گرانی 30 میلیون تومانی این دو خودرو طی 6 ماه + جدول
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، سامانه یکپارچه فروش خودرو از سهشنبه ۲۷ اردیبهشت رسما آغاز به کار کرد و متقاضیان خرید محصولات داخلی و مونتاژی میتوانند با مراجعه و ثبتنام، منتظر مرحله قرعهکشی باشند.
فرارو نوشت: قیمتهای درج شده در سامانه فروش خودرو که مربوط به کارخانه است، نسبت به شش ماه قبل تغییر محسوسی دارد. آبان پارسال ایرانخودرو و سایپا موفق به دریافت مجوز افزایش ۱۸ درصدی قیمت محصولات شدند، اما ارزش این خودروها بدون سروصدا در این مدت رشد داشته است. طوری که محصولاتی مثل سورن پلاس و دنا پلاس نزدیک ۳۰ میلیون تومان گران شدند.
افزایش قیمت خودرو در کارخانه
سامانه یکپارچه فروش خودرو زیرنظر سازمان حمایت از مصرفکننده و تولید کننده آغاز بهکار کرد و در آن محصولات داخلی و مونتاژی به قیمت کارخانه فروخته میشوند. آخرین باری که افزایش قیمت خودرو در کارخانهها سروصدا بهپا کرد به آبان پارسال برمیگردد. آن زمان ایرانخودرو و سایپا موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت ۱۸ درصدی شدند، اما در شش ماه اخیر قیمت خودرو در کارخانه ثابت نبوده است. این افزایش قیمت برای برخی از خودروها مثل سورن پلاس و دنا پلاس به ۳۰ میلیون تومان میرسد. قیمت سورن پلاس در کارخانه با رشد ۳۲ میلیون تومانی از ۲۱۱ به ۲۴۳ میلیون تومان فروخته میشود.
قیمت دنا پلاس در سامانه یکپارچه فروش خودرو درحالی ۲۴۳ میلیون تومان قیمت دارد که شش ماه قبل آن را در کارخانه با رقم ۱۹۸ میلیون تومان میفروختند. قیمت رانا پلاس نیز ۲۸ میلیون تومان در این مدت بالا آمده و از ۱۸۶ میلیون تومان به ۲۱۴ میلیون تومان رسیده است. پژو ۲۰۶ تیپ دو و پژو ۲۰۷ بهترتیب ۲۰ و ۱۷ میلیون تومان گران شدند.
بین محصولات سایپا کوییک دندهای با رشد قیمت ۲۳ میلیون تومانی بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده است. کوییک دندهای در سامانه یکپارچه فروش خودرو با قیمت ۱۶۸ میلیون تومان بهچشم میخورد، اما خریداران این خودرو شش ماه پیش در کارخانه ۱۴۵ میلیون تومان میپرداختند. قیمت تیبا دو یا همان تیبا هاچبک از ۱۰۸ به ۱۲۷ میلیون تومان رسیده و این محصول ۱۹ میلیون تومان گران شده و تیبا صندوقدار درحالی با رقم ۱۱۹ میلیون تومان در سامانه فروش یکپارچه خودرو عرضه شده که شش ماه قبل برای خرید این خودرو در کارخانه باید ۱۰۳ میلیون تومان پرداخت میشد.
قیمت خودرو در کارخانه چقدر افزایش پیدا کرد؟
اختلاف قیمت خودرو بین کارخانه و بازار
قیمت خودرو در بازار نسبت به کارخانه میتواند دو برابر بیشتر باشد. بهعنوان مثال قیمت پژو ۲۰۶ تیپ دو در بازار آزاد روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت درحالی ۳۱۵ میلیون تومان بود که ارزش این خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودرو ۱۵۰ میلیون تومان قید شده است. یعنی بیشتر از دوبرابر. قیمت دنا پلاس آزاد ۴۴۸ میلیون تومان است و در کارخانه ۲۲۸ میلیون تومان بابت فروش آن دریافت میکنند.
پژو پارس TU۵ و سورن پلاس بهترتیب ۱۳۷ و ۱۳۶ میلیون تومان بین بازار و کارخانه اختلاف قیمت دارند. قیمت پژو پارس TU۵ در سامانه یکپارچه فروش خودرو ۱۷۶ میلیون تومان است و بابت خرید این محصول در بازار آزاد باید ۳۱۳ میلیون تومان هزینه کرد.
قیمت سورن پلاس در بازار آزاد ۳۷۹ میلیون تومان است و در کارخانه ۲۴۳ میلیون تومان. بین محصولات سایپا بیشترین اختلاف قیمت بین بازار و کارخانه به ساینا دندهای تعلق دارد. قیمت ساینا دندهای در بازار ۲۲۱ میلیون تومان است و در کارخانه برای این خودرو ۱۲۴ میلیون تومان پرداخت میشود.
تیبا دو و تیبا صندوقدار بهترتیب ۸۰ و ۷۸ میلیون تومان اختلاف قیمت دارند. تیبا دو با قیمت ۲۰۷ میلیون تومان در بازار و ۱۲۷ میلیون تومان در کارخانه فروخته میشود. خریداران تیبا صندوقدار در بازار ۱۹۷ میلیون تومان میپردازند و این محصول در کارخانه ۱۱۹ میلیون تومان فروخته میشود. همچنین اختلاف قیمت کوییک دندهای در بازار و کارخانه به حدود ۵۰ میلیون تومان رسیده است. این محصول در بازار آزاد ۲۲۱ میلیون تومان خرید و فروش میشود و در کارخانه ۱۶۸ میلیون تومان برای فروش آن دریافت میکنند.
فاصله قیمت خودرو بین بازار و کارخانه