بیت کوین در آستانه شوک قیمتی جدید؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از کوین تلگراف، همزمان با نوسانات قیمت بیت کوین در محدوده ۳۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ دلار، دادههای نشان میدهد که نشانههایی از جهش احتمالی وجود دارد.
آیا بیت کوین در سکوت بهدنبال رشد است؟
ویلی وو پیشبینی میکند که با توجه به افزایش اختلاف میان عرضه سرمایهگذاران بلندمدت از عرضه سرمایهگذاران کوتاهمدت، احتمال دارد شاهد یک شوک عرضه باشیم. او روز جمعه در خبرنامهای عنوان کرد که این اتفاق میتواند باعث خارجشدن بیت کوینهای بیشتری از چرخه شود.
سیگنال مهم صعودی برای دوج کوین
او با اشاره به نرخ بیت کوینهایی که در اختیار دستهای قوی و ارزهایی که در اختیار دستهای ضعیف است، عنوان کرد که دستهای قوی فشار فروشِ نهنگها را جذب میکنند. این در حالی است که نهنگها از ماه فوریه (بهمن) در حال فروش ارزهای خود هستند. شایان ذکر است که دستهای ضعیف و قوی از جمله اصطلاحات بازارهای مالی است؛ دستهای ضعیف به افرادی گفته میشود که داراییهای خود را در صورت تغییر شرایط بهسرعت میفروشند و دستهای قوی به افرادی اشاره دارد که در فروش داراییهای خود با دقت و احتیاط بیشتری عمل میکنند.
ویلی وو در این باره نوشت: این اتفاق من را به یاد شوک عرضهای که در سهماهه پایان سال ۲۰۲۰ کسی به آن توجه نکرد میاندازد. زمانی که دادهها نشان میداد سرمایهگذاران بلندمدت در حال انباشت بیت کوین هستند، کارشناسان بر سر این موضوع بحث میکردند که آیا بیت کوین بعد از کرونا یک سرپناه امن در مقابل تورم خواهد بود یا نه.
افزایش کاربران تازه
آمارهای گلاسنود نشان میدهد که میتوان به افزایش پذیرش بیت کوین بیش از پیش امیدوار بود. طبق دادههای گلاسنود، بهطور میانگین هر روز ۳۲,۰۰۰ کاربر جدید به شبکه بیت کوین اضافه میشود که از سال ۲۰۲۱ تا به حال بیسابقه بوده است.
معیار رشد کاربران شبکه بیت کوین ژانویه سال ۲۰۱۸ با رسیدن به حدود ۴۰,۰۰۰ کاربر اوج خود را ثبت کرد و پس از آن همزمان با اصلاح قیمت، شروع به کاهش کرد. دادههای گلاسنود نشان میدهد که پس از سقوط ژانویه ۲۰۱۸ از ۲۰,۰۰۰ دلار تا ۳۲,۰۰۰ دلار، شاهد کاهش شدید در تعداد کاربران ورودی به شبکه بودیم. وو در این باره نوشت:
ساختاری که در حال حاضر میبینیم با آن ساختار تفاوت دارد. کاربران جدید از فرصت فعلی برای خرید در کف استفاده میکنند. نرخ ورود این کاربران بیشترین میزانی است که در سال ۲۰۲۱ دیدهایم. باز هم یک مثال دیگر از دادههای درونزنجیرهای که حاکی از واگرایی با قیمت هستند.
قیمت بیت کوین در حال حاضر در بازهای زیر ۳۴,۰۰۰ گرفتار شده است. این ارز دیجیتال نسبت به کف قبلی خود که در ماه گذشته ثبت شد، ۱۷ درصد رشد کرده است.
پتر کوزیاکوف (Petr Kozyakov)، مدیرعامل شرکت پرداخت ارزهای دیجیتال مرکریو (Mercuryo)، بر این باور است که این احتمال وجود دارد اتریوم در کوتاهمدت و همزمان با راهاندازی هاردفورک لندن جای بیت کوین را بگیرد. او در این مورد گفت:
راهاندازی هارد فورک لندن و تکمیل مهاجرت به اتریوم ۲.۰ به جلب اعتماد دوباره سرمایهگذاران کمک میکند. به محض آن که هایپها فروکش کند، بیت کوین در کوتاهمدت و میانمدت ممکن است به ۵۰۰۰۰ دلار جهش کند.
برداشت بیت کوین به بیشترین میزان در یک سال اخیر رسیده است
دادههای کریپتوکوانت (CryptoQuant) که روز پنجشنبه منتشر شد، نشان میدهد که برای اولین بار در سال ۲۰۲۱، تعداد تراکنشهای خروجی از صرافیها از مرز ۶۰,۰۰۰ عبور کرده است. این در حالی است که تعداد تراکنشهای واریز به صرافیها زیر ۲۰,۰۰۰ تراکنش بوده است.
افزایش تعداد تراکنشهای خروجی با افزایش محدودیتهای قانونگذاری در ارتباط با پلتفرمهای معاملاتی اتفاق افتاد. مثلا، مرجع راهبر مالی انگلستان دستور به توقف فعالیت بایننس در این کشور داد. این نهاد در اطلاعیه عنوان کرد که بدون مجوز کتبی فعالیت این صرافی در بریتانیا ممکن نخواهد بود.
شنبه گذشته هم بانک بارکلیز (Barclays) با اشاره به اطلاعیه مرجع راهبر مالی انگلستان، اعلام کرد که دیگر به بایننس تراکنش بانکی انجام نمیدهد. این در حالی است که همچنان تراکنشهای خروجی از بایننس توسط این بانک پردازش میشود.
روز سهشنبه هم بانک مرکزی چین به یک شرکت فعال در حوزه تراکنشهای ارزهای دیجیتال دستور داد تا فعالیتش را متوقف کند. دولت پکن در ماه مه (اردیبهشت) تمام فعالیتهای مرتبط با ارزهای دیجیتال در کشور را ممنوع اعلام کرد. پس از این تصمیم شاهد سیل خروجی ماینرها از این کشور بودیم. بسیاری از تصمیم دولت چین بهعنوان یکی از دلایل اصلی کاهش قیمت بیت کوین یاد میکنند.
بهطور کلی، وقتی که نرخ برداشت بیت کوین از صرافیها بیشتر میشود، بیانگر آن است که معاملهگران تمایل دارند به جای معامله ارزهای دیجیتال خود، اقدام به نگهداری آنها کنند؛ از همین رو این احتمال وجود دارد که ثبت رکورد تازه در بحث تراکنشهای خروجی، نشاندهنده آمادهشدن بیت کوین برای ثبت یک جهش دیگر باشد. میتوان گفت که در این حال احساسات حاکم بر بازار بیشتر بهسوی نگهداری متمایل است.
نباید فراموش کرد که مجموع ذخایر بیت کوین صرافیها در از ماه مه تا به حال ثابت باقی مانده است که نشان میدهد خروجیهای اخیر تأثیر چندانی روی موجودی صرافیها نداشته است.
ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که بسته به سلطه جغرافیایی یک صرافی، ممکن است شاهد تفاوت در میزان ذخایر آن باشم.
بهعنوان مثال، پلتفرمهای معاملاتی که با کاربران چینی در ارتباط هستند، عنوان کردند که موجودی بیت کوین آنها کاهش پیدا کرده است. طبق اعلام بایننس، هفته گذشته موجودی بیت کوین آنها ۷,۲۱۴ واحد کاهش یافته است. هوبی هم در بازه مشابه ۴,۳۹۸ بیت کوین خروجی داشته است. طبق آمارهای OKEx، این صرافی هم ۱,۳۵۷ واحد از موجودی بیت کوینهای خود را از دست داده است.
با این حال، صرافی انگلیسی کراکن ۶,۷۵۱ واحد بیت کوین اضافه کرده است. دادههای هفت روز گذشته نشان میدهد که موجودی بیت کوین صرافی کوین بیس ۱۶۸ واحد بیشتر شده است.
در اکوایران ببینید : منتظر جهش قیمتی بیت کوین باشیم ؟