سازنده، تحکیم روابط و غنای فرهنگی متقابل عنوان شده است.
ابراز نگرانی ژاپن از همکاری نظامی پکن و مسکو
در چارچوب این مجمع، چهره های فرهنگی و نمایندگان برخی دولتها به تبادل نظر درباره موضوعاتی همچون "شناخت تاریخ از طریق فرهنگ"، "آیا هوش مصنوعی یک تهدید یا یک موهبت برای فرهنگ است؟" و "فرهنگ سنتی به عنوان زیربنای ساختن جامعه متمدن" خواهند پرداخت.
بنا بر گزارش وزارت امور خارجه روسیه، یکی از رویدادهای مهم این مجمع، نشست وزرای فرهنگ کشورها و روسای سازمان های بین المللی است که با تصویب اعلامیهای همراه خواهد بود.
بنا بر این گزارش، این سند از نظر تأیید علاقه جامعه بینالمللی به توسعه بیشتر همکاریهای فرهنگی و بشردوستانه بین المللی حائز اهمیت خواهد بود.
پیش نویس اعلامیه منعکس کننده مفاد تعدادی از اسناد چندجانبه است که قبلاً توسط سازمان ملل (از جمله یونسکو)، گروه بیست، اجلاس روسیه-آفریقا و اجلاس های بریکس تصویب شده بود.
این سند، مبتنی بر تعریف فرهنگ به عنوان مفهومی است که نه تنها هنر و ادبیات را در بر می گیرد، بلکه یک شیوه زندگی، نظامی از ارزش ها، سنت ها و باورها را نیز در بر می گیرد و بر لزوم شناخت فرهنگ به عنوان یک کالای عمومی جهانی تأکید می کند. این سند همچنین تأیید میکند که فرهنگ مهمترین عامل توسعه ملی است که اراده مردم را برای آزادی، استقلال و انتخاب حاکمیت الگوی توسعه شکل می دهد.