حباب قیمتی دلار بازهم منفی شد!
به گزارش اقتصادنیوز قیمت دلار آمریکا عصر روز گذشته روی 27 هزار و 600 تومان قرار داشت. این رقم در شروع معاملات امروز تغییراتی منفی را به ثبت رساند و روی 27 هزار و 300 تومان ایستاد. قیمت دلار در ادامه قدری افت کرد و در نهایت در مرز 27 هزار و 340 تومان ایستاد.
قیمت درهم زیر مرز حساس
معاملات درهم امارات عصر دیروز در رقم 7 هزار و 495 تومان بسته شد. تحلیلگران معتقد بودند اگر قیمت درهم بالای 7 هزار و 500 تومان قرار بگیرد، دستهای از خریداران به بازار وارد خواهند شد.این رقم در شروع معاملات امروز 7 هزار و 500 تومان بود. قیمت درهم در ادامه کاهش یافت و در آخرین ساعات معاملات به7 هزار و 490 تومان رسید. در نتیجه روند قیمتی درهم امروز نتوانست شوک مثبتی به قیمت دلار وارد کند. البته حباب قیمتی دلار با مقیاس درهم در پایان معاملات امروز منفی بود و از این دیدگاه قیمت دلار ظرفیت آن را داشت که قدری رشد داشته باشد. (با ضرب کردن نرخ تبدیل درهم (3.673) در نرخ انتهایی درهم (7490) عدد 27 هزار و 511 تومان به دست میآمد که از نرخ انتهای روز دلار قدری بیشتر بود)
قیمت سکه امامی مرز 11 میلیون و 700 هزار تومان را پس گرفت
سکه امامی در روز تعطیلی بازار طلای جهانی تحت تاثیر روند قیمتی دلار قرار داشت. قیمت سکه عصر دیروز روی 11 میلیون و 710 هزار تومان بود. قیمت سکه امامی در شروع معاملات امروز تحت تاثیر افت قیمت دلار به کانال 11 میلیون و 600 هزار تومان شد. امروز قیمت ابتدایی سکه 11 میلیون و 620 هزار تومان بود. افت قیمت سکه ناگهانی بود و قیمت سکه در ادامه قدری بازگشت کرد. قیمت سکه در آخرین ساعات معاملات امروز روی 11 میلیون و 720 هزار تومان ایستاد. فردا اولین روز هفته برای طلای جهانی است و اگر قیمت طلا تغییرات مثبت معناداری را ثبت کند، میتواند جهت انتظارات در بازار سکه را تحت تاثیر قرار دهد. (قیمت طلای جهانی در روزهای پایانی هفته گذشته افت نسبتا شدیدی داشت و در پایان معاملات روز جمعه روی 1754 دلار قرار گرفت)
حجم عرضه دلار 40 درصد بالای متوسط است
همراه با کاهش قیمت دلار بازار آزاد حجم عرضه در بازار متشکل 7 درصد افت کرد و روی 8 میلیون و 271 هزار قرار گرفت.
متوسط عرضه دلار از 7 فروردین تا امروز 5 میلیون و 985 هزار به دست میآید و عرضه امروز از این رقم حدود 40 درصد بالاتر بود. به طور کلی در روزهای اخیر مقدار عرضه در سطوح بالایی قرار داشت و بسیاری این عامل را در کنترل قیمت این ارز موثر میدانند.
در پایان این پرسش قابل طرح است که آیا محدودیت منابع ارزی بانک مرکزی اجازه میدهد عرضه در همین سطوح باقی بماند؟ و در صورت عدم تداوم عرضه با این حجم بازار ارز چه واکنشی به آن نشان خواهد داد؟