رکوردزنی حجم معاملات سکه رفاه /سیگنال های سیاسی به خریداران سکه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، سکه رفاه در اولین روز این هفته به سقف تاریخی خود رسید سکه رفاه اولین بار در تاریخ هشتم اسفند در کانال ۳۳ میلیون تومانی معامله شد و پس از آن روند اصلاحی معاملات این سکه بورسی هم گام با اصلاحات قیمتی در بازار ارز و سکه آغاز شد.
سکه رفاه با افزایش هیجانات کاهشی در بازار با اصلاح ۲۸ درصدی تا پله آخر کانال ۲۳ میلیون تومانی نیز عقب نشینی کرد ولی در نهایت در اولین روز هفته جاری با تشکیل صف خرید بالای سقف تاریخی خود، مقاومت شکنی کرد و بالای آن تثبیت شد.
سکه بورسی رفاه در طول دور ه معاملاتی از پایان شهریور روی خط روند حمایتی صعودی حرکت کرده و در سومین برخورد با خط روند مقاومتی که دو بار در حرکت اصلاحی خود با آن برخورد کرده بود موفق به شکست آن شده است.
سکه رفاه پر تراکنش ترین نماد سکه بورسی است که همزمان با رشد قیمت ها در این نماد، حجم معاملات نیز رشد کرده است و روز قبل حجم معاملات روزانه فاصله قابل توجهی با میانگین حجم معاملات ماهانه داشته است. آنچه که در تابلوی معاملات این سکه بورسی مهم تر از حجم معاملات روزانه به نظر می رسد میزان معاملات حقوقی ها در این نماد است از تاریخ چهارم اردیبهشت که میانگین قیمت سکه در محدوده نیمه کانال ۳۱ میلیون تومان بود تا کنون حقوقی ها به طور میانگین ۷۲ درصد از حجم خرید در معاملات سکه رفاه را به خود اختصاص داده اند.
نگاه دقیق تر به معاملات سکه رفاه نشان میدهد که بیشتر حقوقی ها از زمان شروع اصلاح معاملات سکه اقدام به خرید کرده اند و حتی در ادامه اکثریت حقوقی ها همزمان با قرار گرفتن قیمت سکه رفاه در سقف و مقاومت شکنی آن اقدام به خرید کرده اند، بررسی صف های خرید متوالی و حجم خرید حقوقی ها مشخص می کند که احتمالا خریدهای حقوقی ها بر تشکیل صف های خرید اثر داشته است.
حجم معاملات پر تراکنش ترین سکه بورسی روز قبل رکورد زد و سکه رفاه بیشترین حجم معاملات از تاریخ دوم اسفند ماه ۱۴۰۱ را ثبت کرد. بررسی قدرت خرید نشان میدهد که خریداران دست برتر را در سمت خرید داشته اند.
در شرایطی که سکه رفاه در این موج صعودی تحت حمایت حقوقی ها بالاتر از بازار آزاد معامله میشود روز شنبه محمد رضا فرزین رییس بانک مرکزی در نامه ای به معاون ارزی تاکید کرد که تخصیص ارز به واردکنندگانی که اقدام به تهیه ارز از بازار آزاد کنند ممنوع خواهد بود، نامه ای که بی اثر در توقف رشد قیمت دلار تهران در روز یکشنبه نبود ولی نگرانی رییس بانک مرکزی از احتمال اثرگذاری خریداران بنیادی و واردکنندگان بر موج افزایشی کنونی را منعکس می کرد. در شرایطی که دلار در پنج سال قبل تحت تأثیر اخبار سیاسی منفی خارجی افزایش پیدا میکرد در موج صعودی اخیر دلار، فضای سیاست خارجی کشور به گونه ای نبود که قیمت دلار و سکه چنین شتابی بگیرد، ولی کنار هم قرار دادن نامه رییس بانک مرکزی به معاون ارزی در روز شنبه و رفتار حقوقی های پرتراکنش ترین سکه بورسی احتمال این سناریو را هم به وجود می آورد که شاید بازیگران این موج افزایشی دلار و سکه مردم عادی نباشند و پول های درشت تری به بازار وارد شده باشد.
در خردادماه جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزاری خواهد شد و ایران و آژانس باید تا آن زمان اختلافات موجود درباره سه مکان مورد نظر آژانس را برطرف کنند، در شرایطی که هنوز خبری از پایان اختلافات به وجود آمده با آژانس منتشر نشده و تحلیلگران سیاسی معتقدند اگر این جلسه به نفع ایران تمام نشود ایران به مکانیسم ماشه نزدیک تر میشود. در فرصت یک ماهه باقی مانده به نظر می رسد با رسیدن اولین خبرهای سیاسی مانند توقیف کشتی آمریکایی توسط ایران و بالعکس حساسیت برخی از خریداران برانگیخته شده و بازیگران سکه و متقاضیان اصلی مصرفی ارز از آرامش موجود در بازار ارز و سکه و جلب توجه موجود به بازار سرمایه و خودرو استفاده کرده و دست به خرید زده باشند.