قیمت برنج را این صنف افزایش دادند/ هر کیلو برنج هاشمی و طارم اعلا چند؟

کدخبر: ۷۰۱۹۸۸
اقتصادنیوز: قیمت برنج این روزها همانند سیب‌زمینی بر طبل گرانی کوبیده است. به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، برخی واردکنندگان مطرح، هر کیلو برنج را 100 هزار تومان می‌فروشند و این کالا را برای افزایش نرخ بیشتر، قطره‌چکانی در بازار توزیع می‌کنند.
قیمت برنج را این صنف افزایش دادند/ هر کیلو برنج هاشمی و طارم اعلا چند؟

به گزارش اقتصادنیوز، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، قیمت انواع برنج غیر تنظیم بازار را به شرح ذیل اعلام کرد: قیمت هر کیلو برنج هاشمی 133 هزار تومان، قیمت هر کیلو برنج طارم اصل 133 هزار تومان و قیمت هر کیلو برنج هندی دانه بلند 50 هزار تومان.

افزایش قیمت برنج در چند روز گذشته

با این حال، رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اعلام اینکه برنج در کشور وجود دارد اما برخی آن را قطره چکانی به بازار عرضه می کنند، گفت: با توجه به تغییر ارز نیمایی به توافقی، توزیع برنج در بازار توسط برخی واردکنندگان یا شرکت ها به صورت قطره‌چکانی انجام می شود که همین مساله منجر به افزایش قیمت برنج در بازار شده است، زیرا برخی واردکنندگان و توزیع کنندگان به دنبال تامین و توزیع این کالا با نرخ های جدید هستند.

خبر مرتبط
نوسانات قیمت برنج در بازار

اقتصادنیوز: نوسانات قیمت برنج و کمبود عرضه این کالای اساسی در هفته‌های اخیر حاکی از عدم‌توانایی دستگاه‌های مسئول در تامین کافی این کالای اساسی است.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: سال گذشته در موضوع برنج واردکنندگان را ملزم کردند که به ازای واردات ۲ کیلوگرم برنج، یک کیلوگرم برنج ایرانی را به اجبار خریداری کنند و به فروش برسانند که سود خوبی هم نصیبشان شد. بنابراین امسال واردکنندگان مطرح خودشان زمان کاشت برنج قرارداد بستند و برنج ایرانی را به قیمت ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان خریداری کردند که با قیمت های بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به فروش برسانند که این اقدام منجر به انحصار این کالا برای برخی شده است.

وی تصریح‌ کرد: تداوم کاهش عرضه برنج در بازار می تواند منجر به افزایش نجومی قیمت برنج ایرانی شود، همانگونه که اکنون برنجی که به قیمت ۱۰۰ هزار تومان به فروش می رسید ۱۴۵ هزار تومان فروخته می‌شود که ۴۵ درصد افزایش قیمت را نشان می دهد. به نقل از ایرنا، کنگری با بیان اینکه به دلیل حذف ارز نیمایی شاهد افزایش قیمت برنج خارجی در بازار هستیم، گفت: 2 ماه قبل هر کیلوگرم برنج خارجی با نرخ ۴۷ هزار تومان توسط اتحادیه بنکداران در اختیار خرده فروشی ها قرار می گرفت تا این کالا با قیمت ۵۰ هزار تومان به دست مصرف‌کنندگان برسد اما اکنون نرخ این محصول در عمده فروشی ها بین ۵۰ تا ۷۵ هزار تومان است.

راهکار تنظیم بازار کالاهای اساسی

به گزارش اقتصادنیوز، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی پیشنهاد داد: برای تنظیم بازار کالاهای اساسی و جلوگیری از سوء استفاده برخی لازم است که ارز در کشور تک نرخی شود تا جلوی برخی انحصارها و عرضه های سلیقه ای گرفته شود، در غیر این‌صورت به دلیل ارز توافقی و نامشخص بودن قیمت ها در بازار باید شاهد عرضه قطره چکانی کالاها و افزایش قیمت های چشمگیر باشیم.

جبرئیل برادری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در پاسخ به سوال برنا، در خصوص وضعیت بازار برنج نیز اظهار کرد: با وجود برخی نگرانی‌ها در خصوص تأمین برنج، هیچ تغییری در تخصیص ارز ترجیحی برای این محصول ایجاد نشده است و همان برنامه تأمین و توزیع ادامه دارد. تمام انبارهای ذخیره‌سازی برنج از طریق سامانه جامع انبارها رصد شده‌اند و مشکلی در میزان ذخایر وجود ندارد.

وی درباره افزایش قیمت برنج داخلی گفت: در هفته‌های اخیر، قیمت برنج داخلی با افزایش ۱۰ تا ۲۰ هزار تومانی همراه بوده است. به‌عنوان مثال، برنج طارم اعلا تا ۱۷۰ هزار تومان و برنج هاشمی تا ۱۴۵ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است. البته ممکن است در برخی مناطق به دلیل هزینه‌های حمل‌ونقل، قیمت‌ها اندکی متفاوت باشد. با این حال، نظارت‌ها بر بازار ادامه دارد و تلاش می‌شود قیمت‌ها کنترل شوند.

قیمت برنج داخلی کنترل می‌شود

به گزارش اقتصادنیوز، در همین زمینه جبرئیل برادری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در خصوص وضعیت بازار برنج به برنا گفت: با وجود برخی نگرانی‌ها در خصوص تأمین برنج، هیچ تغییری در تخصیص ارز ترجیحی برای این محصول ایجاد نشده است و همان برنامه تأمین و توزیع ادامه دارد. انبارهای ذخیره‌سازی برنج از طریق سامانه جامع انبارها رصد شده‌اند و مشکلی در میزان ذخایر وجود ندارد.

وی درباره افزایش قیمت برنج داخلی گفت: در هفته‌های اخیر، قیمت برنج داخلی با افزایش ۱۰ تا ۲۰ هزار تومانی همراه بوده است. به‌عنوان مثال، برنج طارم اعلا تا ۱۷۰ هزار تومان و برنج هاشمی تا ۱۴۵ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است. البته ممکن است در برخی مناطق به دلیل هزینه‌های حمل‌ونقل، قیمت‌ها اندکی متفاوت باشد. با این حال، نظارت‌ها بر بازار ادامه دارد و تلاش می‌شود قیمت‌ها کنترل شوند.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در پایان تأکید کرد: با توجه به برنامه‌های انجام‌شده، هیچ کمبودی در تأمین کالاهای اساسی برای ماه رمضان وجود ندارد و عرضه به شکل مناسب و بدون نوسان انجام خواهد شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات امروز بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه پس از روند نزولی طولانی؛ امروز صعودی بود و شاخص کل بورس توانست با رشد ۱۳ هزار واحدی در محدوده…

    کارگزاری مفید