نیم قرن با اقتصاد ایران؛6 آذر

دولت مکلف به اصلاح ساختار صندوق‌های بیمه و بازنشستگی شد

کدخبر: ۶۱۲۱۶۳
اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:
دولت مکلف به اصلاح ساختار صندوق‌های بیمه و بازنشستگی شد

بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال 1402، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان می‌شود.

ششم آذر 1353؛ شهرداری «شرکت ساخت مترو» تاسیس می‌کند

مطالعه برای تدوین لایحه قانون متروی تهران در شهرداری شروع شد. این لایحه پس از تصویب به وسیله دولت، تسلیم پارلمان می شود. مطالعه مقدماتی پیرامون ساخت مترو تهران با همکاری شهرداری و مهندسان مشاور فرانسوی تمام شد و اکنون در صورت تامین اعتبار، شهرداری می‌تواند طرح اجرایی آن را شروع کند.

مسوولیت اجرایی طرح ساخت متروی تهران به شرکتی که طبق مقررات قانون تجارت در شهرداری تشکیل خواهد شد، واگذار می‌گردد.

ششم آذر 1363؛ ویژگی اقتصاد پیش از انقلاب حاکم نبودن عدالت است

مهندس بهزاد نبوی، وزیر صنایع سنگین در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران حضور یافت و پیرامون مسائل اقتصادی کشور، وضع اقتصادی کشورمان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی و ویژگی‌های یک اقتصاد سالم و خوداتکا مطالبی بیان کرد.

وی گفت: مسائل اقتصادی کشور در حال حاضر از مشکل‌ترین و پیچیده‌ترین مسائل کشور به شمار می‌رود و حل معضلات ناشی از آن همواره موردنظر مسوولان کشور بوده است.

وی به ذکر ویژگی های اقتصاد قبل از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: دو قطبی بودن جامعه و تقسیم آن به دو قشر مرفه و فقیر، وابستگی کامل و همه‌جانبه کشور به خارج تک‌پایه بودن اقتصاد و داشتن فرهنگ مصرفی از ویژگی‌های اقتصاد رژیم گذشته است.

وی افزود: یکی از ویژگی های اقتصاد ما پیش از پیروزی انقلاب اسلامی این بود که یک اقتصاد دوقطبی داشتیم، عدالت در جامعه حاکم نبود. یک جا تمرکز قدرت و ثروت و یک جا تمرکز فقر و محرومیت و شاید یکی از مهم‌ترین انگیزه‌هایی که جامعه را به انقلاب اسلامی کشید، همین قطبی بودن و مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی در جامعه بود.

وی در مورد اقتصاد کشور در بعد از انقلاب اسلامی گفت: طوفان انقلاب اسلامی عده زیادی از سرمایه‌داران کلان در جامعه را فراری داد و از بین برد و در جهت حل مساله دوقطبی بودن جامعه تاکنون به دلیل گرفتاری‌ها و عدم‌تدوین قوانین لازم و جامع راه‌حل اساسی مداومی ارائه نشده است هرچند توسط شورای انقلاب و بعد از آن در این رابطه قوانینی به تصویب رسید.

طهماسب مظاهری، سرپرست بنیاد مستضعفان شد

آقای طهماسبی مظاهری، دیروز طی حکمی ازسوی مهندس میرحسین موسوی، نخست‌وزیر به سمت معاون نخست‌وزیر و سرپرست بنیاد مستضعفان منصوب شد.

در این حکم اظهار امیدواری شده است که با اتکای به خداوند بزرگ و به کارگیری نیروهای متعهد، آقای مظاهری در جهت خدمت به مستضعفان موفق باشد.

ششم آذر 1373؛ قانون جدید سرمایه‌گذاری خارجی در ایران بزودی اجرا می‌شود

رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در کراچی اعلام کرد: درآمد نفتی ایران در سال جاری به 14 میلیارد دلار خواهد رسید، درحالی‌که سال گذشته حدود 11 میلیارد دلار بود.

دکتر نوربخش میزان تورم ایران در سال‌جاری را 20 درصد اعلام کرد و افزود: نرخ تورم سال گذشته 30 درصد بود.

وی تصریح کرد: برنامه جذب سرمایه‌گذاری‌های مشترک خارجی به شدت دنبال می‌شود و خصوصی‌سازی در ایران از اهداف اصلی اقتصاد کشور است.

نوربخش گفت: به زودی قانون جدیدی برای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران، نحوه حمایت از آن و انتقال سودهای حاصله بدون هیچ محدودیتی اجرا می شود.

ششم آذر 1393؛ دولت مکلف به اصلاح صندوق‌های بیمه و بازنشستگی شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف به اصلاح ساختار صندوق‌های بیمه و بازنشستگی کردند.

نمایندگان مجلس ماده 38 طرح الحاق موادی به قانون تنظیم مقررات مالی دولت را تصویب و دولت را مکلف کردند در راستای ایجاد ثبات، پایداری و تعادل بین منابع و مصارفصندوق‌های بیمه و بازنشستگی نسبت به اصلاح ساختار این صندوق‌ها اقدام کند.

کاهش وابستگی این صندوق‌ها به کمک از محل بودجه عمومی دولت به استثنای سهم قانونی دولت در حق بیمه از طرق مختلف ازجمله تنظیم عوامل موثر بر منابع و مصارف صندوق‌ها منطبق بر محاسبات بیمه‌ای، کاهش حمایت‌های غیربیمه‌ای صندوق‌ها و انتقال آن به نهادهای حمایتی، تقویت سازوکارهای وصول به موقع حق بیمه‌ها و تقویت فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سودآور با اولویت سرمایه‌گذاری در بازار پول و سرمایه به نحوی که سود سرمایه‌گذاری موردنظر کمتر از سود اوراق مشارکت بانکی نباشد، ازجمله اصولی است که دولت در اصلاح ساختار این صندوق‌ها باید آن را رعایت کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید