طرح هدایت نقدینگی بهسوی کارهای تولیدی تهیه می شود
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.در سال 1402، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان میشود.
16 بهمن 1353؛ نان ماشینی از تیرماه در تهران توزیع میشود
نان ماشینی از اول تیرماه آینده در تهران تولید و عرضه میگردد. تعداد کارخانههای تولیدی نان ماشینی و بربری که قرار است از تیرماه سال آینده در تهران شروع به کار کند از 4 واحد به 8 واحد افزایش یافت.
به این ترتیب از تیرماه آینده تا آخر سال به تدریج 8 کارخانه نان ماشینی با ظرفیت تولید روزانه 192 تن نان بربری در تهران شروع به کار و تولید خواهد کرد.
مطالعات و بررسی تولید سایر نانهای ماشینی از قبیل سنگک، تافتون و لواش ادامه دارد و گفته میشود که علاوهبر تولید نان ماشینی بربری، نان سنگک و لواش و تافتون ماشینی نیز با کیفیت و کمیت این قبیل نانها که در حال حاضر به صورت سنتی پخته می شوند، تولید خواهد شد.
مصرف انواع نان سنتی ایران در تهران فعلا روزانه حدود 1600 تن و در سراسر ایران روزانه 14 هزار تن است.
16 بهمن 1363؛ طرح هدایت نقدینگی بهسوی کارهای تولیدی تهیه می شود
شورای اقتصاد عصر دیروز به ریاست میرحسین موسوی، نخستوزیر تشکیل جلسه داد.
در این جلسه پس از گزارش سرپرست بنیاد مستضعفان پیرامون امکان تولید آب سیب سریعا توسط بنیاد مستضعفان تهیه و خط تولید آن با حداکثر توان راهاندازی و توسعه یابد.
در این جلسه همچنین گزارشی از سیاستهای پولی سال 62 و پیشنهادات مربوط به سیاستهای پولی در سال 64 توسط رئیسکل بانک مرکزی تقدیم شورای اقتصاد شد که با توجه به موفقیت دولت در کاهش رشد نقدینگی بخش خصوصی و کاهش رشد تورم در سال 63 نسبت به سال 62 مقرر شد سیاستهای لازم جهت هدایت نقدینگی بخش خصوصی بهسوی کارهای تولیدی و بهمنظور بالا بردن تولید ناخالص ملی بهصورت طرحی از سوی سیستم بانکی کشور تهیه و برای تصمیمگیری به شورای اقتصاد ارائه شود.
تکلیف 180 هزار خانواده دریافتکننده زمین روشن میشود
مشکل 180 هزار خانواده که در اوایل پیروزی انقلاب از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی زمین دریافت داشتهاند، حل میشود.
براساس مصوبه مجمع عمومی سازمان زمین شهری که به ریاست وزیر مسکن و شهرسازی تشکیل شد، مشکلات ناشی از دریافت زمین از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای 180 هزار خانواده حل میگردد.
در این مجمع نسبت به موارد زیر اتخاذ تصمیم شد:
1- پرونده کسانی که قبل از 59.2.31 از بنیاد مسکن زمین دریافت داشتهاند جهت عقد قرارداد لازم به سازمان زمین شهری ارسال میگردد.
2- چنانچه اراضی مذکور دارای مالک باشند، بنیاد نسبت به خرید و تملک آن اراضی اقدام مینماید.
3- در جهت حل مشکل مالکان این گونه اراضی نیز در جلسه فوقالذکر تصمیماتی اتخاذ شد.
4- در مورد کسانی که بعد از تاریخ یادشده از بنیاد مسکن زمین دریافت داشتهاند مقرر شد موضوع توسط بنیاد مسکن بررسی و با واجدین شرایط تا در نظر گرفتن ضوابط مربوطه قرارداد لازم تنظیم شود.
5- در مورد کسانی که از دفتر خانهسازی برای مستضعفین زمین گرفتهاند در صورتی که پس از بررسی بنیاد مسکن واجد شرایط شناخته شوند، اقدام لازم به عمل خواهد آمد.
براساس این مصوبه مشکل 180 هزار خانوادهای که از این طریق زمین دریافت کردهاند و تاکنون بلاتکلیف بودهاند، مرتفع می شود.
16 بهمن 1393؛ قاچاق 2 میلیارد دلاری پوشاک به کشور
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از دومین نمایشگاه تخصصی پوشاک ایران که به صورت همزمان با نمایشگاه ترکیه برگزار شود، با اشاره به آمار قاچاق پوشاک به کشور گفت: براساس آمار منتشرشده طی 9 ماه منتهی به آذرماه امسال پیش از 2 میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور شد که این به زیان تولیدکنندگان داخلی است.
وی یادآور شد: ترکیه سالانه 18 میلیارد دلار صادرات پوشاک دارد و این نشان از بازاریابی و حضور این کشور در بازارهای دنیا دارد.