تعیین جایزه برای کشتن آمریکاییها در افغانستان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ این گزارش درباره پیشنهاد محرمانه از سوی اطلاعات ارتش روسیه، در بحبوحه مذاکرات صلح به منظور پایان دادن به جنگ طولانیمدت در افغانستان منتشر شده است.
آمریکا چند ماه قبل به این نتیجه رسیده بود که این واحد اطلاعات ارتش روسیه که با "تلاشهای ترور و سایر عملیات محرمانه در اروپا با هدف بیثبات کردن غرب یا انتقام از خائنها" ارتباط داشته، سال گذشته میلادی به صورت محرمانه جایزههایی را برای انجام حملات موفقیتآمیز پیشنهاد کرده بود.
این مقامها گفتند، گمان میرود شبهنظامیان یا عناصر مجرم مسلح که از نزدیک با آنها همکاری دارند، مقداری از پول جایزه را گرفتهاند. ۱۲ نیروی آمریکایی در ۲۰۱۹ در جریان درگیری با این شبهنظامیان کشته شدند اما هنوز مشخص نیست که کدام یک از این موارد با ظن دریافت جایزه بوده است.
براساس گزارش نیویورک تایمز، یافتههای اطلاعاتی به دست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا رسید و شورای امنیت ملی کاخ سفید این مساله را در یک نشست فوری اواخر مارس مورد بررسی قرار داد. مقامها یک فهرست از گزینههای بالقوه را ارائه کردند که با شکایت دیپلماتیک از مسکو و درخواست برای توقف آن آغاز شده و در ادامه افزایش یک سری تحریمها و واکنشهای احتمالی را در بر میگیرد اما کاخ سفید هنوز هیچ اقدامی را تایید نکرده است.
براساس این گزارش، عملیاتی با هدف تشویق به کشتن سربازان آمریکایی و نیروهای ناتو میتواند "تشدید قابل توجه و تحریکآمیزی" باشد که به گفته مقامات آمریکایی و افغان با پشتیبانی روسیه از طالبان صورت میگیرد و این نخستین باری است که واحد جاسوسی روسیه برای سازماندهی چنین حملاتی علیه نیروهای غربی شناسایی شده است.
نیویورک تایمز نوشت، هرگونه درگیری با طالبان که منجر به کشته شدن سربازان آمریکایی شود نیز تشدید بیش از حد جنگ به اصطلاح هیبریدی روسیه علیه ایالات متحده خواهد بود؛ استراتژیای که برای بیثبات کردن دشمنان از طریق ترکیب یک سری تاکتیکهایی نظیر حملات سایبری، گسترش اخبار جعلی و عملیات نظامی قابل انکار و مخفیانه است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین گفته است: کرملین از این اتهامات آگاه نیست. اگر کسی آنها را مطرح کرده ما به آن واکنش نشان میدهیم.
گفته میشود این ارزیابیهای اطلاعاتی براساس دستکم بخشی از اعتراف شبهنظامیان بازداشتی افغان و مجرمان حاصل شده باشد.
پیشتر نیز مقامهای افغان و آمریکایی، دولت مسکو را به تامین تسلیحات سبک و سایر اقدامات پشتیبانی برای طالبان به منظور بیثبات کردن فعالیتهای صلحطلبانه متهم کرده بودند؛ گرچه مقامهای دولت روسیه چنین ادعایی را رد کرده و آن شایعاتی "بیپایه و اساس" میخوانند.
مقامهای آمریکایی همچنین ادعا کردند که روسیه ممکن است برای گرفتار کردن آمریکا برای مدتی طولانیتر در افغانستان به منحرف کردن مذاکرات صلح دست بزند. مقامهای اطلاعاتی غربی گفتهاند، واحد اطلاعات ارتش روسیه که بیش از یک دهه از فعالیتش میگذرد، از سوی کرملین برای انجام کمپینی به منظور بیثبات کردن غرب از طریق "خرابکاری، ترور و تخریب" مامور شده است.
گرچه روسیه در ۲۰۰۳ طالبان را یک سازمان تروریستی اعلام کرد، اما روابط بین آنها در سالهای اخیر گرمتر شده است. مقامهای طالبان برای گفتوگوی صلح با سایر مقامهای برجسته افغان به مسکو سفر کردهاند که شامل دیدار با حامد کرزای، رئیس جمهوری سابق افعانستان میشود.
این اخبار در شرایطی منتشر میشود که دونالد ترامپ گفته است از پوتین برای حضور در نشست گروه هفت دعوت میکند اما تنشها بین ارتشهای دو کشور همچنان بالاست که شامل مناقشات بر سر مناطقی از دریای مدیترانه، دریای سیاه و آلاسکا میشود.