بزرگان، شاخص بورس را بالا کشیدند
به گزارش اقتصادنیوز ، در معاملات روز سهشنبه شاخص کل بورس 15 هزار و 729 واحد رشد کرد و به سطح یک میلیون و 202 هزار واحد رسید.
بازگشت به کانال 1.2 میلیونی
امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل بورس صعودی شد و در نیم ساعت ابتدایی حدود 6 هزار واحد رشد کرد و پس از گذشت دو ساعت از شروع معاملات به کانال 1.2 میلیونی قدم گذاشت. در پایان معاملات شاخص کل نسبت به روز دوشنبه 15 هزار و 729 واحد صعود کرد و به سطح یک میلیون و 202 هزار و 676 واحد رسید.
شاخص هموزن نیز در پایان معاملات 169 واحد نسبت به روز گذشته بالا آمد و در رقم 427 هزار و 451 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 32 واحد رشد کرد و به رقم 17 هزار و 636 واحد رسید.
دو سمت سبز و قرمز بازار
در پایان معاملات روز سهشنبه، 87 نماد رشد قیمت داشتند که 66 نماد بورسی و 21 نماد فرابورسی بودند. همچنین 257 نماد کاهش قیمت داشتند که 167 نماد بورسی و 90 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 18 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 53 درصد بازار افت قیمت داشتند.
کاهش خروج پول حقیقی
در روز سهشنبه برای دهمین روز متوالی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم اما ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار با افت 45 درصدی به 179 میلیارد تومان کاهش یافت.
در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وپاسار (بانک پاسارگاد) تعلق داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 32 میلیارد تومان بود. پس از وپاسار، کگهر (سنگ آهن گهر زمین) و غسالم (شرکت سالمین) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
لیدرهای بازار
امروز «فولاد»، «فملی» و «فارس» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل داشتند. شستا، فخوز و وغدیر نیز در رتبههای بعدی بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص بورس قرار گرفتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس خساپا صدرنشین است و شپنا و خودرو در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز کرمان، ذوب و شگویا پرتراکنشترین نمادها هستند.
در روزی که شاخص رشد 15 هزار واحدی داشت، قیمت سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) که از غولهای صنعتی کشور است 5.95 درصد افزایش یافت و بیشترین ورود پول حقیقی بازار را ثبت کرد. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی فملی بیش از 37 میلیارد تومان بود. همچنین فملی پس از فولاد بیشترین تاثیر را در رشد شاخص داشت و به تنهایی بیش از 3 هزار واحد شاخص کل را بالا کشید. علاوه بر این فملی در پایان معاملات همچنان صف خرید داشت و پس از غگیلا و شصدف رتبه سوم جدول صفوف خرید بازار را به خود اختصاص داد. این در حالی است که قیمت جهانی مس در ماههای اخیر روند افزایشی داشته و در 2 ماه گذشته بیش از هزار دلار رشد کرده است.
کاهش ارزش صفهای بازار
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز گذشته 11 درصد کاهش یافت و در رقم 48 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز 10 درصد کاهش یافت و 4 هزار و 22 میلیارد تومان شد.
شرکت پگاه گیلان (با نماد معاملاتی غگیلا) با صف خرید 23 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غگیلا، شصدف (صنعتی دوده فام) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به کویر (فولاد کویر) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 188 میلیارد تومانی داشت. پس از کویر، بنو (بیمه تجارت نو) و سمگا (سرمایهگذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.
امروز در سمت تقاضا، 81 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 19 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 85 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 15 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
افزایش ارزش معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 10 هزار و 219 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه 45 درصد کاهش یافته است. البته این کاهش به معاملات اوراق مشارکت برمیگردد و ارزش معاملات بورس هزار و 220 میلیارد تومان معادل 38 درصد افزایش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 50 درصدی نسبت به روز گذشته به رقم 4 هزار و 264 میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم در 10 روز معاملاتی گذشته از 24 فروردین به این سو است.
سایپا صدرنشین جدول معاملات
در معاملات امروز خساپا (خودروسازی سایپا) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 222 میلیارد تومان بود.
پس از سایپا، شپنا بیشترین ارزش معاملات را داشت و فولاد رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن فملی و ایران خودرو در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
در جدول حجم معاملات امروز نیز سایپا با تعداد یک میلیارد و 143 میلیون و 859 هزار و 121 سهم در صدر قرار گرفته است. نماد کرمان در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به ایران خودرو تعلق داشت. خبهمن (خودروسازی بهمن) و خگستر (گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو) نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.