کاهش 84 درصدی ارزش صف‌های خرید در بازار سهام؛

دلار، بورس را با خود پایین کشید

کدخبر: ۳۷۱۶۸۷
در معاملات روز شنبه بورس، ارزش سهام اغلب شرکت‌های بزرگ صادرکننده کاهش یافت تا عامل اصلی ریزش 28 هزار واحدی شاخص بورس باشد.
دلار، بورس را با خود پایین کشید

به گزارش اقتصادنیوز، شاخص کل بورس تهران در 15 دقیقه ابتدایی 16 هزار واحد ریزش کرد اما پس از آن از شدت ریزش شاخص کاسته شد به طوری که تا ساعت 11 و 15 دقیقه 9 هزار واحد دیگر نزول کرد و از این ساعت تا پایان معاملات 3 هزار واحد ریزش کرد تا در مجموع شاخص کل 28 هزار واحد کاهش یابد و در رقم یک میلیون و 262 هزار واحد بایستد.

پیش گشایش امیدوارکننده

در پیش گشایش ارزش صف‌های خرید یک هزار و 285 میلیارد تومان بود. نمادهای خودور (ایران خودرو)، خساپا (سایپا) و وبملت (بانک ملت) بیشترین صف خرید را داشتند. افزایش تقاضا در پیش گشایش، فعالان بازار را به رشد شاخص امیدوار کرده بود. همچنین ارزش صف‌های فروش یک هزار و 998 میلیارد تومان بود. نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و وملی (هلدینگ گروه صنعتی ملی) بیشترین صف فروش را پیش از ساعت 9 صبح داشتند.  

در پایان معاملات ‌شنبه، شاخص کل بورس تهران با ریزش 2.18 درصدی در رقم یک میلیون و 262 هزار واحد ایستاد. شاخص کل هم‌وزن نیز با ریزش 3 هزار و 364 واحدی ،  371 هزار و 520 واحد را ثبت کرد. شاخص کل فرابورس نیز با افت 273 واحدی به 15 هزار و 891 واحد رسید.

فولاد (فولاد مبارکه)، فملی (ملی صنایع مس ایران)، کگل (معدنی و صنعتی گل‌گهر)، کچاد (معدنی و صنعتی چادرملو)، پارس (پتروشیمی پارس)، شتران (پالایش نفت تهران) و وغدیر (سرمایه‌گذاری غدیر) نمادهای قرمزرنگ بازار ‌شنبه بودند که بیشترین اثر را بر شاخص داشتند.

روند ساعتی شاخص بورس

کاهش 84 درصدی ارزش صف‌های خرید

پس از رشد 26 هزار واحدی شاخص بورس در روز چهارشنبه، در روز شنبه بورس با کاهش شدید تقاضا همراه بود. ارزش صف‌های خرید در پایان معاملات امروز 263 میلیارد تومان بود که نسبت به روز چهارشنبه 84 درصد کاهش نشان می‌دهد. ارزش صف‌های فروش بورس نیز 4 هزار و 728 میلیارد تومان بود که رشد 25 درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته داشت.

خروج 833 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس

پس از مثبت شدن خالص پول حقیقی وارد شده به بازار در روز چهارشنبه، بورس در روز شنبه باز هم شاهد خروج پول‌های حقیقی بود. در معاملات روز ‌شنبه بازار سرمایه، خالص پول حقیقی خروجی 833 میلیارد تومان بود. بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای وشهر (بانک شهر)، آریا (پلیمر آریا ساسول)، و قنیشا (قند نیشابور) اختصاص داشت.

امروز در سمت تقاضا، 71 درصد خریدها توسط معامله‌گران حقیقی و 29 درصد توسط معامله‌گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 90 درصد فروش‌ها توسط معامله‌گران حقیقی و 10 درصد توسط حقوقی‌ها انجام شد.

پیشتازی خودرویی‌ها و بانکی‌ها

بیشترین حجم معاملات بازار به نماد خودرو (ایران خودرو) اختصاص داشت، در معاملات بازار امروز تعداد یک میلیارد و 896 میلیون و 370 هزار و 345 سهم این شرکت معامله شد. پس از خودرو، خساپا (سایپا)، وبصادر (بانک صادرات)، وبملت (بانک ملت) و خگستر (گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو) در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

بیشترین ارزش معاملات بازار نیز به نماد خودرو (ایران خودرو) تعلق داشت که رقمی معادل 634 میلیارد و 481 میلیون تومان بود. پس از خودرو، خساپا (سایپا)، وبملت (بانک ملت)، وبصادر (بانک صادرات)، و وسپهر (سرمایه‎‌گذاری مالی سپهر صادرات) به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را داشتند.

صنایع قرمزرنگ

در معاملات امروز بیشترین ریزش قیمت در میان شرکت‌های بورسی به صنعت «فلزات اساسی» اختصاص داشت که به طور متوسط 4.28 درصد افت قیمت داشتند. فخوز (فولاد خوزستان)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و فولاد (فولاد مبارکه) شرکت‌های بزرگ این گروه هستند که بیشترین کاهش ارزش بازار را ثبت کردند.

در میان شرکت‌های بازار فرابورس نیز گروه «محصولات شیمیایی»  به طور میانگین 3.99 درصد کاهش قیمت داشتند. نمادهای آریا (پلیمر آریا ساسول)، مارون (پتروشیمی مارون) و شگویا (پتروشیمی شهید تندگویان) شرکت‌های بزرگ این گروه هستند که همگی با افت قیمت مواجه شدند.

واکنش بورس

کارشناسان علت اصلی ریزش شاخص بورس در روز شنبه را ادامه روند نزولی قیمت ارز می‌دانند. گفته می‌شود بسیاری از سهم‌های شاخص ساز و موثر بر روند بازار وابسته به نرخ ارز هستند که با کاهش قیمت دلار ارزش بازار آن‌ها نیز کاهش یافته است. در نتیجه می‌توان نزول شاخص بورس در اولین روز هفته را واکنش بازار سهام به قیمت ارز تلقی کرد.

آمار معاملات 17 آبان

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید