بازار داغ آیفونهای خراب، پیامد ممنوعیت واردات/ مشتری ها ی بیشتری هر روز کلاه سرشان می رود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد ،عرضه تعداد قابلتوجهی آیفون ریپک و تعمیری در بازار موبایل تازهترین پیامد مجموعه سیاستها و ممنوعیتهای وارداتی است که از اوایل سال گذشته برای دسته خاصی از گوشیهای تلفن همراه اعمال شدهاند. مدتی است که با مسدود شدن مسیر واردات و رجیستری آیفونهای سری ۱۴ به بعد، بازار آیفونهای سری ۱۳- خصوصا مدلهای پرو و پرومکس آن- حسابی داغ شده است.
آیا امکان تشخیص وجود دارد؟
در اینجا سوالی که به ذهن میرسد آن است که چگونه میتوان این گوشیهای معیوب را تشخیص داد و از خرید آنها خودداری کرد. خوشخرام در این باره میگوید: «اساسا تمام محصولات اپل این امکان را دارند که بتوان با استعلام کد درج شده روی آنها، تاریخچه کامل آن محصول را مشاهده کرد.» با این حال محسن بهنامی، از فعالان بازار موبایل از تکنیکهای جدید کلاهبرداری در عرضه این محصولات خبر میدهد که شاید حتی کاربران آگاهتر را نیز به دام بیندازند. بهنامی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» اظهار کرد که حالا برخی فروشندگان حتی برای چنین مواردی نیز فکر کردهاند و تکنیکهای دیگری به کار میبرند. او در تشریح این مورد میگوید: «در یکی از جدیدترین حرکتهای سودجویان این بازار مشاهده میشود که پارت نامبر دستگاه روی جعبه - که با حروف MQ آغاز شده- نشان میدهد که دستگاه کاملا نو است؛ اما وقتی کد درج شده در بخش شناسنامه خود دستگاه را مشاهده کنید متوجه میشوید که این کد با ۵Q شروع شده است. این نشان میدهد که شرکت اپل هیچ گارانتی برای این دستگاه ارائه نمیدهد و دلیل ارزان بودن قیمت این فروشندگان خاص نیز معمولا همین عدم تطابق است.»
رضا خوشخرام در تشریح بازار سازمانیافته جعل و عرضه آیفونهای دست دوم در دنیا میگوید: «زمانی که برای خرید محصول به بازارهای خارجی مراجعه میکنیم، میبینیم که عرضه بستهبندی و لیبلهای فروش گوشیهای اپل برای خود، بازار مجزایی دارد و در کشوری مانند چین به راحتی میتوان آنچه را که برای عرضه یک گوشی با شمایل بستهبندی شرکتی نیاز است، تهیه کرد.» این واردکننده موبایل تاکید میکند که با این حال اکثر این گوشیهای ریفربیشد و ریپک، خیلی سریع از کار میافتند و خرید آنها هیچ صرفهای ندارد. او در ادامه تشریح میکند: «در یکی از سفرهای اخیر که برای تهیه گوشی مراجعه کرده بودیم، چند مورد از این موارد خاص ریپک و ریفربیشد شده را خریداری کردیم. با وجود آنکه این گوشیها در آنجا و زمان تست، به خوبی کار میکردند و سالم به نظر میرسیدند، اما ظرف مدت کوتاهی هر کدامشان با مشکل مواجه شدند، مثلا یکی با مشکل اسکرین مواجه شد یا فیسآیدی آن یکی از کار افتاد؛ در نتیجه تاکید میکنم که خرید چنین گوشیهایی اصلا معقول نیست و کاربر نباید در ازای اختلاف چند میلیونی در قیمت، ریسک چنین خریدی را تقبل کند.»