آمریکا؛ کشوری که هنوز نمیشناسیم
نیویورک تایمز در واکنش به پیروزی ترامپ: «کشوری که هنوز نمیشناسیم» اکنون که این مقاله را مینویسم، به طرزی عجیب و هولناک، شرایط به نفع دونالد ترامپ است؛ اما آنچه مشخص شده این است که بنده و بسیاری دیگر از خوانندگان این مقاله هنوز آمریکا را به درستی نشناختهایم. ما گمان میکردیم که هموطنان آمریکاییمان، کاندیدایی تا این حد مضحک و هراسناک را انتخاب نخواهند کرد. ما گمان میکردیم که ملتی به دور از تعصبات نژادی و زنستیزی هستیم و در طول زمان بردبارتر و با اندیشهای بازتر شدهایم و اینکه هنوز هنجارهای دموکراتیک و حاکمیت قانون برای اکثریت بزرگی از آمریکاییها ارزش به حساب میآید. ما گمان میکردیم اکثریت آمریکاییها به دموکراسی و قانون احترام میگذارند و مخالف نابرابری جنسیتی و نژادی هستند؛ اما مشخص شد، این طور نیست و خیلی از سفیدپوستان هم این تفکرات را که آمریکا به خاطر آن ایجاد شده، نمیپسندند.
برای آنها هنوز مساله سرزمین و خون (سرزمین و خون اشاره به ایدئولوژیهای میهنپرستانه و نژادپرستانه نزدیک به تفکر فاشیسم دارد) مطرح است. هنوز مردسالاری سنتی زنده است و هنوز تفکرات برتریهای قومی وجود دارند. هرچند بسیاری از مردم ما نیز در این ضد ارزشها سهیم نیستند؛ ولی هنوز آنچه تحت نام جمهوریخواهی برجسته شد، هواداران زیادی دارد. نمیدانم از این پس چه راهی را میپیماییم. آیا آمریکا یک حکومت یا جامعه رو به شکست است؟ به نظر میرسد محتمل باشد. من بر این باور هستم که ما باید خودمان را پیدا کنیم و راه را به درستی طی کنیم. اما این یک شب دهشتناک بود؛ اما چندان هم نمیتوان ناامیدانه اندیشید.
(درباره نویسنده: پل رابین کروگمن (به انگلیسی: Paul Robin Krugman) متولد ۲۸ فوریه ۱۹۵۳ میلادی، اقتصاددان، مقالهنویس، نویسنده و روشنفکر آمریکایی است. او در سال ۲۰۰۸ میلادی بهخاطر تلاشهایش در زمینه تجزیه و تحلیل چگونگی تاثیر مقیاسهای اقتصادی بر الگوهای تجاری و مکان انجام فعالیتهای اقتصادی مفتخر به دریافت جایزه نوبل اقتصاد شد. پل کروگمن از استادان دانشگاه پرینستون در آمریکاست. او مقالهنویس روزنامه نیویورکتایمز است و یکی از منتقدان بنام سیاستهای اقتصادی جورج دبلیو بوش است. پل کروگمن را یک اقتصاددان لیبرال اما از مکتب «نو کینزی» میدانند. طرفداران اقتصاد کینزی با وجود اعتقاد به اقتصاد آزاد از مداخله دولت برای جلوگیری از انحراف بازار آزاد حمایت میکنند. پل کروگمن به دلیل ارائه نظریه تجارت جدید برنده نوبل اقتصاد شد.)