چگونه قوانین پیچیده حقوقی و مالیاتی را ساده کنیم؟

کدخبر: ۵۶۹۷۸۷
اقتصادنیوز: اطلاع نداشتن از قوانین مالیاتی و همچنین پیچیده بودن برخی از قوانین این حوزه، خیلی از اوقات موجب می‌شود خسارت‌های سنگینی به افراد و شرکت‌هایی که موظفند مالیات خود را پرداخت کنند، وارد شود.
چگونه قوانین پیچیده حقوقی و مالیاتی را ساده کنیم؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، قوانین پیچیده مالیاتی، ابهام در قوانین، صدور بخشنامه‌های متعدد و تغییر مداوم آنها، ایجاد یک گزارش مالی و ارائه آن برای امور مالیاتی را بسیار دشوار و تخصصی کرده است. این دشواری و پیچیدگی نه ‌تنها باعث اتلاف وقت سازمان‌ها و شرکت‌ها و افراد می‌شود، بلکه گاهی به خاطر یک اشتباه یا به دلیل بی‌اطلاعی مؤدیان، منجر به پرداخت مالیات‌های سنگین می‌شود و گاهی خسارت‌های جبران‌ناپذیری را برای افراد و شرکت‌ها و سازمان‌ها به همراه دارد.

ماجرای هدیه های شاسی بلند به نمایندگان مجلس

در این میان مشاورانی فعالند که در ازای دریافت وجهی بابت دستمزد، اطلاعات مالیاتی را در اختیار افراد، شرکت‌ها و سازمان‌ها و درمجموع مؤدیان مالیاتی قرار می‌دهند تا بار کاری و هزینه‌های آنها را سبک کنند.

سایت «آتیه تَکس» یکی از سایت‌های فعال در زمینه مشاوره مالیاتی است که اطلاعات مرتبط را به طور رایگان در اختیار مؤدیان قرار می‌دهد. در این سایت تعدادی مشاور باتجربه که برخی از آنها بیش از ۳۰ سال در سازمان امور مالیاتی مشغول بوده‌اند، اخبار و اطلاعات لازم را در اختیاز مؤدیان می‌گذارند و در حل مشکلات آنها کمک می‌کنند.

عبدالحمید عادلی، مشاور مالیاتی و مشاور اتاق بازرگانی در سازمان امور مالیاتی در این رابطه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: با توجه به این که بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مالیاتی دائم تغییر می‌کنند و یا موارد جدید به آن اضافه می‌شود، ممکن است مؤدیان مالیاتی از قوانین جدید مطلع نشوند و متحمل خسارت‌ها و جرایم سنگینی شوند. گاهی هم سازمان امور مالیاتی، بخشنامه‌ای می‌دهد و اعلام می‌کند که تا فلان تاریخ، مؤدیان مشمول بخشودگی مالیات می‌شوند. ما در سایتی که فعال کرده‌ایم، به کاهش هزینه‌های زمانی و کاری کمک می‌کنیم.

عادلی می‌گوید: الان پرونده‌های زیادی در دادرسی‌های مالیاتی مطرح می‌شود فقط به این دلیل که مؤدیان، اطلاع زیادی از قوانین و مقررات مالیاتی ندارند. برای این که مالیات وصول شود، مراحل متعددی باید طی شود و افراد و شرکت‌ها وظایفی دارند که باید انجام دهند اما چون از همه قوانین اطلاع ندارند، به چالش‌هایی برمی‌خورند که گاه جبرانش سخت است. چون هم استرس‌زا است، هم زمان‌بر است و هم فرد باید از فعالیت اقتصادی خود دست بکشد تا بتواند مشکل خود را برطرف کند.

این مشاور مالیاتی ادامه می‌دهد: مشاوره‌های ما در این سایت غیرحضوری و تنها از طریق سایت انجام می‌شود و مؤدیان می‌توانند سوالات مالیاتی خود را به صورت رایگان از همکاران ما که هر کدام در شاخه‌ و حوزه جداگانه‌ای مشاوره می‌دهند، بپرسند و پاسخ‌های خود را دریافت کنند و آن پاسخ‌ها در سایت می‌ماند و مؤدیان دیگری که به سایت مراجعه می‌کنند، اگر همان مشکل را داشته باشند، متوجه می‌شوند راهکار چیست.

مشاور اتاق بازرگانی در سازمان امور مالیاتی می‌گوید: ما بیشتر دنبال این هستیم که درباره حقوق مؤدیان، این که چه کارهایی قبل از نوشته شدن مالیات باید انجام دهند، آیا مشمول مالیات می‌شوند یا نه، معافیت‌ها شامل حال آنها می‌شود یا نه و ... آگاهی و اطلاعات لازم را بدهیم. به این ترتیب هم به مؤدیان کمک می‌شود که درگیر پروسه پیچیده قوانین نشوند و هم به دولت کمک می‌شود که با سرعت بالاتری مالیات را وصول کند. چون مالیاتی که اشتباه باشد، یک سال تا یک سال و نیم زمان می‌برد تا مشخص بشود چقدر است و به صاحب حق برگردد. برای جلوگیری از این مسائل، ما سایت آتیه تکس را طراحی کردیم و استارت آن امسال زده شده و اخبار به‌روز، اطلاعات، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها را به طور رایگان در اختیار مؤدیان می‌گذارد.

بی‌حجابی خانم‌ها و پلمب مغازه‌های خلق‌الله در این وانفسای اقتصادی؟

عادلی می‌گوید: افرادی که با سایت آتیه تکس همکاری می‌کنند، افراد مطلع و منفک‌شده از خود سازمان امور مالیاتی هستند که بیش از ۳۰ سال در این سازمان کار کرده‌اند و اطلاعات دقیقی درباره زمینه کاری خود دارند و می‌توانند بهترین مشاوره را به مؤدیان بدهند. مشاوره‌ها در موارد متعدد صورت می‌گیرد و هر مشاور در زمینه خاصی مشاوره می‌دهد؛ مالیات ارث، اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی، خودروهای لوکس، خودروهای عمومی مثل اتوبوس و تاکسی، شرکت‌ها، اصناف (بعضی از اصناف معاف از مالیات هستند)، املاک، خانه‌های لوکس و مجلل، و ... .

او ادامه می‌دهد: خیلی از اصناف اطلاع ندارند که مشمول مالیات هستند یا نه و ناگهان می‌بینند مشمول جریمه سنگینی شده‌اند. مشاوران ما در این سایت کمک می‌کنند تا هم مشکلات مؤدیان تا حدی کم شود و هم مشکلات سازمان امور مالیاتی. اگر مؤدی از حقوق خود آگاه نباشد و اطلاعات مالیاتی هم نداشته باشد، هم باید پروسه‌ای طولانی را طی کند و هم هزینه کند و هم وقت زیادی بگذارد و درنهایت شاید به حق و حقوق خود هم نرسد.

این مشاور مالیاتی می‌گوید: خیلی از مؤدیان اطلاع ندارند، اظهارنامه نمی‌دهند و وقتی اظهارنامه نمی‌دهند، یک معافیت مهم را از دست می‌دهند. سالی ۳۰ میلیون تومان درآمد مشمولان مالیات است که هر سال اضافه می‌شود و الان شده سالی ۴۰ میلیون تومان. اگر مؤدی نداند، این معافیت را از دست می‌دهد. چون باید اظهارنامه بدهد. اظهارنامه که نباشد، هم مشمول جریمه می‌شود و هم معافیت خود را از دست می‌دهد. میزان جرایم هم بسته به حوزه کاری، متفاوت است. بیشترین جریمه مربوط به ارزش افزوده است. سایت آتیه تکس کمک می‌کند تا هزینه‌ای متوجه مؤدیان نشود و کارهای مالیاتی هم در کوتاه‌ترین زمان انجام پذیرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید