رکورد زنی بورس در هفته سوم آبان
به گزارش اقتصادنیوز، در پیش گشایش بورس، 13 درصد نمادها صف خرید و 51 درصد نمادهای بازار صف فروش داشتند. تعداد نمادهای صف خرید 101 نماد بود که ارزش آن 793 میلیارد تومان بود. همچنین360 نماد صف فروش داشتند که ارزشی معادل هزار و 414 میلیارد تومان داشت. نمادهای ولپارس (لیزینگ پارسیان)، خپارس (پارس خودرو) و حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) بیشترین صف خرید را داشتند در سمت عرضه بازار، نمادهای وملی (هلدینگ گروه صنعتی ملی)، ثشاهد (سرمایه گذاری شاهد) و کحافظ (کاشی و سرامیک حافظ) بیشترین صف فروش را داشتند.
شاخص کل بورس تهران در 10 دقیقه ابتدایی 4 هزار واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و 215 هزار واحد رسید و سپس روندی نزولی را در پیش گرفت و به در ساعت 10 و 20 دقیقه به کمترین مقدار روز یعنی رقم یک میلیون و 210 هزار واحد رسید. اما در دو ساعت پایانی معاملات، شاخص بورس روندی صعودی و در نهایت در پایان معاملات روز چهارشنبه شاخص کل در رقم یک میلیون و 221 هزار واحد ایستاد.
بازگشت به سنت چهارشنبههای سبز
در پایان معاملات چهارشنبه بازار سهام، 169 نماد رشد قیمت داشتند و 259 نماد کاهش قیمت داشتند، با این حال شاخص کل بورس تهران با رشد 9 هزار واحدی در رقم یک میلیون و 221 هزار واحد ایستاد. شاخص کل هموزن نیز با رشد اندکی 106 واحدی ، رقم 364 هزار و 991 واحد را ثبت کرد. شاخص کل فرابورس نیز با رشد اندک 79 واحدی به 15 هزار و 594 واحد رسید.
فملی (ملی صنایع مس ایران)، کگل (معدنی و صنعتی گلگهر)، فولاد (فولاد مبارکه) و کچاد (معدنی و صنعتی چادرملو) نمادهای سبزرنگ تاثیرگذار بر شاخص بودند.
بازدهی هفتگی
شاخص کل در روز چهارشنبه نسبت به روز مشابه هفته پیش حدود 70 هزار واحد پایینتر قرار گرفته است و بازدهی هفتگی آن منفی 5.6 درصد است. شاخص کل هم وزن نیز نسبت به روز مشابه هفته پیش 2.6 درصد کاهش یافته است.
بالاترین رقم ارزش معاملات خرد در ماه آبان
در معاملات چهارشنبه، ارزش معاملات کل بازار سهام 10 هزار و 157 میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته کاهش اندک یک درصدی را نشان میهد. اما ارزش معاملات خرد با افزایش 18 درصدی نسبت به روز گذشته به 7 هزار و 633 میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم از ابتدای آبان ماه تا به امروز است. این خبر می تواند برای باقی ماندگان در بازار امیدوار کننده باشد با افزایش ارزش معاملات عمق بازار افزایش می یابد حتی برخی می گویند افزایش ارزش معاملات خرد نوید کاهش اشتیاق برای خروج از بورس می تواند باشد. از این رو معامله گران این رکورد را برای سهامداران خبر خوبی می دانند به خصوص که در دو روز اخیر روند افزایش ارزش معاملات صعودی بوده است.
کاهش سرعت خروج پول از بازار
در معاملات روز چهارشنبه بازار سرمایه، برای پنجمین روز پیاپی بورس با خروج پولهای حقیقی مواجه بود. خالص پول حقیقی خروجی 233 میلیارد تومان بود. بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای وبصادر (بانک صادرات)، اعتماد (صندوق سرمایهگذاری اعتمادآفرین پارسیان)، بنو (بیمه تجارت نو)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) اختصاص داشت.
امروز در سمت تقاضا، 85 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 15 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 88 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 12 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
صفهای خرید بر قله ارقام هفته
بورس تهران در روز چهارشنبه شاهد رشد 139 درصدی ارزش صفهای خرید نسبت به روز گذشته بود. امروز ارزش صفهای خرید به رقم هزار و 6 میلیارد تومان بالغ شد که بالاترین رقم در یک هفته گذشته است.
صفهای فروش در قعر ارقام هفته
همچنین برای سومین روز پیاپی بورس با کاهش عرضه همراه بود. ارزش صفهای فروش در پایان معاملات امروز 2 هزار و 92 میلیارد تومان بود که نسبت به دیروز 19.7 درصد کاهش نشان میدهد. ارزش صفهای فروش چهارشنبه پایینترین رقم در یک هفته گذشته است.
خودروییها در صدر جدول معاملات
بیشترین حجم معاملات بازار به خودرو (ایران خودرو) اختصاص داشت، در معاملات بازار امروز تعداد یک میلیارد و 620 میلیون و 136 هزار و 602 سهم این شرکت معامله شد. پس از ایران خودرو، وبصادر (بانک صادرات)، خگستر (گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو)، وپارس (بانک پارسیان) و وبملت (بانک ملت) در رتبههای بعدی قرار داشتند.
بیشترین ارزش معاملات بازار به نماد خگستر (گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو) تعلق داشت که رقمی معادل 284 میلیارد تومان بود. پس از ایران خگستر، شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، وبصادر (بانک صادرات)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) و شتران (پالایش نفت تهران) به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را داشتند.