راهکاری جدید برای درمان آلزایمر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ در این تحقیقات که روی میمونهای سالمند انجام گرفت، محققان دانشگاه تگزاس واقع در آمریکا توانستند با استفاده از این روش درمانی میزان پلاکهای مغزی بتا آمیلویید را به میزان ۵۹ درصد کاهش دهند. این پلاکها که عامل ابتلا به آلزایمر محسوب میشوند، در واقع پروتئینهایی هستند که در مغز تجمع کرده و فضای ارتباطی بین اعصاب را مسدود میکنند.
آمیلویید یک اصطلاح عمومی برای پروتئینهایی است که به طور طبیعی در بدن به وجود میآید. در مغز افراد سالم، این پروتئین نابود میشود؛ ولی در مغز افراد مبتلا به آلزایمر، تجمع مییابد.
محققان بر این باورند این شیوه درمان موجب بهبود کارکرد شناختی مغز و کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر میشود و به زودی آزمایشهای انسانی آن آغاز میشود.
آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است. اصطلاح زوال عقل فقط شامل از دستدادن حافظه نیست، بلکه ناهنجاریهای دیگری را در حوزه شناختی از قبیل مهارت زبان، جهتیابی و مسریابی، تعاملات اجتماعی و مهارتهای برقراری ارتباط نیز شامل میشود.
آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد زوال عقل
- زوال عقل سندرمی است که به انحطاط تفکر، حافظه، رفتار و انجام فعالیتهای روزمره منجر میشود.
-گرچه زوال عقل بیشتر در دوران سالمندی عارض میشود، ولی این اختلال یک بخش طبیعی از پیری نیست.
-در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و هر ساله نزدیک به ۱۰ میلیون نفر به این آمار افزوده میشود.
-آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است.
-زوال عقل یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر جهان است.
-زوال عقل نه تنها تاثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد، بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
علایم و نشانههای آلزایمر
بسته به پیشرفت بیماری و شرایط بدنی و محیطی هر فرد، علائم و نشانههای بیماری متفاوت است. ولی به طور کلی میتوان علایم آلزایمر و زوال عقل را در سه مرحله مورد بررسی قرار داد.
مرحله اولیه بیماری
در این مرحله معمولا علایم به تدریج نمایان میشوند، گرچه از جانب بیمار و اطرافیان جدی گرفته نمیشوند. مراحل اولیه این بیماری شامل فراموشیهای روزمره، از دست دادن توانایی ردیابی زمان و گمشدن در مکانهای آشناست.
مرحله متوسط
در این مرحله معمولا افراد با نشانههای زیر مواجه میشوند:
فراموشکردن رویدادهای اخیر و نام افراد
گمشدن در خانه
مشکل در مهارتهای ارتباطی
نیاز به کمک افراد برای امور مختلف
تغییر رفتار از جمله سرگردانی و سوالات مکرر
مرحله پیشرفته بیماری
این مرحله معمولا با وابستگی کامل بیمار به افراد شروع میشود و مشکلات حافظه در این مرحله کاملا جدی است و بیمار کاملا کمتحرک میشود. برخی از علائم دیگر عبارتند از :
غافلشدن از زمان و مکان
مشکل در شناختن اطرافیان
مشکل در راهرفتن
تغییرات رفتاری به ویژه پرخاشگری
این گزارش قرار است در نشریه Brain منتشر شود.