پیشبینی بورس فردا 23 اردیبهشت / فرصتهای خوب برای سرمایهگذاری میانمدت و بلندمدت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، در جریان معاملات روز چهارشنبه ارزش معاملات بورس اوراق بهادار به رقم ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید و ارزش بازار بورس تهران نیز با افت یکصد هزار واحدی به کانال ۸,۴۰۰ همتی نزول کرد.
کلاف سردرگم ماجرای عرضه خودرو در بورس کالا
نمادهای شستا، خودرو، مبین و نماد اخابر بیشترین تأثیر منفی در شاخص بورس تهران را داشت برترین گروههای صنعتی در بازار هفته پیش مربوط به گروه خودرویی با ارزش معاملاتی بیش از یک هزار و ۶۰۰ میلیاردتومانی بود.
فلزات اساسی و شیمیاییها به ترتیب با یک هزار و یکصد میلیارد تومان و هزار میلیارد تومان در رتبههای بعدی قرار گرفتند، در جریان معاملات هفته پیش در بازار بورس تهران بیش از ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پول حقیقیها از این بازار خارج شد که به ترتیب هفدهم اردیبهشتماه رقم ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان، هجدهم اردیبهشتماه دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و در بیستمین روز از اردیبهشتماه 1402 رقمی بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پول حقیقیها از بازار بورس اوراق بهادر تهران خارج شد.
خبرهای روز
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: «تمرکز اصلی ما در سال جاری بر تأمین مالی شرکتهای کوچک و متوسط و دانشبنیان است. هدف ما شناسایی فرصتها برای فعالان اقتصادی با فرصتهاست. بازار سرمایه ساختاری بسیار شفاف برای فعالیت اقتصادی دارد.»
احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی که در رأس هیأتی اقتصادی به عربستان سعودی سفر کرده است با استقبال مقامات این کشور ، مدیران بانک توسعه اسلامی و اعضای سرکنسولگری ایران وارد فرودگاه جده شد.
همچنین وزارت صمت ضمن تکذیب اخبار منتشرشده در فضای مجازی اعلام کرد فرآیند واردات خودروهای کرهای در حال انجام است و محدودیتی وجود ندارد.
رئیس جمهور در حکمی سیدرضا فاطمیامین، وزیر استیضاح شده و پرحاشیه صمت را بهعنوان مشاور رئیسجمهور در نظارت بر روند اجرای طرحهای تولیدی منصوب کرد.
بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران
خط روند صعودی در اندیکاتور RSI برای اهالی تکنیکالیست بازار سرمایه حائز اهمیت بالایی است.
در جریان معاملات هفته پیش در بورس اوراق بهادار شاخص بورس تهران افت بیش از ۲۶۳ هزار واحدی را تجربه کرد و شاخص بورس تهران از محدوده دو میلیون و پانصد و سی و هشت هزار واحدی تا محدوده دو میلیون و دویست و هفتاد و پنج هزار واحدی افت کرد.
اهالی تکنیکالیست بازار سرمایه معتقد هستند که هفتههای پیش اندیکاتور RSI در شاخص بورس تهران در محدودههای بیش خرید (هیجان خرید) قرار داشت و عدد ۹۵ واحدی را نشان میداد؛ اما با افت هفته گذشته این اندیکاتور با افت ۴۰ واحدی به محدودههای ۵۰ واحدی و میانهای خود رسید.
نکته مهمی که برای اهالی تکنیکالیست بازار سرمایه حائز اهمیت است خط روند اندیکاتور RSI است خط روندی که در صورت عدم حمایت در هفته جاری ممکن است که بازار سرمایه را به هیجان فروش منتقل کند و اعداد و ارقام کمتر از ۳۰ واحدی را برای این اندیکاتور به ارمغان بیاورد.
از یک سو خیلی از اهالی بازار معتقد هستند که شاخص میتواند تا محدودههای ۲۳ درصدی فیبوناچی افت داشته باشد از سویی هم مقاومت دو میلیون و ۱۶۰ هزار واحدی شاخص بورس تهران که بهعنوان مقاومت تاریخی مردادماه سال ۱۳۹۹ شناخته میشد میتواند بهعنوان یکی دیگر از سطوح حمایتی تکنیکال بازار باشد.
اما همچنان اهالی بنیادی کار بازار سرمایه معتقد هستند که بازار همچنان ارزنده است و این قیمتها فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری میانمدت و بلندمدت در بازار بورس اوراق بهادار است.
حالا باید دید که آیا شاخص بورس تهران همچنان رخ منفی به نقشه بازار خود میدهند و یا در هفته جاری شاهد بازگشت شاخص بورس تهران به اعداد و ارقام مثبت خواهیم بود.
اوضاع در شاخص هم وزن هم چندان چنگی به دل نمیزند و شاخص هم وزن با شکست مقاومت مردادماه سال ۱۳۹۹ خود از محدودههای ۵۴۰ هزار واحدی رشد بیش از ۶۳ درصدی را تجربه کرد و خود را تا محدودههای ۸۸۰ هزار واحد رساند محدودهای که بهعنوان سطح ۲۶۱ درصدی فیبوناچی موج قبلی شناخته میشد.
شاخص هم وزن در جریان معاملات هفته پیش بیش از ۱۲ درصد از ارزش خود را از دست داد و در حال حاضر در محدودههای 764 هزار واحدی در حال معامله است باید دید آیا هموزنیها به پایان راه رسیدند و بازار تمایل به خرید سهمهای بزرگ را دارد و اوضاعواحوال در نمادهای کوچک بازار همچنان با رونق همراه خواهد بود یا رویه اهالی بازار سرمایه تغییر کرده است؟
افت بیش از 12 درصدی در شاخص هم وزن از سقف اردیبهشت ماه 1402