پورمحمدی: هنر برنامه، تطبیق با بودجه و درآمدهاست

کدخبر: ۶۵۳۶۷۱
اقتصادنیوز: نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: فراتر از مسائل اقتصادی، مهمترین مساله اعتماد است؛ یعنی بخش فعال اقتصاد به سیاست‌ها و به (دولت ما اعتماد کند و دولت هم به آنها اعتماد داشته باشد.
پورمحمدی: هنر برنامه، تطبیق با بودجه و درآمدهاست

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه شنبه - ۲۶خرداد- در ششمین روز تبلیغات نامزدها در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که از شبکه خبر رسانه ملی پخش شد، اظهار داشت: از ۶ برنامه توسعه که تاکنون تدوین شده است در برنامه دوم، چهارم، پنجم و ششم در آنها نقش داشتم، اما گزارش ها حکایت از این دارد که بین ۳۰ تا ۳۵ درصد این برنامه ها اجرا شده است، برنامه که برای اجرا آماده شده است؛ شاید فرض دیگری باید مطرح شود شاید نظام برنامه ریزی اشکال دارد باید ملزومات برنامه آماده شود.

 

برنامه ششم زیر ۳۰ درصد اجرایی شده است

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که در برنامه اول، سوم و هفتم در تدوین، مشورت‌ها و کارهای برنامه دخیل نبودم، تاکید کرد: مشکلی که اکنون در برنامه ۵ ساله و نظام برنامه‌ریزی کشور داریم و رهبر معظم انقلاب هم در یکی از سخنرانی‌ها اشاره کردند، که ۳۰ تا ۳۵ درصد برنامه ها اجرا شده است حتی برنامه ششم را برآورد کردند که زیر ۳۰ درصد است.

دولت جدید قرار است تشکیل شود، مجلس جدید هم با شعارهای جدید تشکیل شده، نامزدها شعارهایی می‌دهند که شاید با برنامه هفتم منطبق نباشد

پورمحمدی تصریح کرد: در جهان برنامه‌های ۵ یا ۱۰ ساله تا حدودی منسوخ شده است، در دنیای معاصر سرعت تحولات بسیار زیاد است، و معمولا برنامه‌ها و زمان‌بندی برنامه‌های را در برای مدت یک یا دوسال تدوین می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در کشور ما برنامه‌های ۵ ساله کشور توسط یک تیم از دولت نوشته می‌شود، برای تطبیق به مجمع تشخیص مصلحت نظام می رود، برنامه هفتم را دولت سیزدهم نوشت و در مجلس یازدهم تصویب شد، الان دولت جدید قرار است تشکیل شود، و مجلس جدید هم با شعارهای جدید تشکیل شده است، نامزدها شعارهایی می‌دهند که شاید با برنامه هفتم تطبیق نداشته باشد.

وی ادامه داد: یک سیاستگذاری کلان ۱۰، ۲۰ یا ۲۵ ساله از سوی کشورها طراحی می‌شود و سپس ۳، ۴ یا ۵ هدف در نظر می‌گیرند و پس از آن برنامه را به صورت یک ساله یا دو ساله تنظیم می کنند.

هنر برنامه، تطبیق با بودجه و درآمدهاست

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هنر برنامه، تطبیق برنامه با بودجه و درآمدها است، معمولا سناریوهای مختلفی را برای برنامه در نظر می‌گیرند که کمتر در برنامه‌ریزی‌های ما به آن توجه شده است.

شکل برنامه هفتم داد می زند که نمی‌توان آن را درست اجرا کرد، این برنامه بالادستی با شعارهای دولت جدید داده قابل تطبیق نیست

پورمحمدی با بیان این که ما باید ملزم به قانون باشیم چون این اصل است، تاکید کرد: اگر چیزی قانون شد باید آن را اجرا کنیم ما باید تمام لوازم مربوط به اجرای برنامه را حاکم کنیم که این کار را خواهیم کرد، البته ناچار خواهیم بود که به برنامه هفتم اصلاحیه هایی بدهیم برخی از شعارهای دولت با برنامه های بالا دستی قابل تطبیق نیست.

وی با بیان این که برنامه را یک دولت و مجلس دیگری تصویب کرده است، گفت: حالا این برنامه را دولت جدید با دولت شعارهای جدید می خواهد اجرا کند، برنامه بالادستی با شعارهای دولت جدید داده قابل تطبیق نیست، همین مشکلاتی را در نظام برنامه ریزی ایجاد می‌کند. تطبیق این فضاها مشکلات جدی برای ما ایجاد می‌کند.

پورمحمدی با بیان این که شکل برنامه هفتم داد می زند که نمی شود آن را درست اجرا کرد، اظهار داشت: ماده مکمل ۳۵ الحاقی در برنامه هفتم با ۲۵ عنوان داریم که برنامه همین موارد است، باید عدد و رقم می‌شد اینها اساس برنامه است، اینها را همگی به زمان دیگر حواله داده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: ما دو سال برنامه نداشتیم دو سه سال طول کشید این برنامه تنظیم شود، دلیل عدم تحقق روشن است خیلی دنبال جای دوری نباید برویم که چرا تحقق پیدا نکرده است؟ نباید فقط مدیران، کارشناسان و کارمندان دستگاه های دولتی را مسئول بدانیم که شما برنامه را اجرا نمی‌کنید.

 

جذب سرمایه ۱۰ میلیارد دلاری پاسخگوی رشد ۸ درصدی نیست

پورمحمدی با بیان این که میانگین رشد اقتصادی ایران در ۵۰ سال گذشته حدود ۴ درصد است، ادامه داد: همه اقتصادهای موفق پس از جنگ جهانی دوم نشان داده اند که رشد اقتصادی خود را از جذب سرمایه گذاری خارجی به دست آورده اند.

برنامه جای بیان اهداف و آرمان و آرزو ها نیست؛ برای رشد ۸ درصدی حداقل سالانه ۲۰۰ میلیارد یورو/ دلار باید به بودجه کشور تزریق شود.

وی خاطر نشان کرد: در دهه گذشته، خوش بینانه، این رشد کمی بیش از دو درصد بوده است، دو سه سال اخیر با گشایش هایی که در نفت و اقدامات دیگر ایجاد شد، این رقم مقداری رشد نشان داد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از مشکلات ما تحریم ها و روابط خارجی است، افزود: جذب سرمایه ۱۰ میلیارد یورو/ دلار عملا پاسخگوی رشد ۸ درصدی نیست برنامه جای بیان اهداف و آرمان و آرزو ها نیست؛ برآورد کارشناسان این است که حداقل سالانه ۲۰۰ میلیارد یورو/ دلار باید به بودجه کشور تزریق شود.

وی تصریح کرد: تکلیف دولت با نرخ ارز باید مشخص شود که دستوری است یا خیر، اگر دولت پرهزینه باشد، نمی‌تواند برنامه تنظیم اقتصادی قابل توجهی داشته باشد، در حوزه‌های میانی باید موانع بنگاه‌های اقتصادی، صنعتی، تولیدی و خدماتی را رفع شود.

 

مصمم هستم در نرخ ارز و ناترازی‌ها ثبات ایجاد کنم

پورمحمدی تصریح کرد: مصمم هستم که ثباتی در نرخ ارز و دیگر ناترازی‌ها ایجاد کنم تلاش خواهیم کرد که بازار را به ثبات برسانیم با شعار نمی توان قیمت ها را کنترل کنند مردم باید به میدان بیایند اگر مردم بی اعتماد شوند پول خود را تبدیل به دلار، سکه و خودرو می‌کنند.

بحث های اقتصادی زیادی داریم، البته درگیر مسائل ریز نیستم اما اقتصاد کلان را پیگیری می‌کنیم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر ضرورت اعتمادسازی در جامعه تاکید کرد و افزود: اعتمادسازی رکن اساسی هر سیاستی است، همه تلاشم را معطوف به همین مساله خواهم کرد، بحث های اقتصادی زیادی داریم، البته درگیر مسائل ریز نیستم اما اقتصاد کلان را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: رشداقتصاد، مشارکت همگانی را می‌طلبد بعد از اعتمادسازی امکان رشد و محقق برنامه هفتم توسعه وجود دارد، بی‌اعتمادی به نظام سیاسی و ثبات اقتصادی ضربه می‌زند الان در کجای برنامه ششم ایستاده‌ایم؛ آمارها، جداول و نمودارهای ما در این برنامه چگونه است؟ می‌خواهیم برنامه هفتم توسعه را اجرا کنیم و رشد ۸ درصدی نیز هدف گذاری شده است، اما مبانی و اعداد پایه‌مان برای دسترسی به این رشد چیست؟

پورمحمدی گفت: در صورتی که بتوانیم به ثبات نرخ ارز برسیم و ناترازی بانک‌ها و علت ناترازی آنها را رفع کنیم و هزینه دولت را که در حالت افزایش است کنترل کنیم، به آنچه که مصمم هستیم خواهیم رسید. برهمین اساس تمام تلاش خود را با بهترین تیم‌های اقتصادی کشور برای ثبات اقتصادی به کار خواهم گرفت.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ناترازی انرژی را یکی از عوامل موثر در تورم دانست و گفت: با مدیریت این بخش‌ها می‌توان به ثبات قیمت‌ها رسید. البته این موارد به تنهایی سبب کاهش نرخ سود و تورم نمی‌شود. چرا که برخی از بانک‌ها تا 37 درصد و بیرون از بانک‌ها تا 47 درصد سود سرمایه دارند و با چنین شرایطی نمی‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد.

پورمحمدی: فراتر از اقتصاد مهمترین مساله اعتماد است/ برنامه هفتم را درست نمی‌توان اجرا کرد

 

استفاده از هوش مصنوعی راه مقابله با فرار مالیاتی است

پورمحمدی تاکید کرد: آمارها باید شفاف و منطبق با هم باشند، نه اینکه با آمارهای اختلافی از سوی مراجع مواجه باشیم؛ مهمترین مساله ما انضباط کلان است، باید سیاست کلان را مشخص کرده و ثبات اقتصادی ایجاد کنیم؛ فراتر از مسائل اقتصادی، مهمترین مساله اعتماد است؛ یعنی بخش فعال اقتصاد به سیاست‌های ما و به مجریان ما (دولت) اعتماد کنند و دولت نیز به آنها اعتماد داشته باشد.

دیگر نمی‌توان با نظام‌های گذشته و ممیزی‌ها مسائل مالیاتی را حل کرد نیازمند بانک‌های جامع اطلاعاتی، نرم‌افزارهای توانمند برای محاسبه هستیمنامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از مسائل مهم برای تامین بودجه هر کشوری به ویژه صاحبان اقتصادهای موفق، بحث نظام مالیاتی است زمانی این محقق می‌شود که ما اطلاعات کافی از افراد داشته باشیم این اطلاعات به صورت شفاف اخذ شود با محاسبات دقیق، طبق قانون از مودیان مالیاتی گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه با این اقتصاد و گردش مالی بزرگ و صدها هزار بنگاه و میلیون‌ها مودی دیگر نمی‌توان با نظام‌های گذشته و ممیزی‌ها مسائل مالیاتی را حل کرد، افزود: حتما نیازمند بانک‌های جامع اطلاعاتی، اطلاعات کامل، سیستم‌ها و نرم‌افزارهای توانمند برای محاسبه هستیم و بعد می توان عادلانه مالیات گرفت در این صورت می‌توان جلوی بسیاری از فرارهای مالیاتی را گرفت.

پورمحمدی اظهار داشت: راهکار مقابله با فرار مالیاتی، توسعه دولت الکترونیک و استفاده از هوش مصنوعی است، فرار مالیاتی و نقاط پنهان مالیاتی زیادی در کشور وجود دارد، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور حدود ۴ درصد است، در حالی که قرار بود به بیش از ۹ تا ۱۰ درصد برسیم، البته در برنامه هفتم توسعه نیز برنامه‌ریزی شده که این نسبت را به ۱۰ درصد برسد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید به سراغ مودیانی برویم که مالیات نمی‌دهند و گردش مالی روشن و شفاف ندارند، ظرفیت‌های خوب، بانک‌ها و نرم‌افزارهای خوبی در این راستا ایجاد شده، جوان‌های متخصص خوبی داریم و بسیار خوشبین هستم که می‌توانیم از طریق توسعه دولت الکترونیک و هوش مصنوعی تحول اقتصادی ایجاد کنیم.

«با تثبیت درآمدهای مالیاتی، می‌توانیم درآمدهای نفتی‌مان را وارد صندوق توسعه ملی کرده و به عنوان درآمد و سرمایه بین نسلی حفظ کنیم»

پورمحمدی با تاکید بر اهمیت مشارکت در انتخابات تصریح کرد: متخصصان، دانشجویان، دانش بنیان‌ها، نخبگان و کارشناسان باید به میدان آمده و به یکدیگر اعتماد کنیم و این مسائل را حل کنیم. البته در پروژه‌های گذشته با اعتمادسازی به نتایج ارزنده‌ای رسیدیم.

در اقتصاد از متخصصان ارزشمندی برخوردار هستیم و می‌توانیم تحول اقتصادی ایجاد کنیم و درآمدهای نفتی را مدیریت کنیمنامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره جلوگیری از کسری بودجه گفت: نظام مالیاتی خط افقی دارد که هیچ فردی در آن مستثنی نیست و در خط عمودی باید هر فردی با توجه به درآمد خود، مالیات پرداخت کند. اما این موضوع زمانی محقق خواهد شد که به صورت شفاف از مودیان مالیاتی اطلاعاتی دقیقی داشته باشیم و در این سیستم با نظام ممیزی مالیاتی نمی‌توان مشکل را حل کرد. بلکه نظامات عادلانه مالیاتی وجود دارد تا از فرار مالیاتی جلوگیری کند.

وی با اشاره به پرونده‌هایی که بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند ولی مالیات پرداخت نمی‌کنند، تصریح کرد: صاحب حساب برخی از آنها، زنان سالخورده و کودکان بودند که سبب فرار مالیاتی می‌شد. در حالی که برای مالیات به تولیدکننده خرد و کاسب منظم فشار وارد می‌کنیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه اضافه کرد: مالیات گیری باید از بخش‌هایی باشد که مالیات نمی‌دهند و گردش مالیاتی دقیق و شفافیت مالیاتی ندارند و برای این هدف باید به سمت دولت الکترونیک و هوش مصنوعی برویم.

پورمحمدی با بیان اینکه در این حوزه ظرفیت‌های خوبی وجود دارد، یادآورشد: در اقتصاد از متخصصان ارزشمندی برخوردار هستیم و می‌توانیم تحول اقتصادی ایجاد کنیم و درآمدهای نفتی را مدیریت کنیم.

مسکن مهر را با برنامه‌ای جدید باید راه‌اندازی کنیم

پورمحمدی گفت: برای تامین مسکن باید درآمد ۴۰ یا ۵۰ سال را صرف کرد، بعد از مسکن هزینه‌های بسیار سنگینی ایجاد شد در سازمان بازرسی پرونده بزرگی برای مسکن مهر ساختم، مسکن مهر را با برنامه‌ای جدید و درست باید مجدد راه اندازی کنیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره شاخص رسیدن به مسکن که در برنامه هفتم توسعه، ۷.۵ سال در پایان برنامه پیش بینی شده است، گفت: به نظرم این آمار دقیق نیست و اگر خانواده‌های ما هیچی نخورد و هیچ سفری نروند، ۴۰ سال زمان برای رسیدن به مسکن نیاز است.

بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی با متراژ ۱۵۰متر به بالا در کشور وجود دارد که از آنها استفاده نمی شود

وی جانمایی و تامین زمین برای تولید مسکن را بسیار مهم دانست و توضیح داد: یکی از سیاست‌ها برای رسیدن به مسکن بهره بردن از بافت‌های فرسوده است. از آنجا که کشور زلزله خیزی هستیم، باید بافت های فرسوده را به درستی بازتولید کنیم.

پورمحمدی اضافه کرد: زیرساخت‌های بافت‌های فرسوده آماده است و امکان توسعه و دسترسی‌ها هم فراهم است. همچنین وام‌های هدایت شده دقیق برای افرادی که می‌خواهند مسکن تولید کنند، می تواند تاثیرگذار شود. بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی با متراژ ۱۵۰متر به بالا در کشور وجود دارد که از آنها استفاده نمی شود.

وی در جمع بندی سخنان خود خاطرنشان کرد: در نظام اقتصادی برنامه جامعه لازم است که باید مناسبت داخلی و خارجی، رابطه دولت با سرمایه گذار، رابطه دولت با مردم، رابطه دولت با سایر قوا، میزان مصرف سوخت و هماهنگی در اجرا و بهره بردن از کارشناسان کاربلد، مخلص در عمل و متعهد مورد توجه قرار گیرد.

سعید جلیلی، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مصطفی پورمحمدی و مسعود پزشکیان ۶ نامزد تایید صلاحیت شده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند.

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس‌جمهور اسلامی ایران، جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید