پیشبینی تحلیلگران درباره نتیجه نبرد اژدهای زرد و رمزارزها
به گزارش اقتصادنیوز بازار طلای جهانی در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است، قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه و جمعه عملکرد خوبی داشت و در نهایت روز 1809 دلار قرار گرفت. قیمت طلا در اولین ساعات معاملات امروز قدری به سمت پایین حرکت کرد و در ساعت 12 و 16 دقیقه عصر به وقت ایران 1806 دلار گزارش میشد.
قیمت بیت کوین و اتریوم افزایش یافت
قیمت بیت کوین در ساعت 12 و 18 دقیقه عصر امروز 50 هزار و 838 دلار گزارش میشد و تغییراتی مثبت را نسبت به 24 ساعته و 7 روز گذشته به ثبت رسانده بود. سرمایه بازار بیت کوین در حدود 961 میلیارد دلار بود و بیشترین و کمترین قیمت این ارز دیجیتال در 24 ساعت گذشته حدود 3.7 درصد اختلاف داشتند.
قیمت اتریوم نیز مانند بیت کوین تغییراتی مثبت را در 24 ساعت و 7 روز گذشته به ثبت رسانده بود و 4 هزار و 41 دلار گزارش میشد. سرمایه بازار اتریوم به 483 میلیارد دلار رسیده بود و بیشترین و کمترین قیمت این ارز دیجیتال در 24 ساعت گذشته حدود 2 درصد اختلاف داشتند. مشاهده میشود نوسان قیمتی اتریوم در 24 ساعت گذشته محدود بود.
عملکرد ارزهای دیجیتال در سال 2022 چگونه خواهد بود؟
سال 2021 سال خیلی خوبی برای ارزهای دیجیتال بود و برخی از ارزهای دیجیتال طی این سال حتی بازدهی 5 هزار تا 7 هزار درصدی را به ثبت رساندند. قیمت بیت کوین تحت تاثیر ممنوعیتهایی که چین در مورد ارزهای دیجیتال اعمال کرد، اظهارات ایلان ماسک در مورد نگرانیهای زیست محیطی و توقف پذیرش بیت کوین توسط تسلا چند شوک منفی ناگهانی خورد، با این وجود بازدهی سالانه این ارز دیجیتال هنوز مثبت است. قیمت بیت کوین در حال حاضر حدود 32 درصد از نرخ شروع سال میلادی بالاتر است. با نزدیک شدن به پایان سال میلادی فعالان بازار ارزهای دیجیتال از خود میپرسند که بازار رمزارزها در سال 2022 چه وضعیتی خواهد داشت. تحلیلگران معتقدند عملکرد ارزهای دیجیتال در سال آینده تا حد زیادی به سیاست دولتها بستگی خواهد داشت.
چین که بزرگترین بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار دارد، تمامی نقل انتقالات رمزارزی را ممنوع کرده است. برخی معتقدند رفته رفته بازار ارزهای دیجیتال گسترش پیدا میکند و در نتیجه سیاستی که چین در پیش گرفته است، تنها آن را از سایر دنیا جدا میکند. بازار ارزهای دیجیتال در هند نیز گسترده است. دولت هند بارها موضع خود در مورد رمزارزها را تغییر داده است. دولت هند به دنبال آن است که ارزهای دیجیتال خصوصی را در این کشور ممنوع کند و تنها چند استثنا قائل شود تا امکان گسترش تکنولوژی رمزارزی خود را به وجود آورد.
به طور کلی گسترش رمزارزها بستگی شدیدی به پذیرش این داراییها توسط دولتهای بزرگ دنیا خواهد داشت و نحوه پیادهسازی سیاستهای بازدارنده میتواند نوسان قیمتی ارزهای دیجیتال طی سال آینده را رقم بزند. یک ویژگی مهم ارزهای دیجیتال نوسان شدید قیمتی آنهاست، برخی معتقدند با وارد شدن دولتها به این حوزه و گسترش پذیرش آن توسط شرکتهای بزرگ، رفته رفته بازار ارزهای دیجیتال از سایر بازارها سیگنال دریافت خواهد کرد و احتمال دارد از شدت نوسان قیمتی در این بازار کاسته شود.