مصرف سالانه لاستیک در کشور مشخص شد؟
به گزارش اقتصادنیوز روزنامه همشهری نوشت:امسال اما پیشبینی میشود ظرفیت تولید لاستیک افزایش پیدا کند و بخش عمده نیاز بازار از محل تولیدات داخل تامین شود.
سخنگوی انجمن صنعت تایر با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال 20درصد افزایش تولید داشته باشیم به همشهری میگوید: ما برنامهریزی کردهایم امسال، هم در تولید لاستیک سواری و هم باری افزایش تولید داشته باشیم.
برنامهریزی برای تولید 30میلیون حلقه لاستیک
مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنعت تایر با بیان اینکه در سال جدید پیشبینی میشود تقاضا برای لاستیک رشد کند و به حدود 26میلیون حلقه برسد، میگوید: «طبق وعدههای خودروسازان قرار است امسال خودروهای جدید وارد بازار شوند و از آنجا که هر خودروی جدیدی به 5حلقه تایر نیاز دارد، اگر در مجموع در سالجاری یکمیلیون خودرو تولید شود، ما باید 5میلیون حلقه لاستیک مازاد بر نیاز تولید کنیم؛ بر همین اساس ما برنامهریزی کردهایم که تولید تایر به 30میلیون حلقه برسد که ازاین تعداد 25میلیونو500هزار حلقه لاستیک سواری خواهد بود.»
سخنگوی انجمن صنعت تایر با تأکید بر اینکه برنامه تایرسازان این است که روند واردات و تولید لاستیک در کشور معکوس شود، توضیح میدهد: «تا 2سال پیش یکسوم نیاز به لاستیک در کشور از طریق تولیدات داخل و دوسوم هم از طریق واردات تامین میشد، امسال اما برای تولید تایرهای سواری ما ظرفیتمان را حداقل در 6ماهه اول بالغ بر 40هزار تن افزایش خواهیم داد و این برنامه برای تولید تایرهای باری هم وجود دارد و اگر ارز کافی بموقع به تایرسازان تخصیص یابد، قرار است تا آخر سال دوسوم نیاز کشور در داخل تولید و یکسوم از طریق واردات تامین شود.»
300میلیون یورو ارز موردنیاز تایرسازان
التهابات بازار لاستیک در سال گذشته به مشکلات ارزی تولیدکنندگان برای تهیه مواداولیه مربوط میشد که کاهش عرضه را بهدنبال داشت. امسال طبق صحبتهای رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران، صنعت تایر به 300میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.
جمال میرزایی اوایل اردیبهشت جاری در صحبت با یکی از خبرگزاریها عنوان کرد: «سیاستهای ارزی برای صنعت تایر تاکنون از سوی وزارت صمت مشخص نشده و تایرسازان پیگیر تامین ارز برای خرید مواداولیه هستند. صنعت تایر در سالجاری 300میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.»
سخنگوی انجمن صنعت تایر هم با بیان اینکه بدون حمایت مسئولان بالادستی نمیشود تولید را پیش برد، میگوید: «سال گذشته مشکلات مربوط به انتقال ارز به طرفهای خارجی در 6ماه اول سال باعث افت تولید شد و ما نتوانستیم اهدافمان را محقق کنیم و درحالیکه ظرفیت افزایش تولید را داشتیم توانستیم مشابه سال قبل تولید کنیم.»
مصطفی تنها با تأکید بر لزوم تسریع در حل مشکل تامین ارز مواداولیه میافزاید: «امسال درصورتی که ارز بموقع تخصیص یابد، آمادگی افزایش تولید را داریم، اما متأسفانه از ابتدای سال تاکنون برخی مشکلات در تامین ارز پدید آمدند که امیدواریم موقتی باشند و سریع رفع شوند و مسئولان اجازه ندهند مشکلات سال گذشته پیش بیاید؛ چراکه اگر ارز موردنیاز تولیدکننده همین امروز هم تامین شود، تا مواداولیه خریداری شود و به کارخانه برسد و تبدیل به محصول شود، زمان میبرد.»
خواسته تایرسازان: اصلاح قیمت
افزون بر تامین بموقع ارز مواداولیه، اصلاح و بهروزرسانی قیمت تایر از خواستههای تایرسازان است. در همین رابطه، انجمن صنعت تایر اواخر فروردینماه طی نامهای به وزیر صنعت خواستار افزایش قیمت لاستیک شد.
این درخواست مورد موافقت قرار گرفت و نرخ تایرهای رادیال سواری از اردیبهشتماه جاری بهطور میانگین 20درصد افزایش پیدا کرد. سخنگوی انجمن صنعت تایر با بیان اینکه در سال گذشته یکی از علل پدیدآمدن مشکل در تامین تایرهای سواری بهخصوص در رینگ پرمصرف 13قیمتگذاری نامناسب محصولات این گروه بود، میافزاید: «قیمتگذاری دستوری به ضرر تولیدکنندگان است و با این وضعیت انگیزهای برای افزایش تولید در این بخش باقینمیماند. برای همین امسال هم خواسته ما این است که یا تورم مهار شود یا به تولیدکنندگان اجازه داده شود متناسب با تورم و افزایش قیمت نهادهها در قیمت محصولات خود بازنگری کنند تا بتوانند بموقع نیاز کشور را در تایر سواری برطرف کنند.»