دولت پزشکیان این مشکل بزرگ کشور را پذیرفت
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه هم میهن نوشت:جامعه ما با ناترازیهای گوناگونی مواجه است؛ ولی این ناترازیها متفاوت هستند.
بدترین ناترازی در مدیریت و نیروی انسانی بود. افرادی عهدهدار امور بودند که حتی ناتوان از فهم مسئله بودند، چه رسد که بخواهند آن را حل کنند. ولی کسی به روی خود نمیآورد. این ناترازی خود را به موضوعاتی منتقل کرد که دیگر قابلکتمان نبود و نیست. بدترین آن ناترازی انرژی است.
تقریباً در هر چهار حامل اصلی انرژی یعنی برق، گاز، بنزین و گازوییل دچار ناترازی هستیم؛ ولی هیچگاه نخواستیم چنانکه شایسته است آن را طرح و حل کنیم. برای حل آنها به واردات بنزین مشغول شدیم. یا به استفاده از سوخت مازوت و آلوده کردن هوا و افزایش بیماریها و یا قطع برق و گاز کارخانجات و کاهش تولید و افزایش بیکاری و... انواع ترفندهای دیگر را پیشه کردیم.
اکنون دولت پزشکیان بهدرستی پذیرفته که مشکل وجود دارد و جدی هم هست. لذا دستور به حذف مصرف سوخت مازوت داده است. طبیعی است که نتیجه آن نیز قطع برق خواهد بود. از سوی دیگر، دستور قاطع و سریع به رفع موانع سرمایهگذاری در صنعت برق داده شده است.
تردیدی نیست که اینها گامهای کوچک و اولیهای است که باید برداشته میشد. رفع اساسی ناترازی حاملهای انرژی را با این اقدامات نمیتوان حل کرد. چالشهای صنعت انرژی بسیار فراتر از مسئله ناترازی عرضه و تقاضا بوده و این ناترازی تنها نمود ظاهری مجموعهای پیچیده از مشکلات درهمتنیده است که ریشه در ساختار معیوب نظام حکمرانی انرژی دارد، و در مرکز این چالشها، پارادایم نادرست وابستگی دولت به درآمدهای نفتی و تداخل وظایف حاکمیتی و تصدیگری قرار دارد که به تولید غیرصیانتی از مخازن نفت و گاز، ضعف در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، بازدهی پایین نیروگاهها، و ناکارآمدی در مصرف انرژی منجر شده است.