نخستین چالش دولت جدید آمریکا

کدخبر: ۳۹۴۱۴۱
وزیر دفاع آمریکا در اولین کنفرانس خبری خود گفت که چین نخستین چالشی است که آمریکا با آن مواجه است.
نخستین چالش دولت جدید آمریکا

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در سخنرانی گفت که چین چالش اولی است که آمریکا با آن مواجه است.

وی که در اولین کنفرانس خبری خود از زمان تصدی پست وزارت دفاع صحبت می‌کرد، افزود: «باید در برابر روسیه و چین،‌ تروریسم و وضعیت افغانستان متحد شویم.»

آستین گفت که مشتاق است تا ببیند متحدان بیشتری در ناتو به بودجه دفاعی خود که 2 درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان می‌باشد پایبند باشند.

وزیر دفاع آمریکا با استقبال از اقدامات ناتو در برابر چین گفت: «من این را شفاف ساخته‌ام که آمریکا به دفاع از قوانین بین‌المللی بر اساس نظمی که چین به طور مدام آن را تضعیف کرده، پایبند است.»

وی اضافه کرد: «ما درباره افغانستان در یک روند دقیق قرار داشته و متحدان ما این را درک کرده‌اند. ما واقعا بر ایجاد اطمینان از روند مذاکره‌ای که انجام شده، تمرکز کرده‌ایم.»

آستین تاکید کرد: «خشونت‌ها هم اکنون باید در افغانستان کاهش یابد و از تمامی طرف‌ها می‌خواهیم تا مسیر صلح را پیگیری کنند.»

وزیر دفاع آمریکا مدعی شد که هیچ تصمیمی درباره حضور نیروهای آمریکا در افغانستان اتخاذ نشده و دیگر هیچگونه شگفتی برای متحدان آمریکا وجود نخواهد داشت.

وی در ادامه گفت که آمریکا هرگز اجازه نخواهد داد که افغانستان به پناهگاهی برای گروه‌های تروریستی تبدیل شود و با متحدان درباره گام‌های آتی درباره افغانستان رایزنی خواهد کرد.

آستین مدعی شد که توسعه ماموریت ناتو در عراق به درخواست دولت این کشور انجام شده است.

وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا کاملا شفاف بوده و واشنگتن از هرگونه حملات سعودی‌ها به یمن حمایت نخواهد کرد.

بامداد امروز وزیر دفاع آمریکا با «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد و وزیر دفاع عربستان تلفنی گفت‌وگو کرد. 

در بیانیه‌ای که روی وب‌سایت وزارت دفاع آمریکا قرار گرفته تصریح شده وزرای دفاع دو کشور بر «شراکت دفاعی راهبردی» طرفین تأکید کرده و درباره تغییرات سیاست آمریکا در یمن گفت‌وگو کرده‌اند. 

این تماس تلفنی در شرایطی انجام شده که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در حال پیشروی به سمت استان نفت‌خیز «مأرب» هستند. ارتش یمن، به رغم افزایش حملات هوایی جنگنده‌های سعودی خود را به ۲۰ الی ۳۰ کیلومتری مرکز این استان رسانده‌اند. 

آمریکا، سازمان ملل متحد و ائتلاف سعودی با متهم کردن دولت نجات ملی به کارشکنی و عدم رغبت به راه حل سیاسی و آتش‌بس، از این دولت که انصارالله بخشی از آن است، خواسته‌اند به عملیات‌های خود در استان مذکور پایان دهد.

این درخواست‌ها در شرایطی مطرح می‌شوند که جنگ ۶ ساله در یمن و محاصره همه جانبه دریایی، زمینی و هوایی یمن از سوی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به ایجاد شرایط بحرانی در این کشور فقیر عربی منجر شده است.  

کارشناسان می‌گویند کارشکنی ائتلاف سعودی در ورود سوخت به یمن و توقیف کشتی‌های حامل مشتقات نفتی منجر به کاهش سوخت بیمارستان‌های یمن شده و جان بیش از ۵۰۰۰ مورد دیالیز کلیه به خطر بیفتد.

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا ادعا کرده قصد دارد سیاست حمایت از ائتلاف سعودی در یمن را متوقف کند. 

این ادعای بایدن حالی مطرح شده که جنگ یمن فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴، زمانی که او معاون «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا با چراغ سبز واشنگتن و حمایت‌های این کشور از ائتلاف متجاوز به یمن آغاز شد. 

در این میان برخی از کارشناسان می‌گویند دولت آمریکا و ائتلاف متجاوز به یمن اکنون که وضعیت میدانی جنگ را به نفع صنعا می‌بینند عجولانه از ضرورت توقف جنگ سخن می‌گویند. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید