ناوگان عمومی در آستانه فرسودگی کامل/ خودروسازان تمایلی به طرحهای جایگزینی ندارند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمود شریفی شریف رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده گفت: تقریبا از سال ۸۵ اسقاط و بازیافت خودروهای فرسود آغاز شد و در سال ۹۳ به اوج خود رسید به طوری که ۳۳۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد.
او گفت: از زمانی که واردات خودرو ممنوع شد ما شاهد افت شدید اسقاط خودرو بودیم به طوری که ما در سال ۱۳۹۸ ما شاهد اسقاط ۷ هزار دستگاه خودرو بودیم.
او بیان کرد: همچنین در سال ۹۹ چیزی بالغ بر ۱۳ هزار دستگاه سال ۱۴۰۰ هم ۵۰۰ هزار دستگاه و سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد.
مشهدی شریف افزود: براساس قانون ساماندهی صنعت خودرو متولی اسقاط خودرو از وزارت راه به صمت سپرده شد و در سال گذشته ۷۰ هزار خودرو اسقاط شد که مجموع اسقاط خودرو در سال گذشته ۲۵ درصد نسب به سالهای گذشته افزایش اسقاط داشته ایم، براساس قانون ساماندهی صنعت خودرو دولت موظف بود که ظرف ۳ ماه آیین نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تصویب و ابلاغ کند.
او بیان کرد: امیدواریم زیر ساخت اسقاط آیین نامه خودروهای فرسوده انجام شود به طوری که امسال به رکوردهای بالاتری برسیم.
مشهدی شریف گفت:خودروسازان عملا تمایلی به طرحهای جایگزینی خودرو ندارند یا موعد فراخوان خودرو را یکسال دیگر برای مشتری میزنند تا این خودرو افزایش قیمت پیدا کند عملا با این کار متقاضی توان پرداخت قیمتهای بالا را ندارد و مشتری منصرف میشود.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده اضافه کرد:تعداد اتوبوسهای تولید شد در سال گذشته آنقدر تعداد کمی داشت که قابل مقایسه نیست همچنین تعداد تولید اتوبوس در داخل کشور در طول سال کمتر از هزار دستگاه است
مشهدی شریف گفت: برای تولید خودروهای داخلی ۱.۵ درصد قیمت خودرو و برای خودروهای وارداتی هم ۵ درصد باید به این صندوق پرداخت شود این صندوق توسعه صنعت در حال حاضر حدود ۶ همت موجودی دارد و اولویت پرداخت تسهیلات با خودروهای عمومی و موتور سیکلت است به طوری که دولت موظف است ظرف ۳ ماهه آینده مبالغی که در این صندوق جمع آوری شده را به نوسازی و واردات اتوبوس اختصاص دهد به طوری که امیداوریم این صندوق بخشی از مشکلات را حل کند.