دولت از افزایش قیمت زمین جلوگیری میکند
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.
در سال 1402، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان میشود.
24 آذر 1353؛ دولت از افزایش قیمت زمین جلوگیری میکند
کمیسیون بودجه به اعتبارات برنامه خانهسازی دولت رسیدگی کرد و در این جلسه پیرامون تعدیل نرخ زمین و اجاره واحدهای مسکونی بحثهایی صورت گرفت.
در این کمیسیون گفته شد دولت صرفنظر از اعطای وام و کمک به بخش خصوصی و شرکت های تعاونی مسکن، رأسا 300 هزار واحد مسکونی میسازد و به این منظور در لایحه بودجه برای سالجاری 4200 میلیون تومان و برای سال آینده 6800 میلیون تومان اعتبار پیشبینی شده است.
در جلسه دیروز اعضای کمیسیون گفتند میزان اجاره مسکن باید تعدیل شود و برای بهبود وضع مسکن و جلوگیری از زمینخواری، تدوین یک لایحه تازه ضرورت دارد.
به علاوه پیشنهاد شد با اجرای ضوابطی دولت صاحبان زمین بایر را مکلف سازد ظرف پنج سال اقدام به ساخت کنند تا از این طریق در قیمت زمین تعدیل به وجود آید.
همایون جابر انصاری، وزیر مسکن و شهرسازی در توجیه هدفهای اعتبارات مسکن تاکید کرد دولت به استناد مقررات از افزایش قیمت زمین جلوگیری میکند و مقررات مزاحم در امر خانهسازی را لغو خواهد کرد.
ایران سالانه یک میلیون اتومبیل تولید خواهد کرد
آقای هوشنگ انصاری، وزیر امور اقتصادی و دارایی قبل از عزیمت به اروپا در کمیسیون بودجه پیرامون سیاستهای سرمایهگذاری در کشورهای مختلف، آینده روابط با کشورهای عضو بازار مشترک و پیشبینی افزایش درآمد سرانه در ایران مطالبی عنوان کرد و گفت: ایران در سال 1368 سالیانه بیش از یک میلیون اتومبیل تولید میکند و اجبارا نیاز به بازارهایی برای فروش و صدور تولیدات صنعتی پانزده سال آتی کشور خواهد بود که از هماکنون در جستوجوی این بازارها هستیم.
انصاری در زمینه پرداخت وامهای خارجی گفت: تمام وامهایی که به کشورهای مختلف داده میشود، از طرف وامگیرندگان بازپرداخت میشود بنابراین از این طریق ایران ضرری نخواهد کرد.
24 آذر 1363؛ مهندس موسوی: هیچ کس مجاز نیست که در برابر فساد اداری گذشت کند
مهندس موسوی، نخستوزیر در جمع استانداران با اشاره به پیوند و رابطه عمیق دولت با مردم و نقش این پیوند در حل مشکلات مختلف انقلاب از جمله جنگ تحمیلی اظهار کرد: هر دولتی که اسم جمهوری اسلامی را یدک میکشد، باید واقعا خدمتگزار مردم باشد و مردم ما باید نشانههای چنین رویهای را در سیاستهای ما و نحوه برخورد مسوولین با خودشان مشاهده کنند.
نخستوزیر ضمن تاکید بر لزوم مقابله با فساد اظهار کرد: نظام ما باید خشنترین چهره را در مقابل فساد خصوصا فساد اداری داشته باشد.
وی خطاب به استانداران تاکید کرد: به عنوان یک سیاست به هیچ وجه نباید در مقابل فساد اداری گذشت داشته باشید.
24 آذر 1383؛ محور اصلی برنامه چهارم، اقتصاد مدیریت شده است
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: آنچه که در برنامه چهارم توسعه بیشتر مورد توجه قرار گرفت، اقتصاد مدیریتشده است.
حمیدرضا برادران شرکا افزود: هنگامی که ما برنامه 5 ساله را فراهم میکردیم، از طرف برخی کارشناسان سوال شده بود که مبنای تئوریک برنامه چیست؟ او ادامه داد: آنچه که در این برنامه اساس کار قرار گرفت، نه انتقاد مطلق از اقتصاد دولتی بود و نه انتقاد از اقتصاد بازار بلکه برنامه مبتنیبر تعامل اقتصادی و بازار است.
معاون رئیسجمهوری گفت: اصولا دعوای بین دولت و بازار امری منسوج شده است و به طور مثال در چین به نوعی اقتصاد آزاد وجود دارد.
ایران با چین، هند و عربستان در صنعت پتروشیمی همکاری میکند
مهندس بیژن زنگنه، وزیر نفت گفت: ایران از حضور و مشارکت برخی کشورها ازجمله چین و هند در صنایع پتروشیمی کشور استقبال میکند.
زنگنه در حاشیه مراسم گشایش سومین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست، با بیان اینکه مذاکره با شرکتهای چینی و هندی بهمنظور مشارکت آنها در صنعت پتروشیمی ایران ادامه دارد، افزود: در حال حاضر گفتوگو با شرکتهای عربستان سعودی، سوئد و برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز در این زمینه در جریان است.
سمند اتوماتیک به بازار عرضه میشود
سمند اتوماتیک تا 6 ماه آینده تولید و به بازار خودروی کشور عرضه خواهد شد.
منوچهر منطقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو افزود: این خودرو که نخستین سری آن خرداد 84 به بازار عرضه می شود، براساس نیاز و تنوع بازار داخلی و خارجی طراحی شده است.
24 آذر 1393؛ برگزاری انتخابات هیاتمدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و کانادا
انتخابات هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و کانادا برگزار شد.
علامیر محمدصادقی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کانادا سیاست نادرست دولت کانادا را عامل اصلی تیرگی روابط بین دو کشور ارزیابی کرد و گفت: پس از بسته شدن سفارت کانادا در تهران دیپلماتهای مقیم کانادایی نارضایتی خود را از این تصمیم اعلام کردند اما با سیاست دوستانه و صلحطلب نظام جمهوری اسلامی اتاقهای مشترک فعالیت خود را ادامه دادند.
در ادامه این نشست کاندیداها به معرفی خود پرداختند و در پایان رایگیری آقایان علامیر محمدصادقی، فریبرز حقیقیطلب، شاهین شیشی، اسدا... عسکراولادی، محسن خلیلی، سیدنوید هدایتی و ایرج حسابی و محمد قناویزی به عنوان اعضای جدید هیات مدیره و جعفر مغرور و ابوالقاسم رامین موید به عنوان اعضای علیالبدل و حمزهنژاد بهعنوان بازرس اصلی و ظهیری بازرس علیالبدل انتخاب شدند.