عقب‌گرد ۳ ماه بازار سهام /شاخص تا کجا پائین می‌آید؟

کدخبر: ۴۵۱۱۷۸
شاخص بورس دیروز به نزدیکی 25 هزار واحدی سطح حمایت یک میلیون و 350 هزار واحد رسید. با این وصف به نظر می‌رسد فعلا تا سطح یک میلیون و 350 هزار واحد شاخص مانعی برای نزول ندارد.
عقب‌گرد ۳ ماه بازار سهام /شاخص تا کجا پائین می‌آید؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه 9 آبان- به روند بازار سهام در روز کاری قبل نگاه می‌کنیم. روز شنبه شاخص کل افت 18 هزار و 226 واحدی داشت و به رقم یک میلیون و 375 هزار واحد رسید که کمترین رقم در 3 ماه اخیر است. شاخص به رقمی بازگشت که در نیمه مرداد در این سطح قرار داشت و 55 روز کاری از آن می‌گذرد.

 

همچنین شاخص کل هم‌وزن 6 هزار و 43 واحد نزول کرد و شاخص کل فرابورس 199 واحد پائین آمد.

در پایان معاملات ‌روز شنبه، 75 نماد رشد قیمت و 407 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 15 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 83 درصد بازار افت قیمت داشتند.

سهم‌های صعودی

روز شنبه در بورس شرکت‌های فراورده‌های تزریقی ایران (دفرا)، قند نیشابور (قنیشا) و پارس سرام (کسرام) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌ کشت و صنعت دشت خرم‌دره (زدشت)، شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه (سرچشمه) و شرکت پگاه گلستان (غگلستا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

سهم‌های نزولی

در بورس نمادهای خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین)، شخارک (شرکت پتروشیمی خارک) و دلر (داروسازی اکسیر) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت ریل سیر کوثر (حسیر)، افرا نت (افرا) و شیر و گوشت زاگرس شهرکرد (زشگزا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد عرضه 315 میلیارد تومانی بسته شد. در پایان معاملات شنبه 152 نماد صف فروش و 18 نماد صف خرید داشتند.  ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 87 درصد افت کرد و در رقم 21 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به چهارشنبه 68 درصد افزایش یافت و 336 میلیارد تومان شد.

بورس

سهم‌های پُرتقاضا

در روز شنبه نماد ولیز (شرکت لیزینگ ایران) با صف‌ خرید 8 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ولیز، نمادهای فروس (شرکت فروسیلیس ایران) و سرچشمه (شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه) بیشترین صف خرید را داشتند.  

 سهم‌های صفِ فروش

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به نماد خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 23 میلیارد تومانی داشت. پس از خنصیر، وسرضوی (شرکت سهام عدالت استان خراسان رضوی) و برکت (شرکت دارویی برکت) بیشترین صف فروش داشتند.

بورس

پیش بینی بورس امروز

روز شنبه شاخص کل سطح حمایت یک میلیون و 380 هزار واحد را نیز از دست داد و بیش از 18 هزار واحد سقوط کرد. 83 درصد نمادهای بازار افت قیمت داشتند و شاخص هم وزن نیز بیش از 6 هزار واحد پائین آمد.

علاوه بر این نمادهای بزرگ و کامودیتی‌محور بازار هم افت قیمت داشتند. فملی، فولاد، شپدیس، پارسان، وغدیر، شتران، شبندر، شپنا، شیراز، تاپیکو، شخارک، خودرو، شاراک، شفن، شبریز، وبصادر، رمپنا، حکشتی، خساپا، وتجارت، وپارس، ومعادن، کگل، برکت، خراسان، اخابر، فایرا، شغدیر، فخوز، نوری، کاوه و فخاس بزرگان صنعتی بازار سهام هستند که بیشترین تأثیر را در نزول شاخص کل بورس داشتند.

دیروز بحران خروج نقدینگی حقیقی از بازار سهام وارد نهمین روز متوالی شد و ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار 970 میلیارد تومان بود. در 9 روز گذشته در مجموع 4 هزار و 671 میلیارد تومان از بازار خارج شده است. نمادهای صنعتی فجهان، فملی، فولاد، فسبزوار، شپنا، بپاس، آریان، نوری، شتران، وپارس، خودرو، شپدیس، شخارک و خساپا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

بورس

به علاوه مشکل دیگر بازار سطح پائین ارزش معاملات سهام است. هرچند که دیروز ارزش معاملات خرد رشد 9 درصدی داشت اما همچنان در سطح 4 هزار میلیارد تومان قرار دارد که برای بورس تهران رقم قابل قبولی نیست.   

دیروز سمت عرضه بازار نیز پُرتعداد بود. در پایان معاملات 152 سهم صف فروش داشتند و ارزش صف‌های فروش با رشد 68 درصدی به 336 میلیارد تومان رسید که 315 میلیارد تومان بیشتر از صف‌های خرید بود. به عبارت دیگر بازار با مازاد عرضه 315 میلیارد تومانی بسته شد. همچنین 92 درصد فروش‌های بازار توسط معامله‌گران حقیقی انجام شد و در مقابل 70 درصد خریدها به حقیقی‌ها تعلق داشت. افت ارزش معاملات و رشد ارزش صف‌های بازار سهام نشان از کاهش نقدشوندگی بازار دارد.  بنابراین در کنار موج خروج نقدینگی حقیقی از بازار، بحران نقدشوندگی و افزایش صف‌نشینی در بورس نکات منفی مهم این روزهای بورس تهران است که می‌تواند به تداوم نزول بازار در معاملات امروز منجر شود.

خط روند تغییرات شاخص کل نیز نشان از روند نزولی این نماگر اصلی بورس دارد. دیروز سطح حمایت یک میلیون و 380 هزار واحد از دست رفت و شاخص به نزدیکی 25 هزار واحدی سطح حمایت یک میلیون و 350 هزار واحد رسید. با این وصف به نظر می‌رسد فعلا تا سطح یک میلیون و 350 هزار واحد شاخص مانعی برای نزول ندارد.

بورس

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید